Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

987_logo.png

IP: mc.gryfcraft.pl lub S24.hostmc.pl:11604   :)

TeamSpeak3 - Wkrótce

WWW - Wkrótce

486_opis_serwera.png

☆ Witajcie ! GryfCraft to serwer Survival + Wojny Gildii z nutka rpg

który na pewno nie padnie po 1 miesiącu :)

został stworzony z pasji i chęci zrobienia czegoś nowego

Stawiamy na rozgrywkę i współprace z graczami. 

Nie dodamy / usuniemy żadnej rzeczy bez szybszego skontaktowania się z

wami :)

Co znajdziecie w przybliżeniu w tym kwadratowym świecie:

☆ Questy

☆ Na serwerze panują 2 waluty:

- EndStony ( wykorzystywana do questów, kupna petów czy wymiany za inne materiały )

- Dolary ( normalne pieniądze )

☆ MCMMO

☆ IS ( ItemShop ) - będzie tani oraz nie da przewagi graczom.

Rangi kupujemy tylko raz czyli na okres permanentny !

( Serwer musi się utrzymywać, lecz posiadamy

też zapas środków na utrzymanie ;> )

☆ Pety 

☆ Rankingi Graczy oraz Gildii  !

☆ I wiele więcej wejdź i zobacz, na pewno nie pożałujesz :)

2d4809b6.png

Gildie najważniejsza rzecz z tego wszystkiego, myśleliśmy nad różnymi

pluginami które mogły by odwzorować nasze myśli.

Zdecydowaliśmy się na ciekawy tryb, który bardzo rozmaici rozgrywkę.

Gildia dostaje 1 cuboida który posiada "Serce". Na starcie dostaje się 3 życia,

oczywiście jak życie spadnie do 0 to gildia automatycznie ulega

destrukcji co pozwala wrogom wejść i splądrować teren.

Gildia traci ważność, trzeba ją opłacać

Potrzebne przedmioty:

- 1 emerald

- 16 obsydianu

- 10 glowstone

Cuboid na starcie ma teren 24x24 kratek, aby go powiększyć o

1 kratke w cztery strony świata trzeba zapłacić

Potrzebne przedmioty:

-10 Ender pearl

- 4 Diaxy

- 4 Złota

- 1 EnderStone

*maks 35x35

*Każda wartość może ulec zmianie

TNT jest wyłączone w godzinach wieczornych pn-czw 23-7

TNT potrafi niszczyc wode i obsydian ( nie 1 hitem maja swoja wytrzymałość )

704_questy.png

Chcemy wprowadzić na serwer wiec akcji i samego PVP dlatego postanowiliśmy

wdrożyć Questy do naszego kwadratowego świata.

Z każdego wykonanego zadania leci 15-30lvl więc o dobre eq nie trzeba daleko :) !

Zadania są rozbudowane i znajdziesz u nas więcej, niż zabij, dostarcz, wykop.

Za każdego ukończonego questa otrzymamy:

- 2 EnderStony

- Dolary

- Exp

- ( różne wynagrodzenia w postaci permisji, petów, itemy, eq )

898_mcmmo.png

Chcesz być mistrzem władania wędki ?

Kopać z szybkością wiatru ?!

Wszystko to będzie możliwe dzięki specjalnym

umiejętnościom !

Wejdz i zobacz :) !

b418501d.png

☆ Drop z rud !

są 2 wyjątki

- diament 0.2%

- szmaragd 0.6%

☆ Na serwerze będą się odbywały liczne eventy takie jak:

- spleef

- wojna z npc 

- skrzynka na spawnie

- parkour

☆ Handel z npc

☆ Border do 3000 kratek

☆ Arena PVP

☆ Tagi i kolory nad głowami Gildii

☆ W nie dalekiej przyszłości dungeony :)

758_onlinelogomaker_123115_1339.png

Startujemy z programem partnerskim z YouTuberami !!!

