Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Błąd windows 8.1 - critical structure corruption - nowy laptop

danonix

Pytanie

Opublikowano

Dobry wieczór,

Zakupiłem laptopa kilkanaście godzin temu, niestety do tej pory wyskoczył mi 5 razy błąd typu ' Critical structure corruption '. 

Otóż zakupiony sprzęt to asus x555LB. Do tej pory mam zainstalowane dwie gry, przeglądarke chrome, jave oraz adobe flash player. Do komputera jedyne co jest podłączone to myszka.

Kolega mi polecił, bym zaaktualizował windowsa do wersji 10, lecz nie wiem, czy to pomoże, czy nie?

Czy mogę uzyskać jakąś radę, jak pozbyć się tegoż błędu? W przeciwnym razie będę zmuszony oddać laptopa do sklepu na przegląd, czego bym nie chciał. 

I jeszcze jedno pytanie, czy gdybym zdecydował się zaaktualizować windowsa do 10, straciłbym gwarancję na laptopa? 

Pozdrawiam serdecznie!

League of Legends

EUNE nick: WORSTBLITZEUV4

http://www.twitch.tv/tytanowy_janusz123/ << zaaaaaaaaaapraszam

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie rób nic, wystarczy że zaktualizujesz windows w windows update i sprawdzisz czy masz wszystkie sterowniki zainstalowane jak należy w menedżerze urządzeń,  tym bardziej że nie masz pojęcia nawet jakiego urządzenia dotyczył błąd. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ktosiu, bardzo dziękuję za odpowiedź.

Otóż mam zaznaczoną opcje automatycznego instalowania aktualizacji, w związku z czym żadnych dostępnych aktualizacji na ten moment nie ma.

Co do sterowników w menedżerze urządzeń, również wszystkie sprawdziłem - są aktualne.

Ten błąd wyskakuje regularnie co 30-50minut.

Zdarzyło się również, by laptop po prostu się zaciął tak, bym był zmuszony go zresetować ( do tej pory dwa razy ).

Pozdrawiam

@Edit

Plik dmp mówi, że crash spowodowany jest przez  Unknown_Image ( Analysis_Inconclusive )

League of Legends

EUNE nick: WORSTBLITZEUV4

http://www.twitch.tv/tytanowy_janusz123/ << zaaaaaaaaaapraszam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...