Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdy zmniejszę czułość w CS'ie, będą problemy z Aim'em ?

Respire.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio kupiłem nową mysz, bardzo fajna, lecz ma wysokie DPI, więc czas na zmniejszenie czułości, 3 dni temu grałem na czułości 2.7, ponieważ w poprzedniej myszce zmniejszyłem DPI do 1800. Teraz mam 4000 DPI, jest to naprawdę dużo. Obecnie gram na czułości 1.7 W CS'ie, lecz robię 360*, więc to trochę za dużo moim zdaniem, jeżeli chcę zrobić taki obrót, to mogę dwa razy machnąć myszką po podkładce i już, ale tutaj przejadę  2/4 mojej podkładki i proszę 360* zrobione. Więc muszę ustawić na czułość mniejszą, niż wartość 1.7. I tu naradza się pytanie, gdy zmniejszę tą cholerną czułość będę miał jakiś problem spowodowany aim'em ? Bo wiadomo, przyzwyczaiłem się do tej czułości. I jaką czułość polecacie przy takiej myszce ? (Przypominam, czułość musi być mniejsza niż 1.7).

Opublikowano

Kompletnie nic nie rozumiem z Twojego chaotycznego sposobu pisania, lecz orientuję się mniej więcej o co chodzi.

Każdemu bardziej doświadczonemu wiadomo, że trzeba odpowiednio dobrać czułość. Jest masa takich filmów na YT, nawet idol gimnazjalistów o tym mówił. Jeżeli masz podkładkę (a zakładam, że masz) ustaw sobie taką czułość, aby z jednego do drugiego końca podkładki celownik w grze obrócił się o około 270 stopni.

A po drugie, nie ma właściwego DPI. Każdy ma inne przyzwyczajenia i styl gry. Mogę ci powiedzieć, że graj na 400DPI z 1,87 czułością w grze. Co z tego, jeżeli nie będzie Ci to w ogóle pasować?

Niedoceniony mentor Counter Stike'a 1.6

:lenny:

Aktualnie realizowany projekt:

CS:GO - od nowicjusza do oporowego gracza ----->

KLIK!

Opublikowano

Kompletnie nic nie rozumiem z Twojego chaotycznego sposobu pisania, lecz orientuję się mniej więcej o co chodzi.

Każdemu bardziej doświadczonemu wiadomo, że trzeba odpowiednio dobrać czułość. Jest masa takich filmów na YT, nawet idol gimnazjalistów o tym mówił. Jeżeli masz podkładkę (a zakładam, że masz) ustaw sobie taką czułość, aby z jednego do drugiego końca podkładki celownik w grze obrócił się o około 270 stopni.

A po drugie, nie ma właściwego DPI. Każdy ma inne przyzwyczajenia i styl gry. Mogę ci powiedzieć, że graj na 400DPI z 1,87 czułością w grze. Co z tego, jeżeli nie będzie Ci to w ogóle pasować?

Nikt nie ma, nie miał problemu z czytania mojego "chaotycznego sposobu pisania", ale dzięki za odpowiedź.

Opublikowano

Co to za pomysł z tym 270 stopniami?

jakbym tak ustawił na qck+ to by było chyba mniej niz 1 na 400dpi  czyli prawie niegrywalny sens.

Z tego co pamiętam na tym filmiku izak mówił żeby ustawić od środka podkłądki do bocznej krawędzi 270 stopni co imo jest za dużym sensem ale dla kogos kto sie uczy grać może się nadać.

Autor gra na mega dużym sensie i na bardzo małej podkładce.

Mogę tylko polecić kupić dużą podkładkę (np. QCK+), ustawić w sterownikach myszy 400-450dpi , do tego sens w przedziale 1,5-3.5 i się do tego przyzwyczaić.

Zresztą jak będziesz dużo grał w końcu i tak zaczniesz zmniejszać sensa, lepiej to zrobić juz na początku.

Opublikowano

Co to za pomysł z tym 270 stopniami?

jakbym tak ustawił na qck+ to by było chyba mniej niz 1 na 400dpi  czyli prawie niegrywalny sens.

Z tego co pamiętam na tym filmiku izak mówił żeby ustawić od środka podkłądki do bocznej krawędzi 270 stopni co imo jest za dużym sensem ale dla kogos kto sie uczy grać może się nadać.

Autor gra na mega dużym sensie i na bardzo małej podkładce.

Mogę tylko polecić kupić dużą podkładkę (np. QCK+), ustawić w sterownikach myszy 400-450dpi , do tego sens w przedziale 1,5-3.5 i się do tego przyzwyczaić.

Zresztą jak będziesz dużo grał w końcu i tak zaczniesz zmniejszać sensa, lepiej to zrobić juz na początku.

Nie pamiętam co idol gimnazjalistów mówił, lecz tak powinien mieć ustawione DPI na małej podkładce, bo co innego ma zrobić?

Wiadomo, że na dużej podkłądce, typu QCK+, którą sam posiadam, ustawienia DPI i sensa różnią się bardzo. Lecz te ustawienia to osobista kwestia i nie powinno się pytać o poradę innych ludzi w tej sprawie. 

Tutaj masz film od profesjonalnego gracza, który omawia zagadnienie dotyczące sensitivity:

Niedoceniony mentor Counter Stike'a 1.6

:lenny:

Aktualnie realizowany projekt:

CS:GO - od nowicjusza do oporowego gracza ----->

KLIK!

Opublikowano

Przecież ta wielka podkładka qck+ jest na tyle duża, że jadąc od lewego do prawego brzegu spokojnie robię 300° na 400dpi sens 2 raw_input 1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...