-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz

Pytanie
namaxa100
namaxa100
Cześć wszystkim, zgłaszam się do was o pomoc z nietypowym problemem który już mnie załamuje i nie wiem co robić. Nigdy nie sądziłem że z czymś takim pozornie banalnym będę miał problem (kierunek informatyczny), a tu jednak tak się stało, i w tej chwili zwątpiłem w swoje umiejętności.
A więc do sedna sprawy. Zakupiłem laptopa na gwiazdkę dla brata, nówka z salonu Lenovo. Młody dostał, cieszył się jak głupi, działał jak powinien dopóki nie podłączył laptopa przez HDMI do telewizora. Co prawda obraz normalnie się wyświetlał na ekranie telewizora, lecz po odpięciu go, wbudowany monitor w laptopie jak zabity - nie załączył się z powrotem po odpięciu. Co najlepsze, po podłączeniu z powrotem laptopa przez HDMI do telewizora, obraz się pojawia na telewizorze, więc chociaż jako tako mam możliwość sterowania normalnie komputerem, ale jednak normalnie funkcjonowanie laptopa na wbudowanym w nim monitorze by się przydało. Reset laptopa, przełączanie przycisków wbudowanych na klawiaturze odpowiadających za przełączanie obrazu, wszystko na nic, ani drgnie. Przeinstalowałem sterowniki, grzebałem w ustawieniach, ale nic nie znalazłem żeby przełączyć ekran z powrotem na wbudowany monitor. Nie mam pojęcia co jest grane, proszę was o pomoc bo już nie mam z tym siły. Pewnie się okaże jeszcze że jakaś głupa drobnostka, a ja się wygłupiłem i nie dałem rady. Z drugiej strony, jeśli jest to jakaś wada fabryczna to mam przejebane, mieszkam za granicą, i wracanie specjalnie do Polski by oddać go na gwarancje nie bardzo mi się widzi. Ostatecznie pójdę do chłopaków tutaj z jakiegoś serwisu, może coś pogrzebią i odkryją w czym problem.
Jakby to coś pomogło, model laptopa to: Lenovo Ideapad 100-15IBY.
Ratujcie Panowie, i oczywiście Panie jeśli tu są jakieś, bo się pochlastam.
Dzięki z góry za pomoc, za próby pomocy, wskazówki i wszystko co będzie związane z rozwiązaniem problemu - stawiam czteropak piwa za rozwiązanie problemu.
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.