Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop ~2-2,2k

NiemaSkilla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Poszukuję laptopa do internetu/gier/oglądania. Nie piszcie mi że "Laptopy nie są do gier i że lepiej jest wziąć stacjonarke". Do plecaka takiego klocka na wakacje nie wezmę :)

Jaki posiadasz budżet na kupno? ~2000-2200 zł

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat). Styczeń bądź luty

Do czego ma służyć komputer? Internet/Gry(WoT,CSGO)/oglądanie

Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Nie

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Jeśli było by to możliwe :)

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

Nie musi być FullHD,bez systemu,posiadam monitor 1440x900, słyszałem dobre opinie o Acer Aspire V3(maksymalne w wot po 40 fps,lecz on jest z systemem)

Dzięki za pomoc!

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngViraxas co ty za syf mu polecasz? Procesor energooszczędny? Grafika 920M? Proszę, nie rób tego następnym razem, ale nie chce hejtować, każdy może popełnić błąd, czy mieć własne zdanie ;)

Teraz jeszcze parę pytań i stwierdzeń.

1. Nie podkręcaj nigdy laptopa. To nie jest sprzęt do tego, laptop ma za słabe chłodzenia, abyś mógł bawić się w podkręcanie. Poza tym nie będzie to i tak zbyt efektywne, a i tak procesora nie ruszysz (zablokowany mnożnik).

2. Czy laptop musi być nowy? Może być używany, ale bardzo dobry? Chodzi o to, że roczny, czy nawet dwu letni laptop, który kosztował 4-5 tysięcy, a dorwiesz go za 2 tysiące, będzie lepszy niż nowy w tej cenie.

3. Nie ma różnicy, czy ma system, czy nie. Po prostu zmienisz sobie system, jeżeli chcesz.

Moja propozycja jest taka:

http://allegro.pl/laptop-lenovo-y500-i7-2-4gb-8gb-gt650m-win8-win10-i5884673287.html- jest to niezły laptop, który nawet przykładowo GTA5 na jakiś średnich pociągnie, jednak to jest przykład. Ogólnie da sobie radę i jest tutaj prawdziwa i7-ka (4 rdzenie, 8 wątków), poza tym możesz kupić drugą identyczną grafikę za około 400-500zł i zamontować zamiast nagrywarki (UltraBay) i będziesz miał SLI grafik (jednak pamiętaj, że będziesz miał 4GB pamięci, ale dalej każda grafika będzie miała pamięć oddzielnie, czyli będzie każda gra pobierać ci 2x więcej pamięci i będziesz mieć 2x więcej pamięci). No i musisz mieć wtedy zasilacz 170W, a nie wiem jaki dadzą ci w zestawie tam.

http://allegro.pl/lenovo-y500-i7-3630qm-3-4ghz-8gb-1tb-gt650-sli-w10-i5888792603.html- tutaj masz tak samo, i7 prawdziwe, podświetlana klawiatura i wgl, ale tutaj już masz dwie karty graficzne GT650 po 2GB GDDT5 1280-bit. Ogólnie co samo co napisałem wyżej.

-Ogólnie szukaj najlepiej laptopów Lenovo Y500, Y510. Y510 z dwiema grafikami GT 755 kosztuje więcej, ale warto. Druga propozycja, którą podałeś jest najlepszą, którą teraz znalazłem.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngViraxas co ty za syf mu polecasz? Procesor energooszczędny? Grafika 920M? Proszę, nie rób tego następnym razem, ale nie chce hejtować, każdy może popełnić błąd, czy mieć własne zdanie ;)

Teraz jeszcze parę pytań i stwierdzeń.

1. Nie podkręcaj nigdy laptopa. To nie jest sprzęt do tego, laptop ma za słabe chłodzenia, abyś mógł bawić się w podkręcanie. Poza tym nie będzie to i tak zbyt efektywne, a i tak procesora nie ruszysz (zablokowany mnożnik).

2. Czy laptop musi być nowy? Może być używany, ale bardzo dobry? Chodzi o to, że roczny, czy nawet dwu letni laptop, który kosztował 4-5 tysięcy, a dorwiesz go za 2 tysiące, będzie lepszy niż nowy w tej cenie.

3. Nie ma różnicy, czy ma system, czy nie. Po prostu zmienisz sobie system, jeżeli chcesz.

Moja propozycja jest taka:

http://allegro.pl/laptop-lenovo-y500-i7-2-4gb-8gb-gt650m-win8-win10-i5884673287.html- jest to niezły laptop, który nawet przykładowo GTA5 na jakiś średnich pociągnie, jednak to jest przykład. Ogólnie da sobie radę i jest tutaj prawdziwa i7-ka (4 rdzenie, 8 wątków), poza tym możesz kupić drugą identyczną grafikę za około 400-500zł i zamontować zamiast nagrywarki (UltraBay) i będziesz miał SLI grafik (jednak pamiętaj, że będziesz miał 4GB pamięci, ale dalej każda grafika będzie miała pamięć oddzielnie, czyli będzie każda gra pobierać ci 2x więcej pamięci i będziesz mieć 2x więcej pamięci). No i musisz mieć wtedy zasilacz 170W, a nie wiem jaki dadzą ci w zestawie tam.

http://allegro.pl/lenovo-y500-i7-3630qm-3-4ghz-8gb-1tb-gt650-sli-w10-i5888792603.html- tutaj masz tak samo, i7 prawdziwe, podświetlana klawiatura i wgl, ale tutaj już masz dwie karty graficzne GT650 po 2GB GDDT5 1280-bit. Ogólnie co samo co napisałem wyżej.

-Ogólnie szukaj najlepiej laptopów Lenovo Y500, Y510. Y510 z dwiema grafikami GT 755 kosztuje więcej, ale warto. Druga propozycja, którą podałeś jest najlepszą, którą teraz znalazłem.

Biorę na klatę, mój błąd, sorki ;)

Btw. Ogólnie fanem Lenovo nie jestem, poza modelami Y50-70.

Opublikowano

@NiemaSkilla

Z nówek proponuje ASUS R556LB z i5 ulv i GF940m. Matowa matryca, lekka praktyczna obudowa, wygodna klawiatura, świetne tempratury,  długie czasy pracy na akumulatorze do 5h na wifi. Dobra wydajnośc w niskiej cenie.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...