Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Win XP

Dankor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam laptopa hp 635.Mam na nim Win 7 Pro x64. Byłem u informatyka bo chciałem wgrać win xp, ale powiedział że bios nie pozwala mu na instalację win xp .Co może być tego przyczyną??

Specyfikacja :

AMD E-300 APU

2GB RAM

WIN 7 PRO 64BIT

juto50.jpg

Opublikowano

lol w c***a cie robi

wystarczy na allegro kupic plytke, albo samodzielne wypalic cd

Opublikowano

Może ma to związek z tabelami partycji na dysku? 

Opublikowano

w nowym kompie to by mnie nie zdziwiło (mieliśmy taką sytuacje u nas w szkole przed egzaminami zawodowymi) ale w takim lapku.. ?

Hejo

Opublikowano

W innym takim samym poście wyraźnie napisałem rozwiązanie :  Bios nie pozwala na instalację Windows XP.   Jak nie dotarło to brak opcji  czytania ze zrozumieniem.

A dlaczego to się pytaj w supporcie HP, jedyne co ci powiedzą to : Bios nie pozwala na instalację Windows XP.   

p.s. można zainstalować tylko XP MCE x64

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ktosiu

A jak się wytłumaczysz z tego?

Zainstalowałem dzisiaj Windows xp Pro z zintegrowanymi sterownikami sata i wszystko działa.

Problem rozwiązany.Temat do zamknięcia.

juto50.jpg

Opublikowano

Nie pozwala na instalacje NORMALNEGO Windows XP a nie modyfikowanych jego wersji. Sprzętowo jest zablokowany na używanie XP wyszukując jego sterowniki systemowe i nie pozwalając się im normalnie uruchomić.  

Teraz wystarczy mały błąd w sterownikach do płyty by uwalić w kilka sekund  cały windows. Nawet zwykła aktualizacja może spowodować błędy. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie pozwala na instalacje NORMALNEGO Windows XP a nie modyfikowanych jego wersji. Sprzętowo jest zablokowany na używanie XP wyszukując jego sterowniki systemowe i nie pozwalając się im normalnie uruchomić.  

Teraz wystarczy mały błąd w sterownikach do płyty by uwalić w kilka sekund  cały windows. Nawet zwykła aktualizacja może spowodować błędy. 

nawet samo włączenie winzgrozy może spowodować jego awarię

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...