Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zacinka

Kornik3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem kupiłem niedawno komputer ale gdy gram w gry typu fifa 15, The forest itp. widać lekkie lagi w grze. Co prawda lekkie ale jednak odczuwalne na rozgrywkę. Próbowałem aktualizować sterowniki graficzne ale nic nie dało. Próbowałem ustawić sterowniki ale też nic. próbowałem grać na niskich też tak samo. Nie wiem co może być przyczyną !!!

Moje specyfikacje komputera:

Procesor: Intel® Core i3-4170 CPU @ 3.70GHz

Pamięć (RAM) : 8,00GB

Karta Graficzna: GeForce GT 610

Może karta graficzna być przyczyną bo czytałem gdzieś że te modele kart graficznych nie są dobre do gier ?

Opublikowano

Zdecydowanie karta graficzna. Ponieważ nie przytoczyłeś, że występują jakiekolwiek problemy z oprogramowaniem (w tym wypadku systemem), to z pewnością wina karty graficznej. Zalecam nazbierać pieniążki i zakupić używaną bądź nową kartę graficzną z serii gtx 600+.

Co do procesora, od razu się odniosę bo jeżeli posiadasz te 1000 zł i nie widzisz problemu by przeznaczyć tą kwotę na komputer możesz zakupić gtx 960 (procesor do gier jest doby, a dokupując taką kartę zrobiłbyś dość modny zestaw.), oczywiście zależne jest to od Twojego zasilacza, bądź co bądź, wiedź że najprawdopodobniej jest to wina karty graficznej która jak to prosto ująć, nie daje sobie rady z tymi tytułami :)

76561198066270322.png

Opublikowano

Dzięki właśnie kupie do tego komputerka lepszą grafikę. :D

E a może polecicie jaką kartę kupić do tego komputera ?

Opublikowano

Nie wiem po co wkopujecie kolegę w wysokie koszty i każecie mu kupić grafikę ?  Praktycznie wcale mu to nie pomoże w niczym, jeśli chodzi o tą grę, używającą raczej procesora a nie grafiki. 

Problemem jest słaby procesor, dopiero wymiana go na i5/i7 pozwoli spokojnie pograć w grę bez zmiany grafiki , zwłaszcza że gra wymaga do płynnej gry procesora 4 rdzeniowego , wystarczyło sprawdzić wymagania 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...