Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podzespoły laptopa

Hektyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Da się gdzieś sprawdzić ( wujek mi mówił że na stronie producenta ) jakie można wsadzić maksymalne podzespoły chodzi mi o procesor ram itp ;p. Szukałem już tego ale nie mogę tego znaleźć :)

Stare konto > Easy.

5899414507288461438448.png

Opublikowano

Wujek google też ci powie że na dziesiątkach stron, zwykle na stronie producenta nie ma co mozna wstawić

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Zależy o czym mówisz. 

Jedyne co możesz zmienić to dysk (tutaj niem a ograniczeń, tylko gniazdo), procesor (tutaj sprawdź jaki masz chipset (np. w CPU-Z) i sprawdź jakie procesory są obsługiwane (oraz dla pewności, czy ten laptop był sprzedawany z tym procesorem), oraz ram (na stronie intela sprawdzasz ile twój procesor obsługuje maksymalnie ramu, oraz ile laptop obsługuje maksymalnie ramu (jeżeli jest gdzieś podane).

PS. co do procesora, to warto czasem szukać swojego laptopa właśnie z lepszym procesorem i sobie taki sam montować, wtedy ma się największą pewność, że ruszy ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...