Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy mój telefon ma simlocka?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem ponieważ dzisiaj doszedł do mnie zamówiony telefon samsung galaxy alpha, w ogłoszeniu pisało że bez simlocka ale wkładam kartę plusa i wyskakuje coś takiego:

Nieprawidłowa karta SIM

Włożono SIM z zablokowaną siecią.

Rozumiem ze to oznacza SimLocka i mogę go tylko usunac tylko w najblizszym salonie? Nie da się go usunąć domowymi sposobami?

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Tak to pewnie oznacza, że Cię oszukali. Jest niby coś tam domowego z zdejmowaniem simlocków, ale ja bym nie testował na nowym telefonie bo możesz sobie coś zdupczyć i CI na gwarancji potem mogę nie uznać, że grzebałeś sobie sam  w telefonie. Wydaj te kilka dyszek 3/4 i zdejmij w salonie.

Opublikowano

Tak to pewnie oznacza, że Cię oszukali. Jest niby coś tam domowego z zdejmowaniem simlocków, ale ja bym nie testował na nowym telefonie bo możesz sobie coś zdupczyć i CI na gwarancji potem mogę nie uznać, że grzebałeś sobie sam  w telefonie. Wydaj te kilka dyszek 3/4 i zdejmij w salonie.

Zdejmowanie simlocka to głównie wpisanie wygenerowanego kodu, jednak taki kod trzeba najpierw mieć. Najlepiej będzie jak autor uda się do jakiegoś salonu, gdzie mu to zdejmą za kilka złotych lub napisze do sprzedawcy o swoim problemie.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Sprzedawca okazał się spoko, Orange zrobiło go w c***a bo telefon miał nie mieć simlocka, powiedział ze mogę mu zwrócić telefon, ale wolę zdjąć tego simlocka za 4 dyszki i miec ten telefon bo dosyć tanio go kupiłem :) pozdrawiam można zamknąć temat :)

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...