Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klawiatura mechaniczna gry

Presidente

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,jaką polecacie klawiaturę mechaniczną do gier 

Chciałbym żeby miała:

-podświetlenie RGB

-raczej mx red

-dobrze by było jak by po prawej stronie miało z 4-5 dodatkowych przycisków na które mogę dać marka 

Chciałbym żeby klawiatura pochodziła z komputronika

wpr.png

Opublikowano

Możliwie jak najtańsza patrzałem tego k70 tylko jak dla mnie to te klawisze są jakby zbyt wyniesione na górę (nie wiem za bardzo jak to powiedzieć tesoro durandal ultimate np coś takiego ma że te klawisze tak nie wyglądają) Jeżeli w komputroniku nie ma to przystanę również na inne propozycję.

wpr.png

Opublikowano

co z tego ze sa wyniesione w gore, kazda klawiatura ma w zasadzi taki sma skok klawissza, wiec bedziesz jedynie musial dac reke wyzej, co nie jest problematyczne, bo k70 rgb ma podkladke pod dlonie

o wiele lepiej sie pisze na klawiaturze ktora ma klawisze pod skosem anizeli na prostej

­

Opublikowano

@f5 A co sądzicie o Razer Blackwidow Chroma? Byłem u mnie w euro agd (wprawdzie była tylko ta klawiatura) i fajnie się klikało z tymi przełącznikami

wpr.png

Opublikowano

No to chyba jednak się zdecyduję na k70 co prawda bardzo podoba mi sie dźwięk mechaników razera no ale cóż jeżeli cherry są lepsze to biore cherry.

Odnośnie kwestii switchy wybrałem co prawda redy gdyż widzę że są to uniwersalne będą się sprawdzały do gier i troszkę pisania(facebook itd)?

Znalazłem jeszcze Corsair Gaming Strafe RGB jest wyglądem taka sama jak k70 ale czemu jest tańsza od niej?

wpr.png

Opublikowano

strafe rgb tez jest bardzo dobra klawiatura, zapomnialem o niej

chyba jakoscia, k70 to w zasadzie sam metal, plastikowe to chyba są same keycapy

no i strafe ma wiekszy wybor co do switchy, chyba nie sa jedynie na zwyklych redach

redy to switch linearny, czyli ciagle opor jest taki sam do konca drogi klawisza do plate'a

mowi sie ze do pisania tylko blue i brown, ale na redasch czy blackach tez to jest wykonalne, wszytsko zalezy od preferencji

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...