Wymogi:

- 50 subskrypcji

- min. 3 minutowy filmik z serwera

- 50 wyświetleń na youtube tego filmiku

+ Jeżeli ktoś będzie robił serie z serwera zostanie dobrze wynagrodzony :) !

Zrzuty ekranu z gry:

Spawn

2.jpg

1.jpg

2.jpg

Bitwa z NPC

4.jpg

3.jpg

Questy

8.jpg

7.jpg

Serce Gildii oraz kradzież 1 życia  :)

6.jpg

5.jpg

Tab

1.jpg

☆ Piszcie w komentarzach jak wam się podoba oraz

co wy byście chcieli jeszcze ujrzeć na serwerze !

☆ Wbiłeś na serwer ? zostaw komentarz jak Ci się grało :> !

Do zobaczenia w naszym kwadratowym świecie !

Opublikowano

Kiedy wystartuje serwer? Jak próbowałem przedchwilą wbić to whitelista była dalej włączona.

911001425911918417398.jpeg

Opublikowano

Zapowiada się ciekawie tylko rzuca się w oczy fakt ze funnyGuilds ;/
Proponował bym napisanie własnego PL lub dobrego SK na gildie 

Opublikowano

Serdecznie zapraszam graczy na serwer, mapa wygląda na starannie wykonaną a przy okazji nie trąci surrrealizmem. Jest widoczne także że, administracja starała się by wykonać dobre questy i zarys "linii fabularnej" naszego protagonisty. Są małe niedociągnięcia lecz są na tyle nie zauważalne że nie przeszkadzają w płynnej i przyjemnej grze.

Opublikowano

Dzięki za ciepłe słowa, graczy jest coraz więcej i miejmy nadzieje, że to się nie zmieni. Naprawdę warto wejść i się przekonać !

+ Poszukujemy YouTuberów  wymogi ? (50 subskrybcji+, film prezentujący serwer 3min+, 50 wyświetleń) Oczywiście, jeżeli ktoś zrobi "serie na yt" zostanie dobrze wynagrodzony :)

Zapraszam i pozdrawiam ;>

Opublikowano

Wyleciałem z banem. 

Nie polecam serdecznie serwera i odradzam komukolwiek wchodzenia na niego. "Główny właściciel" pare godzin przed startem serwera zarzekał się że wszystko jest cacy oraz wszystko śmiga jak należy. Poniżej opiszę wam mniejwiecej zarys sytuacji jak to wyglądało:

Z jednym z właścicieli znam się około 3-4 lata z tym "ważniejszym" troszke krócej. Przez lata z pierwszym pogrywałem w róznorakie gry kiedy drugi z nich trzymał dystans i odzywał się jak tylko czegoś potrzebował. Tak samo było w tej sytuacji, połowa grudnia, pisze do mnie psychol (1 wlasciciel) czy nie chce znowu zrobic serwera minecraft. Jako że już robiłem z ich dwójką serwer minecraft który niestety upadł to mieliśmy starą mape która wybudowaliśmy razem z psycholem i gildią zresztą z już starego i offline serwera bloodmine.eu. Drugi z wlascicieli nie ruszyl palcem w kontekscie tworzenia mapy i powiedzial ze on bedzie sie zajmowal stroną techniczna dotyczącą permisji i etc...

Tak samo było teraz, my zajeliśmy się zupdatowaniem mapy a Nevilee (drugi właściciel) miał się zająć permisjami oraz poszczególnymi rangami. Do czasu otwarcia serwera cała nasza trójka sprawdzała wszystko na włączonym opie i jednym czy dwóch multikontach bez jakichkolwiek permów. Godzine przed przewidywanym startem serwera pytam sie czy wszystko ok, i **podbiega do mnie brat i mowi ze zapomnial hasla do emaila (7 letni dzieciak)**... w tym momęcie przypomniałem sobie że przecież AuthMe nie jest zainstalowane i to już było pierwsze niedociągnięcie ze strony technicznej.

