Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka gra bedzie Płynniejsza?

MKN14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam 

chce zapytac jaka gra bedzie bardziej chodziła płynnie na moim Laptopie. 

Czy to Bedzie H1Z1 czy The Forest

Specyfikacja:

Procesor
Intel Core i3-350M 2.26 GHz
Karta grafiki
ATI Mobility Radeon HD 5470 - 1024 MB, rdzeń: 750 MHz, pamięć: 700 MHz, GDDR3, Catalyst 9.11
Pamięć
4096 MB  

, Hynix DDR3-1333, 2x 2 GB
Matryca
17.3 cali , 1600x900 pikseli, LG Display LGD01DD / LP173WD1-TLC1, podświetlanie diodami LED, refleksująca: tak
Chipset
Intel HM55
Dysk twardy
2x 320 GB - 5400 rpm, 320 GB  

, 5400 obr/min, 2x Hitachi HTS545032B9A300
Karta dźwiękowa
IDT 92HD81B1X @ Intel Ibex Peak PCH - High Definition Audio Controller

Z góry Dzieki za Odpowiedź.

Opublikowano

Masz bardzo slaby sprzet, ale z tych dwoch gier lepiej bedzie chodzic the forest, nie znaczy to, ze bedzie chodzil dobrze.

Hmmm a mogłbyś mi powiedziec mniej wiecej na ilu Fps By chodziły mi obie te gry na minimalnych?

Opublikowano

The Forest 25-30 fps na maksymalnych w rozdzielczości 800x600.

H1Z1 to trochę inna sprawa, bo tam minimalnie 6GB ramu.

Mogłbys Bardziej Sprecyzowac do Najmniejszych wymagan The Forest Zależy mi na płynnej grze a nie na grafice.

chodzi mi o 800x600 i wszystko na max low

a Co do H1Z1 tez bym o takie cos prosił jak by sie dało.

z gory dzieki

Opublikowano

Nie da się dokładnie określić. Jeżeli chcesz porównać to popatrz na wymagania gry i porównaj minimalną grafikę do tej, którą masz ty.

Dlaczego nie da się określić? Bo jest dużo czynników poza samą specyfikacją, np. system, to jak ktoś dba o komputer (system i jego optymalizacja), wirusy, wersja gry, czy system jest zaktualizowany do najnowszej wersji, czy masz najnowsze sterowniki do grafiki, taktowanie pamięci ram (jeżeli masz zintegrowaną grafikę), oraz wiele innych.

Skąd mamy wiedzieć jaki masz system, czy dbasz o kompa i wgl, czy nie grzeje ci się, albo czy nie masz systemu, który mimo iż działa na twoim laptopie to jest za stary na dany system (w przypadku Windows 8 miałem kilka razy tak, że mimo iż system mogłem zainstalować i normalnie to robiłem, to traciłem znacząco na wydajności porównując do windows 7, po prostu laptop nie miał wsparcia technicznego od windows 8).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Nie da się dokładnie określić. Jeżeli chcesz porównać to popatrz na wymagania gry i porównaj minimalną grafikę do tej, którą masz ty.

Dlaczego nie da się określić? Bo jest dużo czynników poza samą specyfikacją, np. system, to jak ktoś dba o komputer (system i jego optymalizacja), wirusy, wersja gry, czy system jest zaktualizowany do najnowszej wersji, czy masz najnowsze sterowniki do grafiki, taktowanie pamięci ram (jeżeli masz zintegrowaną grafikę), oraz wiele innych.

Skąd mamy wiedzieć jaki masz system, czy dbasz o kompa i wgl, czy nie grzeje ci się, albo czy nie masz systemu, który mimo iż działa na twoim laptopie to jest za stary na dany system (w przypadku Windows 8 miałem kilka razy tak, że mimo iż system mogłem zainstalować i normalnie to robiłem, to traciłem znacząco na wydajności porównując do windows 7, po prostu laptop nie miał wsparcia technicznego od windows 8).

hmm moze tak o laptopa dbam dosyc dobrze Windows jest taki sam jak na początku nic nie zmieniałem, co do porównania mógłbym wam dac takie cos ze mniej wiecej Black Ops II mi chodzi na 40-60 fps na minimalnych 800x600, Laptop nie jest zagracony ma moze z 4 gry i to wszystko, nie dawno przeczysciłem go całkowicie i mam najwazniejsze rzeczy. 

Mysle ze jeśli Produkcja Call Of Duty Black Ops II chodzi mi na minimalnych całkiem sprawnie i płynnie 40-60 fps to czy na minimalnych w tych obu grach mozna by było osiagnac mniej wiecej podobny wynik w Fps 

wiem ze H1Z1 Potrzebuje wiecej ramu niz mam ale czy Dało by sie grac 30fps+ w tych grach na minimalnych 800x600?

Laptop tez nie nagrzewa sie i jest moim zdaniem w BDB Stanie 

Opublikowano

The Forest może Ci pójść na najniższych w 60fps, co do h1z1 może Ci pójść na 30fps na najniższych, a w mieście 10-20fps, nie jestem pewny.

Opublikowano

The Forest może Ci pójść na najniższych w 60fps, co do h1z1 może Ci pójść na 30fps na najniższych, a w mieście 10-20fps, nie jestem pewny.

Słyszałem ze sa programy które cos tam zmieniaja w grze i ponoc ma sie wiecej fps po wgraniu takiego moda

czy takie cos wgl. pomaga i jesli tak to czy wtedy by mi podniosło fps do 40-60 a w miescie by było ok 20-30fps? 

wtedy by było okej.

i czy by pomogło taki program typu Razer Cortex?

i typu opcje uruchomienia w steamie

zmienienie piorytetu

czy wtedy mogło by chodzic H1Z1 Zadawalajaco?

Opublikowano

Wg. mnie patrząc na sprzęt na najniższych w The Forest (the las xD) będziesz miał płynnie 60fps. 

H1Z1 odpalisz spokojnie. Od 0 do 12-15 klatek :)

a mogłbys mi powiedziec na jakich wymaganiach by mi chodziła Gra Rust na ok 50-60 fps?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...