Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Katarina czy Pantheon?

Kłasant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam pytanie. Co kupić? Katarina czy Pantheon? Lubię grac na topie supporcie i midzie. ADC to nie moja działka. Mam 22 lvl w LoL'u. Czasami gram w jng. Proszę o radę.

Opublikowano

­Ja grałem kilka miesięcy temu Pantheonem i postać kosi na całego. Trzeba mieć dobrego builda i mózg. Katarina nie podobała mi się zbytnio. Jakoś mi nie pasowała. Było to kilka miesięcy temu. Nie wiem jak wygląda sytuacja teraz z postaciami bo grałem w lola kilka miesięcy temu.

Pomogłem? Daj plusika za udzielenie pomocy! :)

01011010 01100001 01101011 01101111 01100011 01101000 01100001 11000101 10000010 01100101 01101101 00100000 01110011 01101001 11000100 10011001 00100000 01110111 00100000 01000100 01101001 01100001 01100010 01101100 01101111 00100000 01001001 01001001 01001001 00100001

-

Xbox One: Praxtor19 - CoD BO III, Diablo III, Forza Horizon 3, Rainbow Six Siege (W te gry gram)

Można zapraszać do znajomych, chętnie zagram :)

Opublikowano

Na niższych dywizjach katarina potrafi bardzo łatwo poprowadzić grę poprzez podłapanie jakiegoś fraga / 2 na początku gry. Jedynie należy uważać na cc ze strony przeciwnika (podrzucenia itp.), które mogą łatwo wykluczyć nas z teamfightu poprzez anulowanie ultimate'a.

Opublikowano

Zarówno Pantheon jak i Kata są postaciami teraz... Słabymi? O ile Kata jest w stanie co jeszcze zrobić dla teamu, to Pantheon (o ile miał silne early jeszcze troche czasu temu) ssie przez cały mecz.

Opublikowano

Jest taki gość na NA, w wysokim masterze (wczoraj grał ze scarrą, Pobem, feedsu). Gra prawie tylko pantheonem i o dziwo, całkiem nieźle mu idzie. Ma mózg, to trzeba przyznać. 271 wygranych, 187 przegranych. Panthem. Nazywa się God Tier Panth. Polecam spróbować go wyłapać na jakimś streamie, czy oglądnąć powtórkę na lolkingu.

Natomiast chociażby scarra. Gdzie się podziała jego kata? Coś nią ostatnio nie gra. I dobrze robi, bo odpadła ostanimi czasy.

Kup pantha. xD

To wygląda jak sygnatura!

Opublikowano

Ja bym wziął Pantheona, ma łatwiejszy skill set i nie wymaga takiej wprawy (Kata też aż tak bardzo tego nie potrzebuje, ale imo jest bardziej wymagającą postacią) jak Katarina. Pantheon nadaje się zarówno na topa, jungle, jak i sytuacyjne na mida ze względu na swój ogromny DMG z Q, a także niski CD co pozwala na szybki poke. Umiejętność pasywna, która pozwala na zablokowanie AA/strzału z wieży (można tu doliczyć Q GP, Q Ezreala lub może nawet Q Yasuo) powoduje, że może on nawet zrobić dive pod wieże blokując przy tym 2 strzały, co w rezultacie daje naprawdę całkiem niezły wzrost HP.

Opublikowano

Katariną jest dosyć łatwo wyprowadzić grę feedując się na midzie lub schodząc na inne linie łapiąc easy fraga.
1 czy dwa na początku gry i jesteś górą.
Niemniej jednak jest dużo postaci, które są w stanie kontratakować ją i jej ult`a.

Moim zdaniem i panth i kata są postaciami godnymi polecenia - zależy czym lepiej Ci się prowadzi rozgrywkę.
Popróbuj nimi grać kiedy będą w rotacji.

Opublikowano

Pantheon - Jak dobrze ogarniesz skille,fajny build i troche się podszkolisz to na rankedy dobra postać.

Katarina - Skille łatwe do ogarnięcia,combo też, musiałbyś wiedzieć kiedy wbić się w tf'a.

Na rankedy to do silvera tylko bo na wyższych dywizjach to już wiedzą jak grać przeciwko niej.

Sygnaturk_snrhwsq.gif

Opublikowano

Są to dwie różne linie także ciężko stwierdzić.

Pantheon ogólnie dobra postać w early, ma stuna, doskok, ult dzięki któremu może się "teleportować", zaś w mid/late game on niestety słabnie. 

Katarina postać dobra, o ile podczas ulta nie dostanie jakiegoś cc. Gdy to się stanie jest po prostu bezwartościowa.. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...