Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Usunięcie zbędnych kont query admin.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam postawiłem swój serwer TS na vps.

Podczas włączenia serwera komendą.

ts3server_minimal_runscript.sh createinifile=1

Otrzymałem token i dane admina query.

Z ciekawości przez interface użytkownika stworzyłem klika kont admin_query

Czyli tools> ServerQuery Login > tworzyłem użytkowników.

Teraz mam do was pytanie czy istnieje możliwość usunięcia tych kont.

Przez telnet bez problemów łącze się z serwerem i loguje na pierwsze konto czyli "sever admin", oczywiście na te które utworzyłem także bez problemów mogę się zalogować. Chciałbym je jednak usunąć. Z góry dziękuje za pomoc. 

Opublikowano

Polecenia wykonywałem z użytkownika któremu nadałem uprawnienia za pomocą tokena. Zaraz sprawdzę i dam wam znać. Dziękuje za tak wiele odpowiedzi.

Dobra moje database id to 2.

Niestety wywala mi następujący błąd.

servergroupdelclient sgid=2 cldbid=2 error id=2563 msg=empty\sresult\sset
Opublikowano

Wejdź do telnetu:

1. login serveradmin hasło
2. use 1
3. servergroupaddclient sgid=2 cldbid=2

//EDIT:

A jak chcesz usunąć rangę żeby nie miała dostępu to:
Jeśli masz dostęp do konta tego ASQ to zaloguj się na nie przez Yatqe, włącz 2 yatqe ( xD ) i wejdź tak jak na obrazu:

m3k5le.jpg

Tam gdzie strzałka wpisz UID/DID albo nick tego konta query. ( najlepiej UID/DB ) - ja wpisałem UID.
I poźniej klikasz na obrazek 99iv5x.jpg i usuwasz range. Wtedy konto query będzie bez rangi i nie będzie mogło nic zrobić.
76561197995979834.png

• Przyjdę, pomogę, naprawię bądź zostanę Technikiem ts3 - KLIK

Opublikowano

Bardzo dziękuje za wyczerpujące odpowiedzi. Mam dostęp przez Yatqe, połączyłem się z moim serwerem. Ogólnie mam mętlik w głowie. Może zacznę od początku. Mam odpalonego klienta team speak, tworzę sobie za pomocą ServerQuery Login nowego użytkownika + otrzymuje hasło. Jeśli stworzyłbym nawet 20 takich kont to będą one poniekąd przypisane do DatabaseID z którego utworzyłem te konta. Dlaczego nie można wyświetlić tych kont query np. chciałbym sobie sprawdzić z ciekawości ile obecnie mam tych kont. Jeśli dobrze rozumiem polecenie servergroupaddclient sgid=2 cldbid=2 dodało moje konto jak server_query_admin i tamte poprzednie anulowało. Wiem że komplikuje sobie życie ale jestem bardzo ciekawy o co w tym wszystkim chodzi.

Dziękuje wam za dotychczasową pomoc i przepraszam za kłopot.

Opublikowano

ServerQuery Login tworzy dostęp do "serveradmina".

Generując 20 razy nie robisz nowej rangi, tylko możliwość zalogowania się do uprawnień query.

servergroupaddclient jak sama nazwa wskazuje dodaje Ci grupę do twojego ID.

Zauważ, że sgid=2 to właśnie oznaczenie rangi Admin Server Query, a cldbid=2 to twoje ID.

Wnioskując nie robisz sgid=3, sgid=4 więc nie masz 20 rang "Query".

Opublikowano

@Itan - mu chodzi czy może sprawdzić ile ma co i jak z tymi kontami a nie tłumaczysz mu, że nie tworzy ciągle głównego Server Admina. Nic nie wnosisz do tematu bo to co napisałeś już wyczerpało w poście Gorzała oraz moim.

@1361622928-U485574.pngkrzychu5022

Już wiem... ( Patrzyłem na Gorzała na ts jakimś i mi się kurde przypomniało bo zauważyłem VPN na którym siedzi - mniejsza nie ważne xD dziwne mam skojarzenia )

Pobierz swoją bazę danych ( lokalizacja/twojego/serwera/ts3server.sqlitedb ), otwórz ją za pomocą programu jakiegos edytora ( polecam SqliteBrowser ).

oxvnhv.jpg

1sf5wo.jpg

1sf5wo.jpg

gpc6fi.jpgtn7fnj.jpg

I wtedy masz "użytkowników" którzy używaja haseł a obok masz loginów. I wtedy możesz sobie usunąć prosto z DB i ponownie wgrać na serwer. ( pamiętaj wymaga to restartu serwera jak coś usuwałeś w DB).

Pozdrawiam!

76561197995979834.png

• Przyjdę, pomogę, naprawię bądź zostanę Technikiem ts3 - KLIK

Opublikowano

dopobraniapotrz bardzo ale to bardzo dziękuje za ten sposób. Teraz otwierając bazę zauważyłem o co w tym wszystkim chodzi. Z tego co zauważyłem każde wywołanie funkcji ServerQuery Login nadpisuje wcześniej utworzone konto server admin z możliwością zalogowania się na query. Mam nadzieję że teraz dobrze załapałem o co chodzi. Naprawdę mega mnie zaskoczyłeś z tym rozwiązaniem, bezpośrednim odczytem bazy danych i sprawdzeniem o co w tym wszystkim chodzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...