Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przycinki menu PS4

FraderPaeker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy wy też macie takie przycinki animacji w menu, najczęściej kiedy wczytuje się zawartość z internetu? Taki lag na ułamek sekundy? Czy ja jestem przewrażliwiony na tym punkcie, czy już tak musi być? 

Opublikowano

Niestety tak to już jest w ps4. Mi tak samo laguje menu. Również gdy odpalę grę to tak ścina. Niestety nie jest to jakiś bardzo nowoczesny sprzęt więc trzeba się już z tym pogodzić.

Opublikowano

Niestety tak to już jest w ps4. Mi tak samo laguje menu. Również gdy odpalę grę to tak ścina. Niestety nie jest to jakiś bardzo nowoczesny sprzęt więc trzeba się już z tym pogodzić.

Przynajmniej nie jestem sam... a co powiesz o wygładzaniu krawędzi? W GTA V wygląda to koszmarnie. Migające elementy, szkoda gadać..

Opublikowano

Niestety konsole :) sam posiadam ps4 ale aktualnie zbieram na sensownego PC :) konsole mam do pogrania z bratem czy w gry ktory aktualnie mi na kompie nie chodzą. Ale jeszcze troche i przechodzę na pieca

Opublikowano

Niestety konsole :) sam posiadam ps4 ale aktualnie zbieram na sensownego PC :) konsole mam do pogrania z bratem czy w gry ktory aktualnie mi na kompie nie chodzą. Ale jeszcze troche i przechodzę na pieca

No tak, wszystko zrozumiem, ale dlaczego u wszystkich youtuberów gta v na konsole wygląda znakomicie? 0 poszarapanych krawędzi?

Opublikowano

No tak, wszystko zrozumiem, ale dlaczego u wszystkich youtuberów gta v na konsole wygląda znakomicie? 0 poszarapanych krawędzi?

A jesteś pewien, że youtube'rowie nagrywają na konsolach? Nawet sam Yoji720, który gra głównie na konsolach, nie nagrywa w GTA V na konsoli. Oczywiście, nie mówię, że każdy youtube'r nagrywa na PC, ale jednak jest to zdecydowana większość. 

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

A jesteś pewien, że youtube'rowie nagrywają na konsolach? Nawet sam Yoji720, który gra głównie na konsolach, nie nagrywa w GTA V na konsoli. Oczywiście, nie mówię, że każdy youtube'r nagrywa na PC, ale jednak jest to zdecydowana większość. 

No ale przecież specjalnie szukałem filmików z GTA V na PS4, więc na pewno dobrze szukałem...

EDIT: Dla testu nagrałem na konsoli filmik z krótką przejażdżką po autostradzie, wrzuciłem to na youtube i powiem tyle. Jakość o niebo lepsza. Nie widać tylu postrzępionych krawędzi, mniej rzeczy migota, a nawet PŁYNNOŚĆ jest lepsza... Nie ogarniam o co chodzi ;-;

Opublikowano

Może dlatego że filmik nagrany jest w 720p i nie widać tylu szczegółów. Ale moim zdaniem i tak nie ma co narzekać. W końcu to jest sprzęt za 1300zł. Pokaż mi komputer na którym zagrasz w wiedźmina czy battlefielda w tej kwocie.

Opublikowano

Może dlatego że filmik nagrany jest w 720p i nie widać tylu szczegółów. Ale moim zdaniem i tak nie ma co narzekać. W końcu to jest sprzęt za 1300zł. Pokaż mi komputer na którym zagrasz w wiedźmina czy battlefielda w tej kwocie.

Zmieniłem rozdzielczość na 720p w konsoli i nic to nie dało, więc to na pewno nie przez jakość lepiej wygląda. Mi się wydaję że po prostu na telewizorach widać więcej szczegółów, ekran jest rozciągnięty i widać te nieprzyjemne dla oka elementy. Ale masz rację, chyba nie ma na co narzekać, trzeba się przyzwyczaić.

Opublikowano

Zawsze można spróbować podpiąć pod monitor od PC. Ja tam jakoś bardzo nie narzekam na moją konsolę. Jednak korci żeby kupić PC ale niestety budżet już trzeba mieć większy. Dlatego też rozważam kupno drugiej konsoli.

Opublikowano

Zawsze można spróbować podpiąć pod monitor od PC. Ja tam jakoś bardzo nie narzekam na moją konsolę. Jednak korci żeby kupić PC ale niestety budżet już trzeba mieć większy. Dlatego też rozważam kupno drugiej konsoli.

Mój monitor nie ma wejścia HDMI, więc pies pogrzebany.

Edit: Czy w twojej konsoli też coś lata w środku? Tak jakby coś się odczepilo i lata?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...