Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Standard Bluetooth

zeus103

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewno pytanie. Zepsuly mi sie niedawno moje sluchawki do komputera, nie mam pieniedzy na nowe, i chcialbym do niego podlaczyc moje sluchawki glownie uzywane do telefonu, Arctic P311. Mają one standard Bluetooth 3 + edr. Czy zeby podlaczyc je do komputera, adapter musi miec dokladnie ten sam standard, czy zadzialają np na 4 + edr, 2 + edr? I czy takie cos by wystarczylo? http://www.morele.net/adapter-gembird-usb-bluetooth-v-4-0-dongle-btd-mini4-611089/ 

A, no i jeszcze jedno pytanie mam, moze troche glupie. Czy moj obecny laptop ( pentium t2330 1,6 GHz 2 rdzenie, 1 gb ramu, integra ) da rade z tym, czy moje parametry nie sa za niskie?

Opublikowano

Z BT to jest tak że sprzęt dedykowany  do telefonu wcale nie musi być widziany czy działać na BT w innym telefonie czy z komputera. Musiał byś wcześniej sprawdzić czy inne urządzenia i komputery z BT widzą i się łączą do słuchawek.

Jeśli to normalna wersja słuchawek nie dedykowana do telefonu  to powinno działać nawet  z BT 3 i 4 + EDR , jeśli nie chce to doinstaluj oprogramowanie BlueSoleil

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@Ktosiu Moja znajoma tez je ma, i do laptopa z bluetoothem wbudowanym normalnie podlaczyla. Moj laptop nie ma bluetooth, troche stary jest. Czyli powinno dzialac z adapterem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...