Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Duży ping

Promiis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem z lolem, od pewnego czasu mam ping 90-100, z czego są lekkie lagi. Ping nagle jest taki wysoki, zawsze mialem stabilne 40-50, nie zmieniałem routera, ani nic. Gdy włączam lola, nie mam włączonych żadnych programów typu steam, skype, gg itp. tylko Lol oraz teamspeak3.

Dodam jeszcze, że w innych grach typu CS:GO, WoT mam ping po 60-70.

Macie jeszcze ss'a, ze speedtest.pl 46193149741062392454.jpg

74463422742056214231.png

Opublikowano

Z czego masz internet ?

Zakładam, że z firm typu Play, Orange etc

Jeżeli tak, to zazwyczaj tacy użytkownicy internetu mają problemy z pingiem, freezami, czy innymi spadkami płynności gry. Spróbuj użyć WTFast, może to jakoś pozwoli zmniejszyć Ci tracone pakiety i wzrosty pingu.

Opublikowano

Zakładam, że z firm typu Play, Orange etc

Jeżeli tak, to zazwyczaj tacy użytkownicy internetu mają problemy z pingiem, freezami, czy innymi spadkami płynności gry. Spróbuj użyć WTFast, może to jakoś pozwoli zmniejszyć Ci tracone pakiety i wzrosty pingu.

Orange, uzyłem WTFast, ping zmniejszył sie o 7-10 xD, ale czuje mniej więcej jakby o 20-30 spadł ;p

74463422742056214231.png

Opublikowano

Orange, uzyłem WTFast, ping zmniejszył sie o 7-10 xD, ale czuje mniej więcej jakby o 20-30 spadł ;p

To dlatego, że orange polska ma drogę przez telia.net tj. serwery zewnętrzne które słyną z tego, że pomiędzy polskimi ISP (orange, netia etc.) a serwerami lola robią takie opóźnienie, że to boli. Prócz dużego pingu mogą jeszcze jak np. u mnie powodować packetlosty. Z tego co się dowiedziałem, to pakiety są zatrzymywane na ich serwerach do 255ms po czym znikają i nie trafiają nawet na serwery lola. Paranoja, a jedynym rozwiązaniem jakie daje rito to wtfast, które od chyba 2 dni jest w pełni płatne ...

>B.

fiR919k.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...