Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak znaleźć motywacje do nauki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

daj sobie spokój.. sukces to wyrzeczenia, noce nie przespane bo trzeba ćwiczyć, samo nie przyjdzie.. jeśli nie masz motywacji to mówie ci DAJ SOBIE SPOKÓJ

czytaj cytaty, oglądaj ludzi inspiruj się nimi, popatrz na yt jak kodują 

Opublikowano

Zacznij od C#/C++, autoit to przeżytek i może to jest powodem Twojego braku motywacji.

Opublikowano

Może ten film Ci pomoże, jeżeli nie chcesz zostać podobną gwiazdą w przyszłości :v :

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

Najlepszym sposobem na motywację jest robienie czegoś co lubisz. Drugim sposobem motywacji są oczywiście zyski, jeśli takowe możesz dostać za to co wykonujesz. ;)

denzel.png

Opublikowano

Kasa, stary. Nie ma lepszej motywacji. Ludzie pierdolą, że pieniądze szczęścia nie dają, ale prawda jest taka, że są dwie rzeczy, które rządzą światem.

1. Cipka

2. Pieniądze. 

Teraz się pomęczysz przy książkach, a za 10 lat będziesz se wstawał o której chcesz wylegując się w łóżku z 10 laskami z playboya co ci koks z c***a wciągały. 

hYYRv6d.png

Opublikowano

Kasa, stary. Nie ma lepszej motywacji. Ludzie pierdolą, że pieniądze szczęścia nie dają, ale prawda jest taka, że są dwie rzeczy, które rządzą światem.

1. Cipka

2. Pieniądze. 

Teraz się pomęczysz przy książkach, a za 10 lat będziesz se wstawał o której chcesz wylegując się w łóżku z 10 laskami z playboya co ci koks z c***a wciągały. 

To pierwsze można zmienić na inną część :v Ale ogólnie komentarz fajny :v Dzięki 

Opublikowano

Kup sobie kobietę, będziesz musiał ją trzymać i kupować jej szmineczki no i k***a skąd hajs? no właśnie...

Admin Cienia
Opublikowano

Jeśli nie masz predyspozycji do nauki np. programowania, to żadna motywacja nic Ci nie da. Mnie przykładowo podoba się grafika komputerowa, jednak nie próbuję się uczyć jej tworzenia, ponieważ nie mam do tego chęci i talentu. Straciłbym tylko czas nie zyskując poważanych umiejętności.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Jak mam programować a mi się nie chce to nie poddaję się i mimo początkowej niechęci siadam i piszę kod. A potem to już nie mogę odejść bo tak się pochłaniam :)

Oczywiście czasem jakieś przerwy trzeba robić ale potem z jeszcze większą chęcią wracam do pracy :)

Oprócz tego widzę efekt końcowy a nie ten czas który muszę na to poświęcić, choć go samego odbieram też pozytywnie(przez ten czas rozwijam się).

Więc na moim przykładzie mógłbym poradzić tak:

1. Nie poddawaj się od razu

2. Rób to co Ciebie jara, pieniądze jak nie pracujesz powinny być tylko bonusem - może się uda może nie. Twój poziom raczej nie będzie od razu jak u jakiegoś profesjonalisty więc na razie musisz się doszkolić by myśleć o poważnym hajsie.

3. Myśl o efekcie końcowym. Wyobraź sobie ile możliwości da Ci ten produkt(sam w sobie lub pośrednio), dostrzeż korzyści wynikające z pisania go(a nie samego napisania), a potem tylko dąż do cel skupiając się na tym by go zrobić :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...