Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LG G4 vs. Galaxy S6.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Byłem strasznie napalony na zakup Samsunga Galaxy S6, przekonywał mnie najbardziej aparat i (jak dla mnie) boski design, ogólnie wszystko.

Dziś obejrzałem pewien film który zgasił zapał na SGS6..

https://www.youtube.com/watch?v=gIjpevCZ-7k

Bardzo proszę Was o pomoc w wyborze jednego z tych telefonów, najczęściej będę używał aparatu, uwielbiam samojebki które
potem wrzucam wszędzie gdzie tylko się da, ale korzystam też z głównego aparatu. Co do LG zachęciła mnie ta świetna bateria... 

Czekam na godziwe odpowiedzi!

Mój sprzęt: Intel i5-4440, GTX 660 TwinFrozr, Corsair VS-550W

lovv.png

by Azb3sT^

Opublikowano

Mam s6 edge i polecam, aparat mega :))

Osobiście jeżeli będę brał S6 to wezmę wersje normalną, jakoś bardziej mi się spodobała :) Dzięki za odp.! 

lovv.png

by Azb3sT^

Opublikowano

Osobiście jeżeli będę brał S6 to wezmę wersje normalną, jakoś bardziej mi się spodobała :) Dzięki za odp.! 

Ale obowiązkowo wersje gold, najładniejsza :D

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Ale obowiązkowo wersje gold, najładniejsza :D

Osobiście mi też najbardziej się podoba gold c:

lovv.png

by Azb3sT^

Opublikowano

Ja bym się w gówno nie pakował. Jak chcesz wydać sporo kasy na telefon to zaczekaj, aż pojawią się pierwsze smartfony ze Snapdragonem 820, Kirin 950 lub Exynosem 8890. Jeżeli nie chce Ci się czekać, to nie wydawaj tyle kasy bo top smartfon pod względem wszystkiego dostaniesz za 1400 złotych, chyba że lubisz dokładać 2x więcej żeby mieć nie wiem w sumie co. Zagięty ekran w EDGE?

lownfast

Opublikowano

Ja bym się w gówno nie pakował. Jak chcesz wydać sporo kasy na telefon to zaczekaj, aż pojawią się pierwsze smartfony ze Snapdragonem 820, Kirin 950 lub Exynosem 8890. Jeżeli nie chce Ci się czekać, to nie wydawaj tyle kasy bo top smartfon pod względem wszystkiego dostaniesz za 1400 złotych, chyba że lubisz dokładać 2x więcej żeby mieć nie wiem w sumie co. Zagięty ekran w EDGE?

A to już za niedługo, bo np Galaxy S7 będzie takowy procesor posiadał.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

:x Jako fanboy Jabłka oczywiście poleciłbym za tą cenę 6s'a 16 gb ( zakładając, że nie będziesz bawił się w animowane zdjęcia i filmy w 4k ), lub normalną 6 64gb. Czy plus to już zależy od ciebie, +- 200 zł różnicy. Ale jeśli już chcesz Androida to poczekaj może na SGS'a 7, bo będzie pewnie wersja ze Snapdragonem 820 lub tym nowym Exynosem ( nie znam nazwy, bo akurat nie pakuję się w procesory Samsunga ). Ogólnie to możesz poczekać też teraz na Note'a 6 Edge, ale to jeszcze parę miesięcy zajmie.

Opublikowano

:x Jako fanboy Jabłka oczywiście poleciłbym za tą cenę 6s'a 16 gb ( zakładając, że nie będziesz bawił się w animowane zdjęcia i filmy w 4k ), lub normalną 6 64gb. Czy plus to już zależy od ciebie, +- 200 zł różnicy. Ale jeśli już chcesz Androida to poczekaj może na SGS'a 7, bo będzie pewnie wersja ze Snapdragonem 820 lub tym nowym Exynosem ( nie znam nazwy, bo akurat nie pakuję się w procesory Samsunga ). Ogólnie to możesz poczekać też teraz na Note'a 6 Edge, ale to jeszcze parę miesięcy zajmie.

a jaki masz procesor w 6s? ^^

lownfast

Opublikowano

a jaki masz procesor w 6s? ^^

A jakie ma znaczenie procesor, grafika, RAM itd. w Jabłku? iOS jest dobrze zoptymalizowany i z 1 GB RAMu i Apple A8 jest porównywalny z SGS'em 6 Edge. Różnica jest też taka, że iOS nie będzie zcinał po roku :)

