Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadek FPS'ów po podłączeniu ładowarki

Kuch4rsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Haloo, mam problemik. Mianowicie ostatnio zauważyłem straszny spadek fps'ów w cs'ie. Robiłem, wszystko. Czyściłem laptopa, aktualizowałem sterowniki, nawet zrobiłem całkowity format no i nic, gra nadal chodziła na 30-40 fps'ach, a gdy zaczynałem strzelać to te spadają do 15. Dzisiaj gdy niechcący odpiąłem ładowarkę podczas gry to te znowu skoczyły do stanu sprzed dwóch tygodni, a mianowicie miałem po 100-120 fps. I tak, w obu przypadkach mam ustawiony plan na wysoką wydajność.

Sprawa wygląda tak:
- podpięta ładowarka - 30/40 fps z dropami do 15
- odpięta - 100/120 fps

Laptop: Samsung 355V5
System: Windows 8
RAM: 8 gb
Procesor: 4 rdzenie 2.3 GHz
Grafika: 1 gb

Jak będą pytania co do sprzętu to postaram się odpowiedzieć ;) Liczę, że komuś uda się rozwiązać mój problem;d

Opublikowano

Może z podpiętą ładowarką przegrzewa Ci się karta graficzna? Jakby moje przypuszczenia okazały się prawdziwe to trzeba przeczyścić laptopa z kurzu w środku.

TYRYRYRYRY  

TIRIRIRIRIRIIRIRIRIRIRIRIRIRIIRIRIRIRIIRIRIRIIRIRIRIRIRI

TERERERERERERERERERERERE

TUDUDUDUDUUDUUDUDUDUDUDUUDUDUDUD

TIRIRIRIRIRIRIRIRIRIR

Opublikowano

Miałem to samo ;) Przyczyną problemu był uszkodzony "pin" z napięciem w ładowarce (chodzi o ten cienki "drucik" który jest w ładowarce i wpina się go do gniazda w laptopie)

Wymiana ładowarki pomogła :)

Opublikowano

Ja w laptopie od MSI mam na odwrót, po podłączeniu ładowarki za grafikę w grach odpowiada karta graficzna, po odłączeniu karta zintegrowana. Zobacz czy u siebie masz dwie karty graficzne, błędem może być właśnie ta dodatkowa karta, która z jakiejś przyczyny działa gorzej. 

Opublikowano

Jakby z podpiętą ładowarką przegrzewała się karta graficzna to raczej zaraz po jej odłączeniu nie miałbym stałych 100+ fps - przynajmniej mi się tak zdaje ;) 
Tak posiadam dwie karty graficzne, ale czy to możliwe żeby samy mogły się przestawić, żeby po podłączeniu ładowarki chodziła ta gorsza? 
Wydaje mi się, że to jednak ten pin w ładowarce, ale dam znać jak sprawdzę to o czym Pisał Ambrozjak, ale to niestety dopiero jutro bo póki co nie jestem u siebie i nie mam dostępu do swojego laptopa. Dzięki za szybkie odpowiedzi ;)

Opublikowano

Jakby z podpiętą ładowarką przegrzewała się karta graficzna to raczej zaraz po jej odłączeniu nie miałbym stałych 100+ fps - przynajmniej mi się tak zdaje ;) 

Tak posiadam dwie karty graficzne, ale czy to możliwe żeby samy mogły się przestawić, żeby po podłączeniu ładowarki chodziła ta gorsza? 

Wydaje mi się, że to jednak ten pin w ładowarce, ale dam znać jak sprawdzę to o czym Pisał Ambrozjak, ale to niestety dopiero jutro bo póki co nie jestem u siebie i nie mam dostępu do swojego laptopa. Dzięki za szybkie odpowiedzi ;)

Tak, one się same przestawiają po podłączeniu. Zrób tak:

Wejdź do gry, uruchom meczyk na botach przy podłączonej ładowarce, po chwili podłącz laptopa i zobaczymy co się stanie.

Opublikowano

Podłączenie ładowarki przełącza grafiki.
Jeśli tego nie chcesz to ustaw wysoką wydajność przy podłączeniu i odłączeniu lapka oraz jedną, stała kartę.

banner.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...