Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klawiatura do lola, membranowa czy mechaniczna?

sedes4331

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema , planuje zakupienie mechanika lecz boli mnie fakt ze musze wydac az tyle kasy nie wiedzac czy naprawde poczuje wielki szok. 

gram na  klawiaturce za 10zł  dokladnie na takiej http://www.purepc.pl.../b_pict8488.jpg .

Pytanie takie , czy poczuje duzy szok po przejsciu na klawiature np. steelseries 6gv2 ? Kiedys gralem na myszce za 20zł ale kupilem sobie lepsza za 100+podkładka i czulem wielka roznice , jakbym glaskach albo slizgal sie po lodzie , cos nie do opisania jesli wiecie o co mi chodzi po przejscu z myszki za 10zł na dobra myszke i podkladke .  Glownie bedzie sluzyc do grania w osu , lol czy csgo itp.

dodam tez ze mam okazje tanio kupic od kumpla steelseries 6gv2 za 160zł

ale szkoda mi troche kasy na jakas klawiature 

halo

Opublikowano

Według mnie jeśli nie gra się profesjonalnie to kupowanie tak drogich urządzeń wejścia jest po prostu nie potrzebne. To tak jakby kupić sobie zarąbistą skórzaną tapicerkę do Fiata 126p. Różnicę może i odczujesz ale według mnie znacznie lepiej załadować pieniądze (lub zostawić i zebrać) na lepszy procesor czy kartę graficzną.

Ja gram na klawiaturze która ma już dobre 7lat. Spacja jest złamana w pół ale w LoLa gra mi się całkiem ok

beV5mzZ.png

Opublikowano

tez gram na klawie co ma 8 lat i zastanawiam sie czy bede czul ogromna roznice tak samo jak przerzucilem sie z myszki za 10zł na 150zł 

ostatnio mnie kusilo kupienie h1z1 ale jak kupie klawke do csgo czy osu to nie bede mial na gierke i wlasnie wydaje mi sie ze za duzo kosztuja te klawiatury 

ale poczekam moze ktos jeszcze sie wypowie i przekona mnie 

Opublikowano

@sedes4331 nie będziesz czuł "ogromnej" różnicy - moge stwierdzić że prawie żadnej. W klawiaturach mechanicznych masz minimalnie szybszy czas reakcji (pare setnych sekundy), oraz są trwalsze przyciski (nawet do 20milionów kliknięć), w myszkach to co innego (ślizgacze, sensor optyczny/laserowy, dopasowanie do dłoni). Ja sam posiadam klawiaturę Microsoft Wired Keyboard 600 a do tego myszkę Steelseries Sensei RAW i wbiłem na tym sprzęcie d1. Jeśli nie piszesz zawodowo tekstów na komputerze i tylko grasz rekreacyjnie w lola czy cs:go ta klawiatura ci się nie przyda :) A co do tak niskiej ceny od twojego "kumpla" prawdopodobnie ta klawiatura musi być walnięta, lub coś mieć uszkodzone.

Opublikowano

Według mnie jeśli nie gra się profesjonalnie to kupowanie tak drogich urządzeń wejścia jest po prostu nie potrzebne. To tak jakby kupić sobie zarąbistą skórzaną tapicerkę do Fiata 126p. Różnicę może i odczujesz ale według mnie znacznie lepiej załadować pieniądze (lub zostawić i zebrać) na lepszy procesor czy kartę graficzną.

Ja gram na klawiaturze która ma już dobre 7lat. Spacja jest złamana w pół ale w LoLa gra mi się całkiem ok

Spacja od bola?  :yay:  :lenny:

tez gram na klawie co ma 8 lat i zastanawiam sie czy bede czul ogromna roznice tak samo jak przerzucilem sie z myszki za 10zł na 150zł 

ostatnio mnie kusilo kupienie h1z1 ale jak kupie klawke do csgo czy osu to nie bede mial na gierke i wlasnie wydaje mi sie ze za duzo kosztuja te klawiatury 

ale poczekam moze ktos jeszcze sie wypowie i przekona mnie 

Kupiłem ostatnio klawiaturę Tracer HellWay przy czym priorytetem były dla mnie podświetlane klawisze i jak najniższa cena.

Kawiatura dość ciężka, przez co nie ślizga się po biurku i stabilnie na nim leży. 

I w lola jak najbardziej gra się dobrze.

http://photos05.redcart.pl/templates/images/thumb/11998/0/0/pl/0/templates/images/products/11998/9b3476df46bfdd1d1c352458904dce4b.png

­

Specjalista
Opublikowano

Klawiatura jest najmniej ważna, może jedynie wygoda w trzymaniu, klawiatura za 100zł a, za 10zł różni się światełkami i firmą. Kup, taką w której będzie Ci wygodnie, i tyle, poczytaj komentarze, może się wybierz do jakiegoś sklepu i poszukaj :)

Opublikowano

Troszke zalezy od twocih potrzeb. Ja np. nie wydalbym na klawiature duzo pieniedzy wiedzac ze moj komputer lub pozostale jego elementy nie sa dosc dobre.

Jezeli masz juz  dobry komputer / monitor/ mysz  to wymienienie klawiatury bedzie dobrym pomyslem  natomiast jesli wartosc twojego komputera to okolo 1200 zl i masz zamiar kupowac droga klawiature to moim zdaniem nie tedy droga.

Mechaniczne klawiatury stukaja jak sie wcisnie klawisze , ich czulosc bedzie znacznie lepsza niz w przypadku taniej klawiatury , oprocz tego drozsze klawiatury sa wygodniejsze w uzyciu i czesto maja dodatkowe przyciski ktore mozna dopasowac wedle swocih potrzeb.

u1lc.png
Opublikowano

Jest obojętne do lola wg wygody dla użytkownika ale zawsze kupuj taką ktora ma funkcję anti-ghosting czyli wcisnięcie do 15 klawiszy naraz aby uniknąć sytuacji w którym skill nie wszedł

Od siebie polece tą natec genesis rx39 - 110zł

jest tania i posiada funkcje anti-ghosting, 3 regulowane kolory podświetlenia oraz możliwość zablokowania klawisza windows Jest to świeży produkt, swoją premierę miał w listopadzie, wtedy właśnie ją kupiłem i radzi sobie dobrze

Opublikowano

Ja tam osobiście nie czuję różnicy, kiedy gram na klawiaturze za np. 10zł, a kiedy na takiej o wiele droższej. Myślę, że to nie ma znaczenia, a sam też nie odczujesz ani wzrostu skillu, ani jakiegoś większego komfortu z gry, jedynie co będzie się cieszyć to oko, ale za to portfel będzie płakać. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...