Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

(NAPRAWA) COMPAQ PRESARIO CQ 57 303 SW - WYMIANA CZĘŚCI.

TheBumek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zwracam się do was bo mam trochę problem i chciałbym zregenerować swojego laptopa. Ma on 3 lata, raz tylko był czyszczony w środku, pasta czy to pianka nie pamiętam co to jest, nie była wymieniana ani razu no i jest troche ekhm zamulający. System był robiony około tygodnia temu od 0. No to teraz tak, mam problemy takie jak:

- Zepsuta stacja dysków DVD

- Zepsuty wbudowany mikrofon

- Klawiatura

Co do klawiatury, praktycznie wszystkie przyciski działają, ostatnim czasem przestał mi działać przycisk "u" przycisk wifi też nie działa chociaż się świeci jego pomarańczowa dioda. Próbowałem włączyć Wi-Fi z klawiatury systemowej, nie dało się. Kupiłem klawiaturę pod usb i podłączyłem do laptopa i nadal się nie da ale te "u" jak piszę na tej klawiaturze pod usb to działa. Więc wymiana klawiatury w laptopie załatwi sprawę? elektryka od klawiatury napewno nie poszła bo by cała w laptopie nie działała wifi nie reaguje na włączenie nawet programami próbowałem to rady nie da. 

Pomoglibyście mi poszukać części pod ten model? sam nie dam rady, koleś który mi to będzie naprawiać zbytnio nie ma czasu teraz ale zna się na tym i mi wymieni.

Daję lajki.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Masz allegro poszukaj używanych będzie najtaniej.

DVD  standard 90% laptopów ma taki sam, wystarczy po wyglądzie poszukać.

Mikrofon też praktycznie identyczny wszędzie, dobrac tak by pasował, chyba że jest w module to kupić moduł mikrofonu.

Klawiatura do konkretnego modelu, patzreć tylko by kupić polską.

Każda część ma specyficzny numer, jeśli go nie ma pytaj sprzedawcy by sprawdził albo podał jaki ma. Większość części jest dokładnie opisana w serwisowych manualach ( mozna poszukać na google). Niestety sprzedający częso nie podają numerów albo dokładnych modeli laptopów 

Co do pomocy, szukaj niestety sam bo znalezienie jednej części właściwej do konkretnego modelu czy zamiennika to czasem godzina-dwie przeglądania i czytania dziesiątek ofert, do tego sprawdzanie czy to taka sama cześć więc tak naprawdę szkoda tracić swój wolny czas na szukanie. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...