Opublikowano

A jakie ma znaczenie procesor, grafika, RAM itd. w Jabłku? iOS jest dobrze zoptymalizowany i z 1 GB RAMu i Apple A8 jest porównywalny z SGS'em 6 Edge. Różnica jest też taka, że iOS nie będzie zcinał po roku :)

XDD

No nie, szkoda ze taki 4s jest juz nieuzywalny, a na takiej xperii p mozna wgrac jeszcze lolipopa czy nawet starego kitkata i dziala to poprawnie

mit z tym jaki to ios zoptymalizowany jest itp. nie jest wcale taki prawdziwy

@topic

co do telefonu, czy s6, czy g4, imo nieoplacalne telefonu, bo mozna miec taniej od one plus, huawei czy innych marek. jakbym mial wybierac z tej dwojki to s6 ze wzgledu iz g4 najzwyczajniej jest slaba (czas trzymania na baterii jest krotki, no i snap 808 ktory i tak lubi sie grzac), jedynie co przemawia za g4 to aparat

­

Opublikowano

Proszę o więcej takich ludzi. Za przeproszeniem gówno wiesz, a udzielasz się jak ekspert. Dokształć się na innych stronach o co chodzi z procesorem w 6s i prędko tutaj nie wracaj. Jeżeli android zacina Ci po roku to z Exynosa przeskocz na Snapdragona i skończ marudzić. 

lownfast

Opublikowano

Proszę o więcej takich ludzi. Za przeproszeniem gówno wiesz, a udzielasz się jak ekspert. Dokształć się na innych stronach o co chodzi z procesorem w 6s i prędko tutaj nie wracaj. Jeżeli android zacina Ci po roku to z Exynosa przeskocz na Snapdragona i skończ marudzić. 

A9 jest najwydajniejszym mobilnym SoC użytym w powszechnie dostępnym smartfonie. I w najbliższym czasie raczej się to nie zmieni. Dodatkowo, iOS lepiej zarządza pamięcią RAM - 2Gb starczy w zupełności, 1Gb to fakt - mało, chociaż, kiedy miałem 6 nie narzekałem. 

Co do tematu, LG jest dużo lepszym wyborem. De facto, S6 wygrywa tylko ekranem i procesorem. Jeśli nie potrzebujesz dużej mocy obliczeniowej, nie będzie przeszkadzać brak fizycznych klawiszy, wolisz większy ekran i slot na karty - bierz LG. 

Opublikowano

A9 jest najwydajniejszym mobilnym SoC użytym w powszechnie dostępnym smartfonie. I w najbliższym czasie raczej się to nie zmieni. Dodatkowo, iOS lepiej zarządza pamięcią RAM - 2Gb starczy w zupełności, 1Gb to fakt - mało, chociaż, kiedy miałem 6 nie narzekałem. 

Co do tematu, LG jest dużo lepszym wyborem. De facto, S6 wygrywa tylko ekranem i procesorem. Jeśli nie potrzebujesz dużej mocy obliczeniowej, nie będzie przeszkadzać brak fizycznych klawiszy, wolisz większy ekran i slot na karty - bierz LG. 

Który A9? Ten od Samsunga czy TSMC? Sorry, kolejna osoba która cytuje mój post nie wiedząc nawet o co chodzi.

Od kiedy iOS lepiej zarządza RAM'em? Wiesz jak to działa w androidzie? Na chwile obecną nie potrzeba więcej niż 1/2 GB pamięci operacyjnej. 

Wypuść zwierzęta z klatki, to powymierają w zastraszającym tempie. Dotyczy to większości użytkowników androida, a tym bardziej tych, którzy na niego narzekają. 

lownfast

Opublikowano

Który A9? Ten od Samsunga czy TSMC? Sorry, kolejna osoba która cytuje mój post nie wiedząc nawet o co chodzi.

Od kiedy iOS lepiej zarządza RAM'em? Wiesz jak to działa w androidzie? Na chwile obecną nie potrzeba więcej niż 1/2 GB pamięci operacyjnej. 

Wypuść zwierzęta z klatki, to powymierają w zastraszającym tempie. Dotyczy to większości użytkowników androida, a tym bardziej tych, którzy na niego narzekają. 

Uspokój temperament - atakujesz każdego, który ma odmienne zdanie od Twojego. 

