Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PSD panel logowania na stronę www(Moja pierwsza praca,proszę o opinię)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem zaprezentować wam moją pierwszą pracę wykonaną w programie graficznym Photoshop cs6.

Z racji jako iż dzisiaj pierwszy raz miałem styczność z owym programem, jak i w ogóle tworzeniem grafiki, bardzo bym prosił o konstruktywne opinie, wątpliwości oraz rady.

Chciałbym też abyście powiedzieli mi czy mam co iść w stronę grafiki, czy jednak sobie odpuścić bo po prostu naturalnie się do tego nie nadaję.

A więc koniec wstępnej nudnej przemowy, pora na prezentację.

SCREEN:

3VKNzTk.png

DOWNLOAD:

https://mega.nz/#!eNgFSCRC!XGaWy4U5o71cWbT4oxn3TjCw6bAm3g0Q_Rsrhd0YfBc

SKAN:

TUT do zmiany napisu "Panel logowania"

1.Wybieram czcionkę "tahoma" rozmiar 18(oraz kolor) po czym tworzę swój napis.

2.Rasteryzuję warstwę z tekstem

3.Zaznaczam warstwę z tekstem(ctrl oraz kliknięcie na zrasteryzowaną warstwę z tekstem), po czym tworzę nową warstwę mając zaznaczoną warstwę z tekstem.

4.Wybieram pędzel miękki kolor czarny i maluję dolną połowę napisu, po czym powtarzam czynność z kolorem białym z tym że na górnej części napisu.

5.Na obu warstwach(tych o kolorze białym i czarnym) zmieniam styl warstwy na łagodne światło i gotowe.

Dodatkowo:

-Wszystkie elementy zostały wykonane przeze mnie od 0.

-Trochę patrzę na te obrysy, jakoś mi się nie kleją z resztą, ktoś jakąś złotą radę posiada?

-Praca wykonana w ok. 40 minut (W sumie to ponad 3 godziny, ale pierwsze godziny obczajałem funkcjonowanie programu)

Pozdrawiam.

JFf7oYo.png

Opublikowano

Hmm jak na pierwszy raz to tak średnio nie podobają mi się kolory jakie dobrałeś.

Lecz to tylko moje zdanie :)

Powodzenia z dalszymi pracami.

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za komentarze, dzisiaj trochę dłużej posiedziałem już w PSie i niebawem kolejna praca. Popracuję tym razem nad doborem kolorów oraz większą ilością elementów/dodatków ozdób. Pozdrawiam.

JFf7oYo.png

Opublikowano

Dziękuję za słowo wsparcia. Bardzo motywuje mnie to do działania. Pozdrawiam. 

A dzisiaj pracuje nad czymś nowym(będzie to cały layout www) ale trochę mi się zejdzie(przeczucie).

8sns2a.jpg

JFf7oYo.png

Pasjonat
Opublikowano

­Jeżeli faktycznie jest to twoja pierwsza praca... to naprawdę jest dobrze ! 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Widoczność napisów ( to jest najważniejsze, strona ma być czytelna )

Płaskorzeźba za bardzo rzuca się w oczy :)

Pamiętaj co do cieniowania, cień nakładasz tak jak on "pada" od góry jasno na dole ciemniej, a z tego co widzę to dół jest jaśniejszy od góry :/ 

Ogólnie tak jak pisałem wyżej, jak na pierwszy raz super, nie przejmuj się "osobami" które będą Cię "hejtować" z czasem się wyrobisz i doświadczysz dobrych opinii.

Pozdrawiam, AT.

ats-graphic.eu_sygnatura.png

Opublikowano

Bardzo dziękuję za opinię jak i zainteresowanie(komentarze). Poprawię widoczność napisów i dam edit na głównym poście.

@ AT`

Nie ma to jak słowo dobrego grafika, bardzo podnosisz na duchu. Dzięki!

Rady z pewnością wezmę pod uwagę. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.

JFf7oYo.png

Opublikowano

Uważam, że musisz długo jeszcze pracować nad swoimi skille, ale z każdą pracą będzie coraz lepiej.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngViperaX

Zdecydowanie łatwiej przychodzi mi tworzenie serwerów metin2. c++,python,lua.. i inne tego typu sprawy, ale wiesz stwierdziłem że już osiągnąłem dostateczne umiejętności w zakresie tworzenia serwerów. Bo to już ładne parę lat w to włożyłem no i chcę poszerzać horyzonty. Spróbować czegoś nowego. :)

JFf7oYo.png

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chętnie zobaczę całość.

Tylko te barwy raczej pasują do jakiegoś mm... Serwisu randkowego niż metina. No cóż.

Dobra robota ale nie ten dział :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Stare, stare bardzo stare :P Teraz mam w  swoim inwentarzu już sporo więcej prac, ale grafiką i tak zajmuję sie tylko i wyłącznie na własny użytek i trening skilla :) Bardziej odnajduję się w kwestii technicznej gry niż to "wizualnych upiększeń" :D

JFf7oYo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...