Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Steam] Przypisywanie gier

LeoWoj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Mam do Was pytanko.
Otóż dawno temu kupiłem Rocket League. Chciałbym pograć z kolegą lecz niestety nie może On kupić tej gry z jednej przyczyny.
Znalazłem sposób na "pożyczenie" mu gry za darmo. Chciałbym Was zapytać czy to legalne?

To są kroki podane na stronie którą mogę podać na PW jeżeli ktoś będzie zainteresowany.

1) Create a new clean steam account.
2) Buy the game 
from here for the lowest price .
2.1) You can decide to buy DLCs or not.
3) Register an Account and Download CyberGhost from 
here (needed to activate region locked game, you can actually skip steppes 3-4-5-6 if you buy GLOBAL version of the game).
4) Install CyberGhost, Run it and Login.
5) In the left corner select as “Simulated Country” Ukraine or Russia.
6) Click the Yellow button to connect.
7) Now start Steam and login with the clean account created on Step 1.
8) Activate the game and download it.
9) Go to “Steam” → “Settings” → “Family” → “Authorize this computer”.
10) Let your Friends (Up to 6 people) to login with the Account and download it (one by one).
11) They need to repeat “Step 9”.
12) Now everybody need to apply SteamSharing fix downloaded before in this way:
12.1) Go to “C:/Program Files(x86)/Steam/common/rocketleague”.
12.2) Copy here the content of the fix and overwrite everything when it asks.
13) Now just login with your own account (not the one created on step 1), you must see it in your Library.
14) You can play all together without problems.
15) Doing this you all going to have an original copy of the game paying it only one copy.

Z tym że ja bym mu dał pasy do swojego głównego konta. Czy moje/ jego konto może zostać za to zbanowane?
Jakie są plusy oraz minusy tego o ile jest to legalne?

Z góry dziękuję za odpowiedź

@Edit
Jeżeli nie ten dział to bardzo przepraszam, nie miałem pojęcia gdzie to wrzucić. Bardzo bym prosił wówczas o usunięcie tematu i o ile możliwe to nie przydzielenie punktów... już i tak mi się nazbierało ich.

2e102b5f9b77b.jpg

Opublikowano

Nie wiem czy to działa, ale jest sposób aby kolega miał te gry co ty. Wystarczy że zalogujesz się na komputer kolegi i się wylogujesz, a on się zaloguje i będzie miał twoje gry. Tylko jeżeli ty grasz w tą grę, to on może w nią grać, jeżeli jest w trybie of-line

Opublikowano

Nie wiem czy to działa, ale jest sposób aby kolega miał te gry co ty. Wystarczy że zalogujesz się na komputer kolegi i się wylogujesz, a on się zaloguje i będzie miał twoje gry. Tylko jeżeli ty grasz w tą grę, to on może w nią grać, jeżeli jest w trybie of-line

to nie prawda 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Tak tylko że jest tam na stronie napisane że trzeba pobrać SteamShare Fix.

Nie chodzi mi teraz o prawdopodobne wirusy tylko o polityke prawną steama.

Jest możliwość grania w tym samym czasie- pisali tak komentujący na tamtej stronie.

Chodzi mi głównie o to czy jeżeli użyjemy taki sposób dostaniemy bana na steamie?

2e102b5f9b77b.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...