Mam obecnie androida i, broń Boże, na niego nie narzekam (wręcz przeciwnie, jestem z niego bardziej zadowolony, niż z iOS). Stwierdzam tylko fakt. A9, niezależnie, czy od TSMC, czy Samsunga (które są na równi) są najwydajniejszymi procesorami na rynku (w smartfonach powszechnie dostępnych). Potwierdzają to i benchmarki, i testy praktyczne. To samo się tyczy reszty komponentów. Użyte w iPhone'ach są najlepsze na rynku (może poza ekranem). Do tego konsolowa optymalizacja i pełne wykorzystanie możliwości sprzętowych, i mamy najwydajnieszy smartfon na najbliższy czas - https://www.youtube.com/watch?v=Mx6XaV2K8Go(potwierdzenie lepszego zarządzania pamięcią RAM) https://browser.primatelabs.com/ios-benchmarks https://www.youtube.com/watch?v=yhX1h1jzBgc. 

Opublikowano

Uspokój temperament - atakujesz każdego, który ma odmienne zdanie od Twojego. 

Nikogo nie atakuje przyjacielu, po prostu nie lubię gdy ktoś wypisuje takie bzdury i na nie odpowiadam. :)

Stwierdzam tylko fakt. A9, niezależnie, czy od TSMC, czy Samsunga (które są na równi) są najwydajniejszymi procesorami na rynku 

Od kiedy są na równi? Przecież testy syntetyczne wykazują, że któryś z nich jest lepszy i gorszy. 

Potwierdzają to i benchmarki, i testy praktyczne. To samo się tyczy reszty komponentów. Użyte w iPhone'ach są najlepsze na rynku (może poza ekranem). Do tego konsolowa optymalizacja i pełne wykorzystanie możliwości sprzętowych, i mamy najwydajnieszy smartfon na najbliższy czas - https://www.youtube....h?v=Mx6XaV2K8Go(potwierdzenie lepszego zarządzania pamięcią RAM) https://browser.primatelabs.com/ios-benchmarkshttps://www.youtube.com/watch?v=yhX1h1jzBgc. 

I mówi to osoba podniecająca się speed-testami nawet nie wiedząc jak iOS i Android zarządza pamięciami? Gdybyś miał tego świadomość, to tych linków nigdy byś nie wrzucił do postu. 

Swoją drogą nie rozumiem, dlaczego porównujesz iPhone tylko z Samsungiem - myślisz, że Koreańce stworzyli boski smartfon? Zobacz na "speed testy" z Nexusami w akcji - dwa, trzy, a nawet cztery razy tańszy smartfon potrafi wyciąć jabłko lub ewentualnie być wolniejszy o kilka ms. Na resztę to mi się nie chce nawet odpisywać. 

lownfast

Opublikowano

Nikogo nie atakuje przyjacielu, po prostu nie lubię gdy ktoś wypisuje takie bzdury i na nie odpowiadam. :)

Od kiedy są na równi? Przecież testy syntetyczne wykazują, że któryś z nich jest lepszy i gorszy.

I mówi to osoba podniecająca się speed-testami nawet nie wiedząc jak iOS i Android zarządza pamięciami? Gdybyś miał tego świadomość, to tych linków nigdy byś nie wrzucił do postu.

Swoją drogą nie rozumiem, dlaczego porównujesz iPhone tylko z Samsungiem - myślisz, że Koreańce stworzyli boski smartfon? Zobacz na "speed testy" z Nexusami w akcji - dwa, trzy, a nawet cztery razy tańszy smartfon potrafi wyciąć jabłko lub ewentualnie być wolniejszy o kilka ms. Na resztę to mi się nie chce nawet odpisywać.

Bije fanboyem.

Opublikowano

Bije fanboyem.

i kiedy wprowadzą te warny za niekompetencje? 

jak się dokształcisz w RAM'ach to zaczniemy rozmawiać, może wtedy przestaniesz wysyłać bezsensowne speedtesty :)

//Brak zgody administracji :v

//Razeer123

lownfast

Opublikowano

Polecam Ci sprawdzić oba telefony, w sklepie, w komisie, gdziekolwiek. Samemu ocenić, wybrać ten odpowiadający, bo tu Ci tak doradzą, że niedługo 4K to będzie pikseloza po oczach napier**lała.

vlge7.gif

@Ravoner pls

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...