Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze Storage nie wkłada itemow.

Stosiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Mam taki maly problem, calego bota z robieniem scryptow mam opanowanego bot dziala poprawnie poza jednym nie wklada itemow do storage ??!! nie wiem czemu ?? przy robieniu scryptu mam zaznaczone storage item w configu mam poprzenoszone te itemy ktore chce zeby wkaldal do storage sa w zakladce "storage", a mimo to bot podchodzi do tego ziomka od storage w constantinopolu "otwiera go" (mozna tak powiedziec) i czeka czeka czeka ale nic sie nie przenosi ... why ?? Bot poza tym dziala poprawnie reperuje itemy, sella itemy, kupuje poty, kupuje konia, poty dla konia odpala konia wszystko jest git poza storage ;/ jakby ktos mogl pomoc to bardzo pls.

Aha i przy okazji jak zlikwidowac te okienka co sie wyswietlaja po zaladowaniu postaci no wiecei te "help" , "item mall" , i jeszcze jakies jedno.

Weteran
Opublikowano

Gdy bot podejdzie pod storage kliknij Views>> Bot console i napisz tu co się dzieje...

A te okienka to tylko modyfikacją media.pk

...

Opublikowano

no to zrobilem ssa bo nie dalo rady skopiowac aha i jeszcze jedno pisze ze storage jest pelny ale ja mam pierwsza strone storage pusta chyba ze mam wypucowac storage do czysta ?? a jade na scrypcie : http://rev6.nihplod.com/index.php/Loops_consta_0002 tylko troche zmodyfikowanym przez siebie. a moze jakbym zrobil sam swojego scrypta przez scrypter maker tym co jest w Ag, to moze by dzialalo??

I tak jak napisalem wczesniej itemy ktore chce zeby przekladal do storage (clothy shield itp) sa w zakladce storage w ag>>>config>>>items...

aha i przy okazji znasz jakis programik co by mnie logowal do silka, taki wiesz sprawdzony (zeby byl z bezpiecznego zrodla, no wiesz...).

no i jeszcze jedno jak zrobic zeby mi sie te okienka nie wyswietlaly jaki media.pk2 ?? co ja mam z nim zrobic ??

i jakbys mogl powiedziec jakich ty programow uzywasz zeby dobrze bocic z ag ?? (no wiesz tych ktore sa niezbedne zeby jakos to szlo) xD

@edit

a moze dlatego ze nie mam spaczowanego media.pk2 bo ja robilem instal wedlug twojego tutka bez uruchamiania tego mediapatchera ??

post-19886-1218827638_thumb.jpg

Weteran
Opublikowano

Coś jest źle w skrypicie.. Zauważ ze bot najpierw chce pakować itemy do storage, a potem dopiero chce je otworzyć. Popraw skrypt albo zrób nowy.. Polecam AgDeva (tylko nie możesz sam wybrać drogi na spota).

aha i przy okazji znasz jakis programik co by mnie logowal do silka

ehh ? program płatny: Reloggeros (nie działa z AgBotem)

Program, który ci otworzy wszystkie programy, wpisze IP i PW, a naweet wykrywa DC i minimalizuje silka to Sro Starter mady by KillaH

O tych okienkach nie wiem zbyt wiele, bo ja je ręcznie zamykam (już się przyzwyczaiłem), ale widziałem gdzieś media.pk, który eliminował te okienka.

Ja używam nucconectora + agbota + loader + sro startera + agdeva + srohidera i jakoś to idzie.

To nie dlatego, że nie spatchowałeś mediapatcherem.. to nie ma nic do rzeczy..

...

Opublikowano

Droge na spota to ja sobie moge sam recznie poprzez klikanie F8 w scripterze AgBota latwiej i szybciej mozna napisac a nie klikac na jakas mapke i sie meczyc i pozniej jeszcze w drzewo BaHHHHHHH no i "kupa" trzeba pisac od nowa a takto wrazie co zawsze mozna w notatnik otworzyc i wyciac to co trzeba wkleic to co trzeba xD i dziala... a co do storage bede kombinowal z agdev ale ostatnio jak go uzylem to niemoglem wybrac potow ??!!!!! tell me why ....

nie dokonca rozumiem jakto najpierw chce pakowac a potem otwierac ...

1. najpierw w bocie jest select npc (no bo najpierw chyba musi zaznaczyc npc) ...

2. potem jest open storage

3. potem storage is full (niewiem czemu storage full ?? mam pusta pierwsza strone)

4. storage ended

no to ja nieczajet powiedz mi jaka powinna byc kolejnosc prawidlowa... ??

Do pisania scrypto ja uzywam Script Generator moze w nim jest cos nie teges...

A ty patchowales mediapatcherem ???

A mozesz podac link do tego sro startera i do tego srohidera ??

Weteran
Opublikowano

Na tym screenie najpierw widać:

Close Store

Store item ended

Store is full.

Open Store

Select NPC..

A powinno być tak:

Select NPC

Open Store

Store is full.

Store item ended

Close Store

W AgDevie najpierw musisz wybrać miasto, potem moba potem dopiero poty..

Nie patchowałem mediapatcherem.

Sro Starter: http://rapidshare.com/files/121261918/Sro_...e_By_KillaH.rar

Sro Hider: http://rapidshare.com/files/119547703/SroHiderv1.4.2.rar

Skany we własnym zakresie...

I NIE WYSYŁAM NA INNE SERWERY.. ;/

...

Opublikowano

Zrobie tak odinstaluje silka, sciagne i zainstaluje jeszcze raz posciagam wszytskie te rzezy zrobie bez medipatchera zrobie nowego acc przeloze do niego wszytskie rzeczy i zrobie scrypta w AgDev bo jezeli tobie robi dobre scrypty to mi tez musi robic dobre ...

@edit

Ej a moglbys powiedziec co ?? jak ?? gdzie ?? mam powklejac i w jakiej kolejnosci porobic te SroStarter i SroHider ??

Weteran
Opublikowano

Od tego są tutoriale na tym forum...

A srostarter i srohider jest banalny w obsłudze

...

• Dodaj nową pozycję...