Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LTE czy stacjonarny

Stensin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Z góry mówie że nw czy do dobrego działu napisałem jak nie to proszę o przeniesienie.

Wiec tak. Za ok 8 miesięcy konczy mi sie umowa z plusem bo mam neta LTE (-.- ) i nw czy pozostać przy LTE czy zmienić na stacjonarny. Jedyne usługi stacjonarne świadczy orange,netia,mega-net,serv-net .

Plusy LTE

• mobilny
  • w miarę szybki (o ile ma sie limit)

Minusy

• limity
  • jak zła pogoda to net nie za szybki
  • pingi (-.- )

Co doradzicie ? Jeśli stacjinarny to jaki dostawca? Jestem z kujawsko-pomorskiego.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Wiadome, że stacjonarny. Mogę polecić Orange/światłowodowy(ale to zależy czy w Twojej miejscowości będzie śmigał) Sam mam Orange i jeszcze za czasów Neostrady od roku gdzieś 2008 r. Wszystko gra i buczy. Stacjonarny chyba same zalety.

Opublikowano

właśnie z orange miałem taką sprzeczke, że internet mi sie sam resetował co godzinke i nie zbyt ufam orange. Jak idzie sprawdzić czy w mojej okolice mogą być światłowody ?

Opublikowano

No jak tamci dostawcy co mają internet nie mają tego to logiczne, że nie ma.

Nie wiem jak jest z jakością usług tamtych dostawców, zapytaj kogoś kto ma, bo wiele o nich nie wiem.

Opublikowano

Na co patrzeć jak będę wybierać dostawcę Internetu ?

Dodam że nigdy nie miałem telefonu stacjonarnego. Czy może wystąpić problem z założeniem Internetu? Mieszkam w domu jednorodzinnym a dom obok mnie na telefon stacjonarny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...