Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Pomysł na limit czasowy użycia koxów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Powoli zaczynam projektować swój pomysł co do serwera, i wpadłem na pewien pomysł dotyczący ograniczenia pvp. Nie wiem na ile pomysł jest świeży ponieważ w Minecraft nie siedziałem dobre 8 miesięcy myślę, dlatego też pytam się o zdanie.

Jak by to miało wyglądać?

W ciągu godziny, można by zjeść maksymalnie 3 koxy. Skróciło by to długie walki, i po części brałby znów udział skill klepania się, a nie ilość koxów w ekwipunku. 

Limit wyświetlany byłby na koxie gdy posiadamy je w ekwipunku, lub pod komendą sprawdzenia danych o graczu - (z tym że informacje o możliwości ponownego użycia widziane były by tylko przez osoba do której wpisany w komendzie nick należy. Np. Osoba A wpisując /p B, nie będzie widzieć informacji o koxach, a gdy Osoba A, wywoła /p A to będzie.) co wy na to ? Lepsze to niż ograniczać ich siłę.

giphy.gif

Opublikowano

Średni pomysł z powodu że jak ktoś ma jeszcze limit czasowy a druga osoba nie to ta pierwsza osoba 

jest niestety martwa, limit koxów w eq pod tym względem wygrywa.

Opublikowano

Średni pomysł z powodu że jak ktoś ma jeszcze limit czasowy a druga osoba nie to ta pierwsza osoba 

jest niestety martwa, limit koxów w eq pod tym względem wygrywa.

Właśnie o to chodzi! Jak ktoś wraca z klepy i zjadł dwa koxy, to powinien sie bać ze zaraz może paść a nie że "o kolejny, mam koxy ide sie klepać" : :) Ewentualnie za punkty zdobyte podczas klepania się będzie można rozszerzyć limit do 3-4 koxów max. Np. Za zdobycie +2k rankingu limit powiększa się o 1 :)

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...