Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z internetem

i3turbo

Pytanie

Opublikowano

Witam otóż mam problem z pakiet lostami.Wpisuje komende pathping ale nie znam sie na tym za bardzo moze mi ktos powiedziec czy na screenie widać błąd ze strony dostawcy internetu?

Pomoze ktos?

xD---Kopi_ehxepsa.png

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U dostawcy, cały czas przecież o nim mowa. 

Skoro tylko zgłaszasz a nikt nie pojawił się nawet sprawdzić czy jest problem u ciebie to się nie dziw że stwierdzają iż problemu nie ma. 

Zmień router na inny sprawny  to się sam dowiesz czy to wina routera uszkodzonego albo źle skonfigurowanego  czy linii której naprawa leży tylko w gestii ISP. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

U niego jest w porządku pewnie od serwera  po drodze wyraźnie widać że nie jest w porządku skoro gubi na bramie 99% pakietów ( 3 ) .

Na przyłączeniu do internetu tak samo gubi  następne 99% , więc przestań pieprzyć głupoty skoro  masz o wiele mniejsze pojęcie o tym co sprawdzasz tą komendą. 

Może to być spowodowane albo zjebanym twoim routerem albo switchem/hubem  do którego jest wpięty czyli naprawa jest w gestii twojego ISP , ewentualnie uszkodzenia samej linni.

Opublikowano

Cały czas widać że to u nich na bramce jest problem i tam gubi pakiety.

dobra dzięki za pomoc będe z nimi walczył.Temat do zamknięcia

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

U dostawcy, cały czas przecież o nim mowa. 

Skoro tylko zgłaszasz a nikt nie pojawił się nawet sprawdzić czy jest problem u ciebie to się nie dziw że stwierdzają iż problemu nie ma. 

Zmień router na inny sprawny  to się sam dowiesz czy to wina routera uszkodzonego albo źle skonfigurowanego  czy linii której naprawa leży tylko w gestii ISP. 

Podłączyłem kompa bezpośrednio do modemu dostawcy internetu i zrobiłem to samo co z moim routerem czyli komenda pathping

screen:

Także chyba pozostaje mi zasrana walka z tymi głupimi konsultantami którzy sprawdzają coś i mi mówią że jest wszystko wporządku na lini....Jak jutro tego nie załatwie to zerwe z nimi umowę.

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

Ile razy założysz jeszcze identyczny post ?

Masz problem z dostawcą to sobie z nim załatw. 

Opublikowano

Dziękujemy za kontakt z naszą firmą.

W odpowiedzi na Państwa zgłoszenie pragnę poinformować, iż na chwilę obecną nie stwierdzam usterki dotyczącej utraty pakietów. Modem kablowy pracuje stabilnie na sieci, a łącze w pełni się wysyca. Prawdopodobną przyczyną problemu może być Państwa prywatne urządzenie typu router. Celem dokładnej weryfikacji, prosimy o bezpośrednie podłączenie modemu do komputera i diagnostykę działania połączenia. W przypadku kiedy problem nie ustąpi, prosimy o wykonanie testu, korzystając z komendy tracert (np "tracert wp.pl") wpisanej w wierszu polecenia. 

Wyniki proszę przesłać w formie zrzutu ekranu w korespondencji zwrotnej.

W razie dodatkowych pytań proszę o ponowny kontakt - służymy pomocą.

To mi odpisali już nie mam siły do nich..

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

Opublikowano

U niego jest w porządku pewnie od serwera  po drodze wyraźnie widać że nie jest w porządku skoro gubi na bramie 99% pakietów ( 3 ) .

Na przyłączeniu do internetu tak samo gubi  następne 99% , więc przestań pieprzyć głupoty skoro  masz o wiele mniejsze pojęcie o tym co sprawdzasz tą komendą. 

Może to być spowodowane albo zjebanym twoim routerem albo switchem/hubem  do którego jest wpięty czyli naprawa jest w gestii twojego ISP , ewentualnie uszkodzenia samej linni.

Internet mam z modemu który jest podłączony do routera (mojego).Jak pieprze głupoty jak zaznaczam dzwonie do dostawcy a konsulatn mi mówi kolejny raz że jest wszystko dobrze...Wstawiłem żeby ktoś mi wytułmaczył czy u mnie jest problem czy rzeczywiście konsultanci wprowadzają mnie w bład. "U niego jest w porządku pewnie od serwera  po drodze wyraźnie widać że nie jest w porządku skoro gubi na bramie 99% pakietów ( 3 ) ." U kogo u misia kogo bo Cię nie rozumiem.

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

Ile razy założysz jeszcze identyczny post ?

Masz problem z dostawcą to sobie z nim załatw. 

co mam załatwiać jak dostawca mówi mi że jest wszystko wporząku... a jak nie potrafisz wnieść nic do tematu to nie nabijaj postów..

xD---Kopi_ehxepsa.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...