Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sytuacja z serwerami

Gość Pan Szymek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak wygląda aktualny status na scenie DarkOrbit? Są stabilne serwery, które umożliwiają grę jak na oryginalne? Na jakich wersjach bazują?

Opublikowano

Witam Miszczu miło że cie to ciekawi :) myślę że chcesz zrobić serwer :D

uber orbit ma przerobiony 4.1 i jest najlepszy a reszta gówniane zlagowane serwery na 4.1 do tego grafiki w 99999 kolorach gówna lub pixelozy

ma powstać serwer na kliencie 7.5.3

niby jakieś serwery z 3d są ale to badziew

ja szukam serwera na 4.1 niżej który był by jak realne serwery z dawnych czasów a nie gówna

uber orbit jedynie w 50% jest jak one

PSlqjGC.png

Uczeń
Opublikowano

Jak chcesz zrobić priva jakiejś gry via www odezwij sie na gg 101 79 784 - pogadamy o tym. 

Oferuję reklamę i dobry start serwera METIN2, TIBIA (ots),kanał na yt, witryne, sieć serwerów cs oraz inne. 
W zamian oczekuję: PLN, YANGI, WALUTA W GRZE.
Więcej info w temacie: 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Opublikowano

Witam Miszczu miło że cie to ciekawi :) myślę że chcesz zrobić serwer :D

uber orbit ma przerobiony 4.1 i jest najlepszy a reszta gówniane zlagowane serwery na 4.1 do tego grafiki w 99999 kolorach gówna lub pixelozy

ma powstać serwer na kliencie 7.5.3

niby jakieś serwery z 3d są ale to badziew

ja szukam serwera na 4.1 niżej który był by jak realne serwery z dawnych czasów a nie gówna

uber orbit jedynie w 50% jest jak one

Dzięki za info, mógłbyś jeszcze przypomnieć najważniejsze nowości w tamtej wersji? Tj. czy są formacje dronów, te 3 nowe statki itd.
Opublikowano

może się zgadamy na ts skype czy coś i ci mogę opowiedzieć :)

Wolałbym raczej mieć zachowany ogólny changelog, żeby odnieść się do danej funkcjonalności.

Opublikowano

Wolałbym raczej mieć zachowany ogólny changelog, żeby odnieść się do danej funkcjonalności.

OOOOOOOOO o.O MISZCZU WRÓCIŁ <3

Opublikowano

4.1 klient z około 2011 roku brak formacji zeusa apisa profi dresy itp

FDzQJJ6.png

7.5.3 fullscreen formacje więcej eventów nowe statki hangary nyx trochę nowego ammo herki

tagqBhc.png

8.4.5 c8pAoPl.png

9.0 po refaktoryzacji

oV43HAt.png

10.0 obecny 3d mode

o2c3Ric.png

PSlqjGC.png

Opublikowano

Trudny wybór z wersją, każda z nich ma swoje zalety. Skłaniałbym się ku 9-10 lub jednej z ostatnich z "nowym" klientem.

Opublikowano

Trudny wybór z wersją, każda z nich ma swoje zalety. Skłaniałbym się ku 9-10 lub jednej z ostatnich z "nowym" klientem.

Osobiście zagrałbym na 10 PvE, z tą różnicą że nie było by botów i pfw

Napisałem coś sensownego lub Ci pomogłem?

Zostaw like

Opublikowano

ja polecam starsze lepsze nie cierpię formacji itp na serwerach powyżej 4.1 to jedynie reflektuje na admina moda czy cm :D

Osobiście zagrałbym na 10 PvE, z tą różnicą że nie było by botów i pfw

Na pewno będzie to odwzorowanie klasycznego DarkOrbit z łatwiejszym zdobywaniem wyposażenia. Taki model sprawdza się w innych grach (najprostszy przykład - Metin). Gdy wrócę do domu, przyjrzę się działaniu poszczególnych wersji.

Opublikowano

Na pewno będzie to odwzorowanie klasycznego DarkOrbit z łatwiejszym zdobywaniem wyposażenia. Taki model sprawdza się w innych grach (najprostszy przykład - Metin). Gdy wrócę do domu, przyjrzę się działaniu poszczególnych wersji.

jak chcesz to pomogę mam dużo plików znam się na klientach gry :)

PSlqjGC.png

Opublikowano

jak chcesz to pomogę mam dużo plików znam się na klientach gry :)

Na pewno będę potrzebował nieco zasobów, zależnie od wersji. Jednak stronę (lub aplikację) o serwer chcę napisać od zera.

Opublikowano

Zapraszam na PW - mogę Ci pomóc ;| (Ostatnio odpaliłem najnowszy client na local'u) ;p

rbQNd.jpg

Dam znać do końca weekendu, bo wtedy się za to wezmę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...