Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sakurako-san no Ashimoto ni wa Shitai ga Umatteiru - dyskusja

LordLoginus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sakura-san-no-Ashimoto-ni-wa-Shitai-ga-U

Wiek widowni: 13+

Gatunki: Tajemnice

Rok produkcji: 2015

Status: Zakończone

Ilość odcinków: 12

MAL

Historia opowiada o młodym uczniu Shoutarou "Shounen" Tatewaki i jego dosyć dziwnej znajomej Sakurako Kujou, która jest miłośniczką kości. Nietypowe hobby kobiety dodają koloru życia obojgu, ponieważ zdolności Sakurako pomagają prześledzić historię śmierci po przebadaniu ludzkich szczątków.

Moje wrażenia:

Po obejrzeniu anime czuję, że było tego za mało. Anime zbytnie nie wyróżnia się w swoim gatunku, w prawdzie, tego się spodziewałem po tym tytule. Osobiście podobała mi się seria, wszystko szło gładko.

Muzyka - 2/10
Opening jakoś nie zadowala, za to cała ścieżka dźwiękowa nie oddaje charakteru anime, co mi niestety nie przypadło.

Kreska - 8/10
Kreska mi przypadła do gustu, Sakurako była dość ładnie narysowana.

Fabuła - 6/10
No cóż, z fabułą nie było aż tak źle, lecz to nie oznacza, że było dobrze. Każdy odcinek przedstawiał kolejną historię, akcje nie były zbytnio rozwinięte, co oczywiście jest ogromnym minusem. Przy każdej historii było to samo (schemat) - znajdują kości, dzięki jej niesamowitym umiejętnościom udaje im (jej) się rozwiązać zagadkę (bo ten Shoutarou tylko dla towarzystwa) i to tyle.

Bohaterowie - 7/10
Sakurako znacznie zawyża ocenę, bohaterka mi się podobała, była od środka zgniła, a z zewnątrz aż zakwitła. Jej niecodzienne hobby przykuło uwagę do tej postaci. Za to Shoutarou... Cóż tu mówić, chłopaczek ani nie potrafił działać w akcji, ani nie był jakoś szczególnie fajny.

Całość - 7/10

Prawdopodobnie najbardziej irytuje mnie ta scenka, kiedy Sakurako przygotowuje się do pracy, wtedy latają te różne stwory. Jakby to było raz, to spoko, ale nie za każdym razem.

Też mnie to wkurwiało. :D

Opublikowano

Cóż czekałem na to anime, co mogę powiedzieć? Jeśli chodzi o całokształt, to anime jest słabe. Kolejny tytuł, gdzie fabuła jest epizodyczna, a pod koniec okazuje się, że pod tym wszystkim ukrywa się prawdziwa fabuła - nie lubię czegoś takiego. Same postacie też słabe, zwłaszcza ten Shoutarou (czy jakoś tak)nic nie wnosząca postać, pełzająca jak pies za bohaterką. Sama Sakurako też 2/10 mimo, że inteligentna, to ogólnie nie zbyt ciekawa postać. Kreska natomiast świetna jak i ending. Największą wadą jest to upozorowanie fabuły (lub jej brak?). Dla mnie 5/10

gfgdf

Opublikowano

Jestem w połowie. Co do oceny na chwilę obecną to 7/8-10... mogłem ciut zawyżyć. Prawdopodobnie najbardziej irytuje mnie ta scenka, kiedy Sakurako przygotowuje się do pracy, wtedy latają te różne stwory. Jakby to było raz, to spoko, ale nie za każdym razem. Ending przyjemny, czego nie mogę powiedzieć o openingu. Kreska bardzo ładna. Nie miałbym nic przeciwko jakby dali więcej dramatu, krwi itp. Zrobię edit. kiedy skończę oglądać. 

Opublikowano

Po drugim odcinku porzuciłem serię, nie wiem czy wracać czy nie, totalnie mi nie przypadło do gustu, jednak jeśli chodzi o kości to bardzo fajny temat do zaczepienia :)!

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...