Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin tnie przy dużym spocie

Oskar111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem gdy expie na dużym spocie to nawet gdy mam czat wylaczony , nazwe wylaczoną i wszystko inne to mi tak niemiłosiernie tnie jakbym miał 2fps zatnie sie nawet czasem na 30s cały metin i jest jakaś możliwość naprawienia tego czy coś, podkresle ze gram na dość starym komputerze lecz np csgo chodzi mi w 60-80fps to nwm czemu tak metin mi zle chodzi i czy mozna to jakoś naprawić pls pomóżcie.

800px-Minecraft_Wallpaper_005-800x200.jp

Opublikowano

Tak działają gry na tych tanich komputerach. xD

Karta i procesor, już nic nie zrobisz, ewentualnie zainstaluj winxp lub win 7(polecam win7), wylacz kompozycje i bedzie smigac jak ta lala.

Chyba, że ten serwer To Laneris bądź coś podobnego, to się już nie musisz bać, bo każdy tak ma xD

Opublikowano

@Oskar111

A więc jeśli to nie pomoże kup nowy komputer...

1. Zmiana ustawienia priorytetu na wysoki.

Aby ustawić ten priorytet należy po włączeniu gry skorzystać z kombinacji ALT + CTRL + DEL i uruchomić menadżera zadań. Po włączeniu menadżera zadań należy przejść do zakładki "Procesy", klikamy prawym przyciskiem myszy na "metin2client.exe" następnie wybieramy "Ustaw priorytet" i wybieramy "Wysoki".

*Nie mam teraz metina to na ets2 pokazuje.

przechwytywaniezgst3.png

W okienku które wyskoczy zatwierdzamy zmianę priorytetu.

przechwytywanie278skc.png

Zmianę priorytetu należy wykonywać przy każdym uruchomieniu gry.!!!

2. Zwiększenie wydajności systemu - aby zwiększyć wydajność systemu należy kliknąć na "Mój komputer" -> "Właściwości" -> "Zaawansowane ustawienia systemu" -> "Zaawansowane" -> "Wydajność" (Ustawienia) i tu wybieramy "Dopasuj do najlepszej wydajności"

przechwytywanie3dos4x.png

3. Kolejna sztuczka to dopisanie więcej pamięci RAM w skrócie do Metin2.
Więc aby tego dokonać klikamy ppm na skrót do gry i w okienku Element docelowy dopisujemy po spacji -mm_pool_size6000 (liczba 6000 określa ilość RAM wyrażoną w MB u mnie dałem np. 6 GB = 6000 MB czyli dopisujemy 6000).

jeśli masz 4GB ram i robisz wszystko wedługo poradnika + nie będziesz miał nic innego włączonego prócz metka przez game booster 3.4 to 768mb ram na działanie systemu windows7 wystarczy. czyli wpisujesz :

-mm_pool_size3000

Przykład jak prawidłowo dopisać:

"C:\Program Files\GameforgeLive\Metin2_POL_pol\metin2client.exe" -mm_pool_size3000

*Przed nazwą dysku musi być " po .exe również "

4. Aby zwiększyć wydajność karty graficznej można pobrać do niej najnowsze sterowniki to chyba też każdy umie zrobić...

5. Pobranie darmowego programu o nazwie Game Booster 3.4 >>Kliknij<<        *Instalki.pl

Konfiguracja Game Booster

1. Najpierw uruchamiamy program.

2.Teraz klikamy na Ustawienia znajdujące się pod dużym przyciskiem START.

z10852908X.jpg

3. W tym miejscu mamy dostęp do czterech zakładek:
- Procesy - tutaj możemy przyjrzeć się aktualnym uruchomionym procesom. Jest tu również informacja w ilu procentach dany proces jest zbędny na czas grania oraz ile zajmuje pamięci RAM komputera.
- Zbędne usługi - tu są przedstawione zbędne na czas grania usługi Windowsa. W ramce obok znajduje się ich opis.
- Usługi nie-Windows'owe - zbędne usługi zewnętrzne. Nie we wszystkich znajdziemy opis, więc warto wiedzieć za co dana usługa odpowiada nim się ją wyłączy.
- Inne - tutaj przedstawione są pozostałe opcje, które możemy wyłączyć. Szczególną uwagę należy zwrócić na Explorer.exe - zamknięcie tego programu jest dosyć niebezpieczne, gdyż nie będziemy mieli dostępu do takich rzeczy jak "Mój Komputer" itp.

z10852914X.jpg

4. Zaznaczamy niepotrzebne procesy oraz usługi i klikamy Zatwierdź.

5. W zakładce Narzędzia znajdziemy trzy bardzo przydatne usługi:
- Usprawnij - zoptymalizuje nasz system pod kątem gier
- Defragmentuj - zdefragmentuje folder z daną grą
- Sterowniki - znajdzie ewentualne uaktualnienia sterowników do naszej karty graficznej
z10853080X.jpg

6. Przeczyszczenie systemu programem o nazwie CCleaner.

Opublikowano

A ja proponowałbym również poszukać po internecie paczki ze starszymi wersjami map i wkleić je do klienta, pamiętam, że kiedyś mi Chunjo M1 powodowało spadek FPS do 1 - 3 FPS przy najniższych detalach, po dogłębnych analizach winowajcą okazała się trawa, ale to mój przypadek, również proponowałbym zastosować niestandardowe ustawienia graficzne, które - o dziwo - metek poprawnie ładuje, a nie ma ich uwzględnionych w config.exe.

TJ. Rozdzielczość 1280 x 720 x 32 bit, częstotliwość odświeżania między 100Hz a 150Hz.

arijh2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...