Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się dalej grać w Hotsa?

Mroczeks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie :D

Nie wiem czy mnie pamiętacie,kilka miesięcy temu w tym dziale zakładałem tematy dotyczące Hotsa­..

Po kilku miesiącach przerwy postanowiłem wrócić do gry.. czy opłaca się do tej gry wracać? czy są jakieś aktualizacje dodawane?

Opublikowano

Jeśli lubisz grać w Hotsa to wracaj do gry. Aktualizacje są ciągle i będą przez jeszcze bardzo długi czas, blizzard nie pozostawia szybko swoich projektów.

giphy.gif

Opublikowano

ah :"( 

Pamiętam te stare czasy na becie się grało ; v

w sumie to nwm czemu usunąłem xD ­

Jeżeli chodzi o system rankingowy i dobór graczy, to HotS nadal jest w fazie beta. Dlatego najlepiej grać w drużynie.

ㅈㅈ.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Do każdej gry zawsze można wrócić. Wszystko zależy, jak dana produkcja podejdzie graczowi. Jeżeli lubisz takie klimaty, to śmiało wracaj do gry. :D

Opublikowano

HotS jest non stop aktualizowany (częste poprawki błędów, co kilka tygodni dodawani są nowi bohaterowie). Obecnie gra dużo osób i nie ma większych problemów z wyszukiwaniem meczy pvp. Gra ligowa wymaga jeszcze poprawek bo dalej dobiera beznadziejnie drużyny przez co ciężko wylevelować rangę jak nie grasz z nikim dobrym w pt. Podsumowując: możesz śmiało instalować grę od nowa ale nie nastawiaj się na szybkie wbicie rangi w rankingu.

Opublikowano

Wbrew pozorom rangę jest bardzo łatwo wbić. Wbicie 1 jest kwestią 3-4 dni samemu, także to nie problem. Jedynie wysokie MMR na rank 1 jest już problemem, bo ciężko wygrywać kilka meczy pod rząd non stop by mieć dobre MMR. Opłaca się grać - dynamiczna, ciągle aktualizowana gra, a do tego łatwa i nie wymagająca wielu umiejętności. 

Opublikowano

W sumie to zalezy, ja bym samemu nie gral, jeśli juz to z jakims znajomym. Ze swoich doswiadczen wiem, ze gra samemu w ta gierke z randomami irytuje. :-(

Opublikowano

W sumie to zalezy, ja bym samemu nie gral, jeśli juz to z jakims znajomym. Ze swoich doswiadczen wiem, ze gra samemu w ta gierke z randomami irytuje. :-(

Właśnie 50% expa za grę ze znajomym zachęca ludzi do grania w grupach. Więc nawet jeśli nie masz akurat nikogo pod ręką, to w grze można poznać sporo ciekawych osób, bo non-stop ktoś szuka party.

Hots jedyna moba aktualnie warta uwagi. No może jeszcze doto, ale to jeśli nie masz życia i jesteś w stanie poświęcić godzinę na jedną grę.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Wbrew pozorom rangę jest bardzo łatwo wbić. Wbicie 1 jest kwestią 3-4 dni samemu, także to nie problem. Jedynie wysokie MMR na rank 1 jest już problemem, bo ciężko wygrywać kilka meczy pod rząd non stop by mieć dobre MMR. Opłaca się grać - dynamiczna, ciągle aktualizowana gra, a do tego łatwa i nie wymagająca wielu umiejętności. 

Owszem jest problemem. To co ty opisujesz nazwałabym raczej kwestią szczęścia do dobierania dobrej drużyny. Jak trafiasz non stop na ludzi, którzy niczego nie ogarniają, kompletnie nie współpracują a pchają się na siłę do gry rankingowej to gra z reguły jest przegrana od razu. By było śmieszniej w przeciwnej oczywiście jest drużyna skłądająca się z ludzi o podobnych umiejętnościach, rangi, potrafiąca ze sobą grać. Czasem zdarzało mi się, że dobierało drużynę składającą się z 5 osób a u mnie w drużynie nikt nie posiadał party. W lobby ludzie także nie ogarniają, nie reagują na to co się do nich pisze na czacie, wybierają postać tylko dlatego, że mają zachciankę nią grać, nie biorą tzw kontr i często mają w dupie prośby innych przez co osłabiają drużynę już na wstępie.

System dobierania przeciwników działa raczej dalej słabo i często łączy z ludźmi w rankingu, którzy nie rozegrali nawet 600 meczów gdzie ty masz np rangę 1 a łączy cię z osobą, która ma 30. Masz 30 łaczy cię z osobą mającą 40 lub taką, która gra w ranking 1 raz. Pod tym względem porażka. Samo utrzymanie się jak wspomniałaś też jest ciężkie, jednak ja bym określiła odwrotnie - jest o to łatwiej niż wbicie samej rangi bo na takich rangach zwzwyczaj gra się już teamowo lub w party a nie ciągle samemu.

Mam nadzieję, że w końcu coś z tym zrobią bo sama gra jest dla mnie jak do tej pory najlepsza ze wszystkich gier "moba" a to co napisałam powyżej irytuje na tyle, że zawyczaj się gra gry quick mecze zamiast rankingu.

Dobre podsumowanie na koniec.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ile zajmuje wbicie 40 lvla?

Tydzień, zależy, ile grasz. Teraz rejestrując się z reflinku dostajesz na dzień dobry stimpacka (100% XP więcej), do tego możesz grać ze znajomym, czyli dostajesz kolejne +50% XP.

Do wbicia 40 lvl potrzebujesz 33,375,000 XP. Jedna gra, to ok. 120.000 XP (mocno i "na oko" uśredniając) + bonus za stimpacka i 50% za grę ze znajomym, czyli za jedną grę dostaniesz ok. 360.000 XP. 93 mecze, po ok. 25 minut, 39h gry. Zaznaczam, że liczyłem "na oko", więc nie sugeruj się zbyt mocno tym, co napisałem. Mniej więcej tak to wygląda.

ㅈㅈ.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Pewnie że się opłaca, ciągle są wprowadzane fajne nowe aktualizacje które urozmaicają gre. była grywalna i wciągająca jest i będzie. Bardzo polecam  :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...