Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Support w niższych dywizjach

olekar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też macie takie odczucie że nie warto chodzić suppa jak jestescie last pickami w jakims brązie czy silverze? Supportuje się jakieś gówno 45 min a potem albo on idzie afk albo i tak przegrywacie gre bo nie umie sie pozycjonowac i przyslowiowo ssie.Zatem warto pickowac jak jestescie last pickami normalne champy?

Opublikowano

Warto złożyć normalny team z postaci do tego przeznaczonych i starać się grać jak najlepiej. 

Tak warto pickować supporta na last pick, jeśli jest taka konieczność. 

Opublikowano

wez takiego thresha ktorym mozna zmienic gre, dwa trzy dobre hooki i nawet c*****y tem da sie wykerowac, bez wzgledu na dywizje a co do ogolnego grania na supporcie, jest zajebiscie dopki twoj team wie co robic, ale tak jest z kazda rola, a czy to silver czy bronz nei ma znaczenia, kurwiaki sa wszedzie

zycze powodzonka

Opublikowano

Ja akurat mainuje supp i bardzo lubię grać na tej roli. Myślę, że warto patrzeć wtedy na picki innych osob i dobrać wtedy dobrego championa, ktory bedzie współgrac z reszta. I warto jednak składać się tak by pomagać a nie z myślą tylko o sobie, żeby tylko własny tyłek chronić.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Kiedyś myślałem, że na niskich dywizjach można grać supportem i dawać swojemu carry darmowe kille. Pomyliłem się xD  Grabowałem przeciwnego ad, zbijałem mu pół hp a drużyna bez rąk nie potrafiła nawet dobić. Jak chcesz wygrywać poniżej i w goldzie to pickuj normale champy np. Leblanc, Brand, nawet tą Lux.

Opublikowano

Moim zdaniem warto grać supportami.

Leveluje aktualnie konto (17 lvl) i tak sobie nabrałem ochotę na only supp Alistar xD

Dosłownie wygrałem 9 gier na 10.

A najlepszy wynik z tych meczy to 4/2/41 :D

Jesteś tanki, Q i W co pochwilę i enemy adc nie ma co robić.

Opublikowano

Support zawsze jest potrzebny. Levelując konto na około 20 lvlu ( @aresorek ) grałem sobie ciągle Leoną. 70% meczy to wygrane bo pomagałem reszcie teamu. Fakt faktem miałem czasem na  ADC takiego np Malzahara / Veigara / Ryza ale to i tak idzie pomóc. Lel.

802_950201414860269929132.png

Signature made by Kwasna111

' Ludzie boją się i nie nawidzą tych, których nie rozumieją '

Opublikowano

Kiedyś myślałem, że na niskich dywizjach można grać supportem i dawać swojemu carry darmowe kille. Pomyliłem się xD  Grabowałem przeciwnego ad, zbijałem mu pół hp a drużyna bez rąk nie potrafiła nawet dobić. Jak chcesz wygrywać poniżej i w goldzie to pickuj normale champy np. Leblanc, Brand, nawet tą Lux.

No ale po co wyzywasz ludzi bez rąk? sprawia ci to przyjemność czy co? Boostowany Challu

Warto grać full AP Alistar, Full AD Braum, AD Thresh itp

Opublikowano

Teraz jest taka meta, że na supporta możesz iść każdym ap pickiem, bo składasz duszki + rylai i masz ogromnego slowa z ogromnym DPS, gdzie wysolujesz solo adc z 2 itemami.
Graj czymkolwiek, a jeżeli tak bardzo chcesz grać tankami typu - leona, braum, thresh to graj, bo support na niższych ligach bardziej wyccaruje gre niż głupi midlane.

Opublikowano

Support zawsze jest potrzebny. Levelując konto na około 20 lvlu ( @aresorek ) grałem sobie ciągle Leoną. 70% meczy to wygrane bo pomagałem reszcie teamu. Fakt faktem miałem czasem na  ADC takiego np Malzahara / Veigara / Ryza ale to i tak idzie pomóc. Lel.

a prawde mówiąc to na levelach 25-29 poziom gry jest wyższy i o wiele przyjemniej się gra niż często na 30lvl a w szczególności na rankedach

obecnie HP jest cholernie OP więc warto brać coś z dużym przyrostem hp per lvl

Hejo

Opublikowano

http://www.lolking.net/summoner/euw/34147346 

Spojrz na staty blitzem. Warto.

Na blitz supp wygrywam statystycznie wijecej gier niz normalnymi czampionami.

