Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Siłownia

Kubaman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od miesięcy próbuję zabrać się za siłownię, ale kompletnie mi to nie wychodzi.

Zawsze, gdy jestem pewien, że to ten dzień, znajduję wymówkę byleby jednak nie iść.

Muszę wreszcie się jakoś przełamać, bo efekty jakie można tam uzyskać są niesamowite - strasznie mnie to kręci.

Opowiedzcie mi o swoich początkach na siłowni, dlaczego zdecydowaliście się zacząć tam chodzić, dieta, dobór ćwiczeń, efekty, zdjęcia.

Nie wiem no, zmotywujcie mnie jakoś... mogłem zacząć już dawno, a tak to teraz dalej męczę się w tym ciele z zerową kondycją i rzeźbą.

Będę wdzięczny.

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Ściągnij na kompa zdjęcie przypakowanego kolesia i pomyśl, że gdybyś chodził byś tak właśnie wyglądał. Nie możesz zrobić czegoś takiego, że co się nie stanie i tak masz iść, nawet jak nogę połamiesz.

Opublikowano

To tak nie działa. Jeśli nie masz motywacji pójść na pierwszy trening, to prawdopodobnie zmusisz się do 4-5 i potem odpuścisz. Albo Cię to kręci, albo nie. Możesz się zmusić i nóż widelec Ci się spodoba, ale wątpię. Motywacja? Najpierw zacznij od samej diety, potem dołóż siłownie. Bo gdy w jednym momencie zmienisz tryb żywienia i aktywności to Cię to psychicznie przerośnie.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

To tak nie działa. Jeśli nie masz motywacji pójść na pierwszy trening, to prawdopodobnie zmusisz się do 4-5 i potem odpuścisz. Albo Cię to kręci, albo nie. Możesz się zmusić i nóż widelec Ci się spodoba, ale wątpię. Motywacja? Najpierw zacznij od samej diety, potem dołóż siłownie. Bo gdy w jednym momencie zmienisz tryb żywienia i aktywności to Cię to psychicznie przerośnie.

wcale nic go nie przerośnie, bedzie czul sie jeszcze lepiej niz bez diety i cwiczen, to nie redukcja, ze sie bedzie glodzil ;)

powiem tak, pójdź na silownie na miesiac i zobacz jaki jest efekt a tak Ci sie w glowe wkreci, ze juz nie zrezygnujesz, motywacja ? chcesz cale zycie byc patykiem 60kg ? tak wg Ciebie wyglada "mężczyzna" ktory potrafi bornic swojej rodziny ? ;) ogarnij dupe i na silownie, chyba, ze jestes ciota i nie masz serca zeby to zrobic ? ;)

Opublikowano

wcale nic go nie przerośnie, bedzie czul sie jeszcze lepiej niz bez diety i cwiczen, to nie redukcja, ze sie bedzie glodzil ;)

powiem tak, pójdź na silownie na miesiac i zobacz jaki jest efekt a tak Ci sie w glowe wkreci, ze juz nie zrezygnujesz, motywacja ? chcesz cale zycie byc patykiem 60kg ? tak wg Ciebie wyglada "mężczyzna" ktory potrafi bornic swojej rodziny ? ;) ogarnij dupe i na silownie, chyba, ze jestes ciota i nie masz serca zeby to zrobic ? ;)

Jeśli z dnia na dzień diametralnie zmieni swój sposób żywienia i wprowadzi ciężkie treningi, to wysiąknie bo miesiącu, lub będzie robił to słabo. Nie powiesz mi że nagle wskoczy na sportowy tryb życia i tak będzie trzymał, z dnia na dzień.. ;-)

Po miesiącu nie zobaczy efektu jeśli jest szczupły. Chyba że jest otyły, to waga spadnie.

Opublikowano

Jeśli z dnia na dzień diametralnie zmieni swój sposób żywienia i wprowadzi ciężkie treningi, to wysiąknie bo miesiącu, lub będzie robił to słabo. Nie powiesz mi że nagle wskoczy na sportowy tryb życia i tak będzie trzymał, z dnia na dzień.. ;-)

Po miesiącu nie zobaczy efektu jeśli jest szczupły. Chyba że jest otyły, to waga spadnie.

ummm a co przeszkadzaja ciezkie treningi jesli ma diete czyli uzupelni B/T/W i do tego bedzie "dobrze" spal czyli dobrze sie regenerowal ? :D

Kolego uwierz, ze po miesiacu zobaczy efekt :) na pewno to nie bedzie przyrost 10cm w lapie i +50kg na wyciskaniu ale  miesnie stana sie pleniejsze, twardsze i na pewno sily troche przybedzie ;) Sam tak zaczynalem wiec wiem o czym mowa ^.^

Opublikowano

ummm a co przeszkadzaja ciezkie treningi jesli ma diete czyli uzupelni B/T/W i do tego bedzie "dobrze" spal czyli dobrze sie regenerowal ? :D

Chyba się nie rozumiemy. Jeśli teraz w*******a fastfoody i cały dzień siedzi przed kompem, to gdy nagle przerzuci się na owsianki, omlety, suchą pierś i ostre treningi 3 razy w tygodniu to odpadnie po miesiącu bo to zbyt duże obciążenie dla układu nerwowego.

Opublikowano

Chyba się nie rozumiemy. Jeśli teraz w*******a fastfoody i cały dzień siedzi przed kompem, to gdy nagle przerzuci się na owsianki, omlety, suchą pierś i ostre treningi 3 razy w tygodniu to odpadnie po miesiącu bo to zbyt duże obciążenie dla układu nerwowego.

no wlasnie nie xD jesli z syfiastego jedzenia przerzuci sie na zdrowe do tego treningi i regeneracja to nic mu nie wysiądzie xD

Opublikowano

no wlasnie nie xD jesli z syfiastego jedzenia przerzuci sie na zdrowe do tego treningi i regeneracja to nic mu nie wysiądzie xD

Tak Ci się zdaje, może Ty jesteś do tego przyzwyczajony. Ale taka zmiana w życiu z dnia na dzień go zniszczy i odpuści prędzej czy później. Albo wjeżdża z siłownią i za jakiś czas z dietą, albo z dietą i za jakiś czas z siłownią. Bo jeśli chce liczyć kalorie, robić naprawdę ciężkie treningi etc. to nie powiesz mi że nagle się do tego przyzwyczai i nie przemęczy psychicznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...