Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

uszkodzony procesor pomocy!

urbioza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem chce kupic ten o to procesor i sprawa wyglada tak ze nie ma mozliwosci sprawdzenia wiec poprosilem o dokladne zdj "soketu" zdj ponizej i tu pytanie jak myslicie jest on sprawny??

post-431697-0-97067200-1451303690.jpg

post-431697-0-34623800-1451303711_thumb.jpg

Opublikowano

Dowiesz się jak sprawdzisz bo diagnoza na podstawie zdjęcia jest głupotą 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

A dlaczego ma nie być sprawny? Może być nawet w 100% sprawny tylko ty nie możesz tego stwierdzić.  Jak widać tylko potrafisz zgadywać nie mając pojęcia o sprzęcie. 

Uczeń
Opublikowano

A dlaczego ma nie być sprawny? Może być nawet w 100% sprawny tylko ty nie możesz tego stwierdzić.  Jak widać tylko potrafisz zgadywać nie mając pojęcia o sprzęcie. 

na podstawie zdjecia moze i nie ale jeżeli w aukcji gosciu napisal ze brak mozliwosci sprawdzenia to prawdopodobnie jest padniety i tylko szuka glupiego co to kupi.

Opublikowano

Czytam tak twoje posty i wydajesz się strasznie chełpliwą osobą, jeśli ktoś w aukcji napisał że nie może sprawdzić to prawdopodobnie procesor nie działa i to nie jest zgadywanie tylko czysta logika.

Opublikowano

To twierdzisz ty że jest nie sprawny, jak  nie sprawdzisz to sam możesz w tej chwili kłamać na temat sprawności tego procesora. 

Czyli jak mam  kilka procesorów które nie sprawdzę teraz czy działają ( były sprawne kiedy były wymieniane )  bo nie posiadam płyty o odpowiednim gnieździe czy np laptopa który akurat obsługuje, to według twojej logiki będą uszkodzone wszystkie bo nie mam teraz możliwości sprawdzić ? 

Prostą logiką jest żeby kupować tylko działający sprzęt i sprawdzony najlepiej nowy, ale też i logiczne jest że każdy może kłamać na temat sprzedaży i równie dobrze wystawić uszkodzony jako sprawny. Też wtedy stwierdzisz na podstawie logiki że jest w 100% sprawny procesor? 

Po to są działy  do sprzedaży na portalach  jako USZKODZONE by wystawiać sprzęty niewiadomego pochodzenia bez brania odpowiedzialności za ich stan techniczny. 

Opublikowano

90% szans że procesor nie działa. Sprzedający wie, że nie działa, ale powie że "nie mam możliwości sprawdzenia". Tak robi 90% osób, które sprzedaję uszkodzone rzeczy.

Czyli jak mam  kilka procesorów które nie sprawdzę teraz czy działają ( były sprawne kiedy były wymieniane ) 

Jak były sprawne to działają, chyba że rzucałeś nimi w przechodniów. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...