Podczas dalszych dni od startu nadażyły się kolejne problemy których historii nie będe opisywał a tylko je wymienie:

- śmieszny plugin który kazał "zpingować" cokolwiek to znaczy serwer przed wyjściem na niego co było pewnie problemem dla dużej ilości chętnych graczy

- niedopracowane permisje, ranga Youtuber posiadała większe permisje od rangi VIP czy SVIP

- kosmiczne ceny, pare ludzi pisało że serwer pay2win. svip ~20,75 vip ~12,30

- kosmiczne ceny niepotrzebnych petów kolejno po 12,30 lub 30zł za SMOKA

- zeby utworzyć gildie trzeba było zrobić questa u niejakiego Czesława który po ukończeniu go miał nam przyznawać permisje do komendy /g zaloz

Teraz ostatni problem który o wszystkim zadecydował a mianowicie je*ane lenistwo Nevilee'a...

Na start pierwszych trzech graczy miało dostać VIP'a.

Wbiło ich 3 + parę osób z starego serwera i domagali się VIPa, okazało się że VIPA i SVIPA w ogóle nie ma... Nawet nie został zaczęty. Nevilee starał się ratować że w natłoku pracy nie miał czasu do stworzenia ich i zarzekał się że, na dwunastą godzine dnia następnego.

Ja zdeterminowany do stworzenia gildii na początku edycji powiedziałem że nie chce admina czy moderatora a tylko jakiegoś kidmoda bez mozliwosci do gamemode żebym mógł pograć survival.

Razem z pomocą wlasciciela nr 1 na multikoncie survivalowym nazbieraliśmy jako pierwsi itemy na gildie... Ale chcąc stworzyć gildie okazało się że, Czesław nie ma pojęcia o co chodzi w rozdawaniu permisji. O dalszych losach i frustacji nie ma sensu pisać. Wkurzony całymi tymi bugami wylałem swoje smuty na czat (sama prawda, bez przekłamań). Dostałem bana od wlasciciela nr 2 o treści: Admin ma zawsze racje.

Opublikowano

Witaj :) Nie będę się rozpisywał na temat tego posta. Czartek ja już powiedziałem, że Twoje zachowanie nie pasuje na ten serwer. Co do mapy to osobiście z 2 właścicielem ją zrobiliśmy, jak i na ten serwer wszystko praktycznie sam zmodyfikowałem/zbudowałem więc nie gadaj, że to ty budowałeś. Nie wiem po co kłamiesz i piszesz rzeczy rzeczy typu "Drugi z wlascicieli nie ruszyl palcem w kontekscie tworzenia mapy i powiedzial ze on bedzie sie zajmowal stroną techniczna dotyczącą permisji i etc...". Odnosząc się do niedopracowania serwera, zgadzam się, że kilka spraw nie jest dociągniętych na ostatni guzik ale staram się sam, bo nie mam dodatkowej pary rąk do roboty przy pluginach, gracze to rozumieją :). Cóż kilka z tych punktów ominę bo szkoda mi słów na Twoje kłamstwa ;) Niedopracowana ranga YouTuber ? :D nie wiem w jakim sensie on dominował nad vipem mając jego permisje. Kolejna sprawa to piszesz "AuthMe nie jest zainstalowane i to już było pierwsze niedociągnięcie ze strony technicznej" Authme zostało miało być zainstalowane na start serwera więc dalej się męcz w poniżeniu mnie.  :) Dzięki za ten post bo bardziej motywuje mnie do zrobienia lepszego serwera   :) ! Oczywiście rekrutacja otwarta :> !

+ Pety zostały wycofane po dłuższym namyśle z graczami :) (sam zaakceptowałeś pomysł z kupnem petów a teraz marudzisz, zdecyduj się kiedyś raz a dobrze chłopie )

Pozdrawiam i zapraszam !

Opublikowano

ref@ 

- Była cofka 12h, ponieważ stara administracja bawiła się w rozwalanie spawnu... nie wiedziałem, że człowieka którego się zna +7 lat może takie coś zrobić :> !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...