Co gre tez robie sam ''inwazje'' meczac wrogiego junglera. Czasem zlapie grabem zabe i ukradne a czasem dopadne jak robi blue na mid hp wale ignite i jak nie FB to przynajmniej ucieka i ma spozniona jungle. Trzeba tylko uwazac jak linie followuja ale wtedy tez dla swoich zdobywasz przewage jak wrog opuszcza linie.

Zawsze moze trafic sie adc gownojad ale jesli grasz dobrze suppem to bedzie wystarczalo ze adc  bedzie po prostu uderza z autoattackow.

Supp ma wiekszy wplyw na dolna linie niz adc.

Opublikowano

Jako, że jestem o wiele wyżej dla ich własnego dobra - i swojego, biorę double lane, najczęściej jest to adc/top, lub po prostu instalockuje przed 4 pickiem, gdy jest szansa. Jednak dzięki 100% win ratio z ostatnich 45 30+ gier i właściwej negocjacji, w 90% przypadkach dostaje to czego chce bez double lane.

Pokaz profil do lolkinga z 100% win ratio z 45 gier  :)

Niestety nie mogę ci podać konta na którym gram ze względu na to, że jest współdzielone, boostowane i używam na nim trzecich programów.

Z 45 grami przesadziłem, dokładnie 31 moich z 100% win ratio. Jeśli chcesz ss'y bez nicku mogę ci wysłać w prywatnej wiadomości.

Opublikowano

Jako, że jestem o wiele wyżej dla ich własnego dobra - i swojego, biorę double lane, najczęściej jest to adc/top, lub po prostu instalockuje przed 4 pickiem, gdy jest szansa. Jednak dzięki 100% win ratio z ostatnich 45 gier i właściwej negocjacji, w 90% przypadkach dostaje to czego chce bez double lane.

Pokaz profil do lolkinga z 100% win ratio z 45 gier :)

Opublikowano

w nizszych dywizjach liczy sie dmg, nie jakies cc itp. ludzie nie potrafia followac kiedy trzeba. najlepiej grac jakims brandem/xerathem/lb/kennem

jak chcesz orac supem w niskich dywizjach to tylko blitz/thresh/ali na roamie

­

Opublikowano

w nizszych dywizjach liczy sie dmg, nie jakies cc itp. ludzie nie potrafia followac kiedy trzeba. najlepiej grac jakims brandem/xerathem/lb/kennem

jak chcesz orac supem w niskich dywizjach to tylko blitz/thresh/ali na roamie

Lepiej nie Kennenem, bo trzeba się wbić, a nie zawsze idzie podejść to Tryndy 8:0, Xerath łatwy do wyciągnięcia, ale UJDZIE, chociaż ciężej niż adc, a co do LeBlanc się zgodzę, Brandem niezbyt.

Adc to najlepsza rola do carrowania na low dywizjach, bo można robić przeciwny team 1 v 5 dosłownie.

Opublikowano

Jak wyżej, anka i tyle, ewentualnie jakaś morganka i jedziem :D

qCsDG8m.gif
I am the "Who" when you call, "Who's there?"

Opublikowano

Support na niższych dywizjach może wycarrowac kur*ewsko, ale jednoczesnie z nerwów gryziesz kable od myszki bo twój team to... Twojego teamu nie ma.. 

giphy.gif

Opublikowano

Bo nie ma sensu grać typowym supportem na niższych dywizjach. Ja np. jak boostowałem konta i musiałem już grać supportem, to grałem np. blitzcrank support ap, przez co przy hooku na przeciwnym midlanerze / adc mogłem zbić do 0 za pomocą combo.

League of Legends

EUNE nick: WORSTBLITZEUV4

http://www.twitch.tv/tytanowy_janusz123/ << zaaaaaaaaaapraszam

Opublikowano

No i dlatego dochodzimy do konsensusu, że skoro nie gra dobrze supportem, to powinien pickować coś, czym się nada w całej grze. Nie mówię o threshu/blitzcranku a np. o jannie/sorace(dziwnie to wygląda xD ). Takie picki też będą miały ( niemały ) wpływ na grę.

League of Legends

EUNE nick: WORSTBLITZEUV4

http://www.twitch.tv/tytanowy_janusz123/ << zaaaaaaaaaapraszam

Opublikowano

Ja mainuje supporta i szczerze powiedziawszy ciężko potem coś zrobić jak twój team gówno gra. Teraz w pare dni z Silver V do Silver I samym tahm kenchem i bardem udało mi się jakoś przeskoczyć na solo Q, ale przegrałem tyle idiotycznych gier po drodze, że to boli. Zwłaszcza, że większość "ADC IS MY MAIN" w silverze to śmiecie, które mają skina, myślą, że są pro bo last hit im idzie, ale jak przyjdzie co do czego to zamiast się ustawić to napierdala się twarzą w twarz z enemy junglerem. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...