Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam anime shounen; więcej info w temacie help c:

Be Quiet !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka szukam Anime do oglądania w te ferie typu Naruto / One punch man i jeśli istnieje jakieś nowe które nie ma tak dużo odcinków coś kolo 30-50 odcinków było by fajnie bo jak już ma z 100-200 to troche długo będę oglądać ale dałbym rade tak czy inaczej proszę o podanie jakiś fajnych Anime typu Naruto / One punch man :)

Opublikowano

Coś z krótszych to może Bleach? :)

A jakiś dobry shounen to "Akame Ga Kill!".

"Świat nie jest taki okrutny jak Ci się wydaje"

♥ Night Raid ♥ / The Global Elite \ ♥ Night Raid ♥

Opublikowano

W stylu OPM nic nie dostaniesz, bo to jest parodia shounenów, zaś jeżeli interesują Cię parodie tak ogólnie to Gintama (~300 odcinków - 3 sezony i ciągle wychodzi) wpasowuje  się idealnie jednak wymagana jest jako taka znajomość tytułów między 2000, a 2006-7 rokiem ze względu na masę aluzji/nawiązań do tytułów z tych lat. Wracając do tego co prosiłeś to od siebie mogę polecić coś z klasyki, czyli Yu Yu Hakusho (~ 110 odcinków) (ten sam autor to HunterxHunter (150 odcinków), którego również polecam) . Oprócz tego warte chociażby zahaczenia jest: 

Nurarihyon no Mago (48 odcinków - 2 sezony) - młody chłopak ma zostać kolejnym przywódcą setek demonów. Sęk w tym, że nie chce, bo jest, aż w 3/4 człowiekiem. Masa nawiązań do wierzeń buddyjskich (odnośnie potworów, rzecz jasna ) 

- Mushibugyou  (24 odcinki)- główny bohater walczy z ogromnymi robalami, których geneza jest nieznana wraz z rozwojem fabuły dowiadujemy się więcej nt. insektów jak i samego głównego bohatera 

Katekyo Hitman Reborn! (+200 odcinków) - tutaj trzeba  mieć dużo samozaparcia, bo tytuł długi, a pierwsze odcinki nie zachęcają. Zaś Lambo (jedna z ważnych postaci) jest najbardziej wkurwiającą postacią, którą dotąd widziałem. Sytuacja jest podobna jak w Nurarihyon no Mago - główny bohater ma zostać 10 przywódcą mafii, kwestia taka że to straszna fujara, a jego mentor wygląda jak przedszkolak (chociaż ten fakt fajnie jest wytłumaczony w fabule)

Beelzebub (60 odcinków- największy rozpierdalator w mieście zostaje nagle opiekunką do dziecka. Jednak nie byle jakiego - bo samego syna szatna, zaś sam bobas ma za zadanie... jedynie zniszczyć świat.

Basilisk: Kouga Ninpou Chou  (24 odcinki) - romans (ale na dość dalekim planie). Wojna dwóch klanów shinobi. Dość często powtarza się, iż to takie "Dojrzałe Naruto".

Soul Eater (50 odcinków) - szkoła, ale nie taka zwykła. Chodzą do niej osoby, które potrafią zamieniać się w różnego rodzaju bronie (ot taka polimorfia) wraz z ludźmi, którzy tymi brońmi się posługują. Walczą z demonami i innym ścierwem.

Shijou Saikyou no Deshi Kenichi (50 odcinków) - komedyjka bitewna, bardzo ciepło wspominam pomimo tego, ze główny bohater zaliczył w krótkim czasie taki przyrost zajebistości, którego niektórzy przez całe życie trenowania nie osiągną

Dobrze by było jakbyś jakiegoś MaLa podał, albo chociaż napisał coś widział, bo mam jeszcze trochę tytułów, ale nie chce mi się produkować nad czym co prawdopodobnie mogłeś widzieć.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Dzięki wszystkim, a z anime to widziałem bleach / naruto i teraz one punch man. tak to zabardzo nie przepadam za anime ale spodobały mi się ostatnio \a glownie 

gdzieś gdzie walczą w fajnym stylu, lub uzywaja magii itd :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...