Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak Wkurzyć/Nastraszyć Kolegę/Koleżankę Lub Rodzeństwo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema ! Pokaże wam jak kogoś wkurzyć ! ( NP.rodzeństwo które dniami gra w Tibie )

1.Włączamy SciTE

2.Piszemy kod:

#NoTrayIcon

Objaśnienie: nie ma ikony koło zegara

------------------------------------------------------------------------------------------

RegWrite("HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RUN","ggc.exe","REG_SZ", @ScriptFullPath)

Objaśnienie : RegWrite - dodaje program do autostartu

ggc.exe - to jest nazwa programu MUSI SIĘ POKRYWAĆ Z NAZWĄ PLIKU! czyli np. jak zmienisz nazwę np. na metin2.exe, to tu musisz wpisać też metin2.exe ( Napisał Mekler w tym poście

------------------------------------------------------------------------------------------

While 1 

Objaśnienie : po prostu pętelka :)

If WinActive ("Wolni farmerzy - darmowa gra na przeglądarkę - Mozilla Firefox") Then

Objaśnienia : If WinActive - nie wiem jak objaśnić ( niech ktoś napisze ;p) ( mi się zdaje że chodzi o to że wyszukuje program czy to okno jest aktywne...)

("Wolni farmerzy - darmowa gra na przeglądarkę - Mozilla Firefox") - Nazwa okna aktywnego

Msgbox(16,"ERROR","Program Avast wykrył jakieś nieznane zagrożenie na stronie http://www.wolnifarmerzy.pl")

-Error jaki ma wyskakiwać

EndIf

Sleep(1000)

- co sekundę "patrzy" czy okno Wolni farmerzy - darmowa gra na przeglądarkę - Mozilla Firefox jest aktywne (CHYBA !!:))

WEnd

Cały kod

#NoTrayIcon
While 1
If WinActive ("Wolni farmerzy - darmowa gra na przeglądarkę - Mozilla Firefox") Then
       Msgbox(16,"ERROR","Program Avast wykrył jakieś nieznane zagrożenie na stronie http://www.wolnifarmerzy.pl")
EndIf
       Sleep(1000)
WEnd

To tyle ;) nie liczę na + lecz na to że wejdziecie na moje miasto ;p

W tworzeniu programu pomógł temat :

http://www.mpcforum.pl/topic/143448-czy-mozna-tak-zrobic/

i ludzie którzy tam sensownie pisali ;)

Opublikowano

no to jak było to wykasujcie ten temat... tylko że twój temat na której stronie ??

i ku*wa po co do ch*ja dawaliście mi - ????

i twój kody był inny....

#NoTrayIcon
while 1
$tool=WinGetTitle("[active]")
sleep(20)
if $tool = "DOKLADNA NAZWA OKNA KTORE CHCECIE ZAMKNAC" then ;<< tu trzeba wpisac tylko nazwe okna :P
       WinKill($tool, "")
endif
wend

tylko że ten mój kod robi to że errory wyskakują a nie zamyka (mój kod robi coś innego .... )

(PS: ja ci nie dałem - bo jeszcze nie moge... )

Opublikowano

THX !

tego szukałem

a ty Kulfix zastanów się co piszesz...

Zastanowilem sie i co dalej?

Okrojona wersja tego co wymodzilem jakis czas temu.

• 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...