Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kłopoty z FPS na dobrym PC

onar23c

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moj problem polega na tym ze strasznie mi skacza fpsy. Komputer 2tyg po formacie wgrany win7 64bit. Komputer ma z 5 lat oto jego podzespoly:

Procesor: AMD Athlon X2 245 2.9Ghz

Ram: 4gb

Grafika: Nvidia Geforce Gtx 750ti OC

Zasilacz jakis no name 450W

Jesli czegos zapombialem pytajcie. Dodam ze grafika ma rok czasu. I jak dodam po 80-100mhz w msi afterburner to w csie podczas kupowania broni jak przeskakuje po zakladkach przycina sie delikatnie. Dodam ze ping wynosi max 90ms i nwm dlaczego i mam internet lte 30mb download i 6-12mb upload

Opublikowano

zalezy jaka mapa ale wacha sie miedzy 80-120

temperatury wszystkie ok grafika po podkreceniu na dobrym tescie osiagnela max 55*C a procek okolo 50

Opublikowano

Podkręcanie grafiki Ci tu nie pomoże, bo procek nie jest w stanie zapewnić więcej fpsów :)

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Próbowałem podkręcać ale coś mi nie wychodzi wykręciłem 3.1Ghz zwiększając tylko z 200 na 216 wczoraj wieczorem to zrobiłem a dzisiaj rano odpalam i znowu 2.9ghz o co chodzi mam ustawione cos tam na manual i w innych ustawieniach ustawione no errors bo jak sie wlaczal to pisalo cos tam re setting cpu freq

• 5 tygodni później...
Opublikowano

z grafiką coraz gorzej fps w cs go nawet 40 grafika nie łapie powyżej 35*C gościu radził mi obniżyć taktowanie o -50mhz na grafice nic nie dało podkręcenie tak samo kiedyś była mocno podkręcana do około 200mhz może przez to podkręcanie procka też nic nie dało komputer ma wgrany system na świeżo wentylatory wszystkie wyczyszczone. Jeden kłopot jest z grafiką to że jeden wentylator gorzej sie kreci szybciej sie zatrzymuje

Opublikowano

4gb ramu spokojnie wystarczy do csa...

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

oddalem grafike na gwarancje dzisiaj. zobaczymy co powiedza. kasy brak alevsprobuje kupic jakis procek co polecacie do plyty glownej am2+ i jakis zasilacz bo mam cube 450w a on chyba z czarnej listy jest. albo tanszym sposobem na sprawdzenie co jest grane moze dokupie 2gb ram to bedzie 6gn juz

Opublikowano

Na uj ci ram? Tutaj winny jest raczej proc ktory ogranicza fps. Zmien ten zasilacz od razu. Low budget to wez: i3 2100/2120 + h61 + antec vp500 wyjdzie z 400zl

Opublikowano

Ta gra jest zjebana i słabo zoptymalizowana , więc co sie dziwić. Spróbuj przez game boostera odpalić i powiedz czy coś to dało. Wymieniales pasty termoprzewodzące na procesorze i grafie ?

Opublikowano

narazie grafa jest wyslana do naprawy jesli wszystko bedzie gralo to zajme sie zasilaczem i prockiem myslalwm nad jakims amd fx 64 cxy cos 3.8ghz 4rdz za 360 nie mam kasy a on by pasowal pod moja plytke am2 +

Opublikowano

AMD słabo działa na silnikach Source. Podkręc procka, all na minimalne, powyłączaj procesy, zaktualizuj sterowniki, i zrób dobre ustawienia nvidii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...