Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dodanie domeny pod VPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam może ktoś mi wyjaśnić jak dodać domenę pod vps ?
Domenę mam na az.pl bez hostingu i przekierowane DNS'y pod VPS i tutaj się zaczyna problem bo nie wiem gdzie dodać rekordy na vps aby wszystko śmigało 

Wiadomość od BOK

Uprzejmie informuję, iż domeny, w Pana Panelu Klienta, zostały przekierowane na zewnętrzne DNS-y, wiec edycja rekordów, w tym rekordu A, jest możliwa jedynie po stronie usługodawcy konta.

Będę wdzięczny za pomoc 

Opublikowano

Witam może ktoś mi wyjaśnić jak dodać domenę pod vps ?

Domenę mam na az.pl bez hostingu i przekierowane DNS'y pod VPS i tutaj się zaczyna problem bo nie wiem gdzie dodać rekordy na vps aby wszystko śmigało 

Wiadomość od BOK

Uprzejmie informuję, iż domeny, w Pana Panelu Klienta, zostały przekierowane na zewnętrzne DNS-y, wiec edycja rekordów, w tym rekordu A, jest możliwa jedynie po stronie usługodawcy konta.

Będę wdzięczny za pomoc 

Okej Powiem ci  Wejdź w Zarejestrowane domeny i wybierz swoją domene kliknij zarządzaj system dns potem rekordy dns  a później tak jak tutaj 68586056504008406275.jpgW Adresie ip wpisz swój adres ip vpsa i ustaw własny lub TTL Domyslny i daj zakończ a potem czekaj aż domene będzie łączyć z twoim serwerem :).

Opublikowano

Okej Powiem ci  Wejdź w Zarejestrowane domeny i wybierz swoją domene kliknij zarządzaj system dns potem rekordy dns  a później tak jak tutaj 68586056504008406275.jpgW Adresie ip wpisz swój adres ip vpsa i ustaw własny lub TTL Domyslny i daj zakończ a potem czekaj aż domene będzie łączyć z twoim serwerem :).

DNS'y masz od az.pl ? Bo ja nie mogę edytować DNS

Klikam "Zarządzaj systemem DNS" i i zaraz zostaje przekierowany na główną stronę

Opublikowano

A Domene masz Zarejestrowaną a może podaj mi ip ts'a na pw przyjdę pomogę :).

Mam zarejestrowaną domenę możliwe, że jest to spowodowane zmianą DNS do innego partnera. :) I dlatego nie mogę zarządzać nią. Poczekam na aktywację DNS i ew napiszę wtedy 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...