Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Crashuje graczy przy wejściu na serwer.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem, ponieważ gdy niektórzy gracze wchodzą na mój serwer, crashuje im się Minecraft. Na pewno się tak dzieję, bo straciłem bardzo dużo graczy, sam miałem taki przypadek oraz na konsoli podczas crashu wyskakuje:

(Gracz) lost connection: Internal Exception: java.io.IOException: Connection reset by peer

Co robić? Pozdrawiam.

Opublikowano

Coś kolego dużo masz tych crashów. Zastanów się, czy to nie jest wina Twojego hostingu/plików/oprogramowania.

Z tego, co mi wiadomo (sam kiedyś dużo się z tym nagłowiłem), jest 5 możliwych przyczyn tego błędu. Do samej genezy, odsyłam do wikipedii (https://pl.wikipedia.org/wiki/Transmission_Control_Protocol - RST), w skrócie powie tylko, że jest to po prostu wysłanie pakietu nakazującego natychmiastwoe zamknięcie połączenia (gwałtowne). Oto możliwe przyczyny:

• Pozostałości po starej Javie. Jeśli gracz ma starą Jave, aktualizuje, to resztki starej wpływają na nową i powodują ten błąd.
  • Niektóre pluginy lub programy. OBV, czyli rozszerzenie OpenGL może być przyczyną. Używanie pluginów Maximvdw'a także powoduje ten błąd.
  • Korupcja ekwipunku graczy. Jeśli jesteś zdesperowany, spróbuj usunąć profil gracza i zobacz, czy to mu pomoże. UWAGA: usunie to wszystko z jego ekwipunku, enderchesta, wszystkie permisje (oprócz defaultowych) itd.
  • Spigot. To jest najbardziej prawdopodobna przyczyna, która jest podparta największymi dowodami. To może być po prostu wina spigota i jeśli nic z powyższych nie działa, to jest to najprawdopodobniej to. Pamiętaj, że chociaż przeczytasz w wielu miejscach, że Spigot to powoduje, to z własnych doświadczeń wiem, że Cauldron też może być tego przyczyną (więc logicznie, Spigot nie musi być przyczyną)
  • Na koniec najmniej prawdopodobne. Korupcja launchera - spróbuj polecić reinstall launchera, lub daj wszystkim swój.

Jeszcze raz powtarzam. Dużo masz tych crashów ostatnio. Zastanów się, czy to na pewno nie jest zbieg okoliczności.

To wygląda jak sygnatura!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...