Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szkoła o profilu wojskowym w... Anglii?

Kakarott1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Jestem w 3 gimnazjum, i myslalem duzo o szkole o profilu wojskowym badz o profilu strazaka. Dzisiaj gdy rozmawialem z tata (tata jest w Anglii, ja z mama i rodzenstem w Polsce) powiedzial, ze jego kolezanka ma synow blizniakow, i ida do wlasnie takiej szkoly (sa w moim wieku) i za to chodzenie do tej szkoly placa 1000 funtow, placa za ubior itp. Mam pytanie czy jest to mozliwe. W lutym dopiero lece do Anglii wiec dopiero tam ogarne. Jakie jest wasze zdanie?

Opublikowano

Jeżeli nie jest to Polska szkoła, a logicznym jest, że nie jest i jeżeli nie znasz języka angielskiego w takim stopniu, żeby się porozumieć to myślę że nie ma sensu zapisywać się do takiej szkoły w Anglii.

Opublikowano

Cześć. Jestem w 3 gimnazjum, i myslalem duzo o szkole o profilu wojskowym badz o profilu strazaka. Dzisiaj gdy rozmawialem z tata (tata jest w Anglii, ja z mama i rodzenstem w Polsce) powiedzial, ze jego kolezanka ma synow blizniakow, i ida do wlasnie takiej szkoly (sa w moim wieku) i za to chodzenie do tej szkoly placa 1000 funtow, placa za ubior itp. Mam pytanie czy jest to mozliwe. W lutym dopiero lece do Anglii wiec dopiero tam ogarne. Jakie jest wasze zdanie?

hahahahaa

Typie najpierw to może pojedź do ojca do anglii i oswój się z tym językiem, bo chyba nie masz pojęcia jak się porozumiewają anglicy. Nie da się ich zrozumieć jeżeli nie jesteś miejscowym. Zapierdalają jak Eminem i mówią niewyraźnie jak anusiak... :P

hYYRv6d.png

Opublikowano

Otóż to. Ja kończę technikum o kierunku turystycznym, angielski mam opanowany, ale i tak wątpię żebym się tam z kimkolwiek dogadał jakby mi zaczął nawijać zamiast normalnie mówić :p Chociaż dla nich jest to pewnie normalne, zrozumiałe tempo. "Brytyjski" jest znacznie trudniejszy w akcencie niż "Amerykański"

Opublikowano

Bez angielskiego ani rusz, nawet jak znasz angielski, ale nigdy nie rozmawiałeś z anglikiem to nie ma szans.

Ja mieszkam w Liverpoolu i tutaj każdy napierdala skausem takim, że to nawet angielskiego nie przypomina.

Pozdrawiam

VNp6c2U.png

Opublikowano

Najlepszy sposób aby się oswoić z angielskim to tam po prostu pojechać. Masz ułatwione zadanie, bo masz tam ojca. Pół roku w Anglii da Ci więcej niż 12 lat nauki w szkole. Jednak jeżeli nie masz możliwości pojechać do ojca (rok szkolny etc.) to oglądaj sobie filmu bez lektora polskiego lub z napisami, a najlepiej w całości po angielsku. ;)

hYYRv6d.png

Opublikowano

Widze wszyscy eksperci, chu*a wiem, ale sie wypowiem.

Anglicy to nie jacyś jeba*e kołki , tylko normalni ludzie tak jak my . Jak powiesz angolowi, że Twoj angielski nie jest na wysokim poziomie to napewno nie będzie napierda*ał slangiem. Tak samo jak rozmawiasz sobie z ziomkiem, to chyba wygląda inaczej niż jak rozmawiasz , np. z pracodawcą.

@topic

Uważam, że to możliwe bo w U.K social stoi na wysokim poziomie ;)

@Edit
@down

Ale troche dziwne, ze az 1000 funtow ~5000zł+

Napewno nie dostanie 1k funów do łapki, co najwyżej te 1000f będzie przeznaczony na rozwój tego dziecka (Obiady, kursy, dodatkowe zajęcia, ubiór, wycieczki itd.),  Jedyne co dostaną do łapy z racji chodzenia do szkoły to co najwyżej ~80f na dojazdy xD

OndteAw.png

Opublikowano

Widze wszyscy eksperci, chu*a wiem, ale sie wypowiem.

Anglicy to nie jacyś jeba*e kołki , tylko normalni ludzie tak jak my . Jak powiesz angolowi, że Twoj angielski nie jest na wysokim poziomie to napewno nie będzie napierda*ał slangiem. Tak samo jak rozmawiasz sobie z ziomkiem, to chyba wygląda inaczej niż jak rozmawiasz , np. z pracodawcą.

@topic

Uważam, że to możliwe bo w U.K social stoi na wysokim poziomie ;)

Ale troche dziwne, ze az 1000 funtow ~5000zł+

Opublikowano

1000 funtów to dla nich jak 1000zł, więc co w tym dziwnego? Poza tym, na wacie w Warszawie tak samo mają darmowe akademiki, ogromne zniżki na komunikacje i jakieś uposażenie finansowe. Na początek jest bodajże 875zł miesięcznie. 

Boy, don't hurt your brain

Thinking what you're gonna say

Cause everything's a game 

Opublikowano

Nie orientuje sie w tym temacie. Czy przypadkiem nie trzeba miec obywatelstwa zeby myslec o armii? Czy tylko szkole chcesz tam ukonczyc?

sygna.png

Opublikowano

Nie orientuje sie w tym temacie. Czy przypadkiem nie trzeba miec obywatelstwa zeby myslec o armii? Czy tylko szkole chcesz tam ukonczyc?

Wiadomo, ze najpierw szkola. Z angielskim u mnie nie jest zle, co prawda z Anglikiem rozmawialem 1 moze 2x z czego raz podawalem droge do szkoly, a drugi raz to zamawialem jedzenie :_;.

Opublikowano

wątpię aby były jakieś Polskie szkoły wojskowe w UK. Na pewno jest nieuniknione że będziesz musiał się nauczyć Angielskiego tak 7.5 na 10 minimum. Z tego co mi wiadomo to zdecydowanie się więcej zarabia niż 1k GBP chyba że mówisz o apprentship czyli uczysz się i jednocześnie pracujesz jako wojskowy czy coś w tym stylu. Mam kolegę który robi kurs Public Services w collegu, i naprawdę nie jest łatwe mówi xD.

PS. Nie polecam miast Luton oraz Dunstable, a jak już to Dunstable lepsze ;)

Opublikowano

wątpię aby były jakieś Polskie szkoły wojskowe w UK. Na pewno jest nieuniknione że będziesz musiał się nauczyć Angielskiego tak 7.5 na 10 minimum. Z tego co mi wiadomo to zdecydowanie się więcej zarabia niż 1k GBP chyba że mówisz o apprentship czyli uczysz się i jednocześnie pracujesz jako wojskowy czy coś w tym stylu. Mam kolegę który robi kurs Public Services w collegu, i naprawdę nie jest łatwe mówi xD.

PS. Nie polecam miast Luton oraz Dunstable, a jak już to Dunstable lepsze ;)

Jak pisalem Bradford ;] Co do szkoly, dowiem sie w lutym o ile mama mi da zgode ze moge leciec :_: Ale wiadomo sam hajs sie nie liczy, podobno po tej szkole od razu wysylaja na oficerska lub pod oficerska.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...