Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Anime z bohaterem, którzy od początku jest w czymś dobry.

Why

Rekomendowane odpowiedzi

Arcymistrz
Opublikowano

Cześć. Szukam po jednym anime do każdego z poniższych punktów.

1. Gra logiczna, główny bohater z umiejętnością analizy lub sporą wiedzą, która w jakiś sposób wykorzystuje (coś w rodzaju Gosick, No Game No Life, Zankyou no Terror).

2. Fantasy (magia jakiegokolwiek rodzaju), świat obojętny, dobry główny bohater. Mogą być walki, średnio z jakąś mafią. 

MAL

Raczej nic z Plan to Watch oraz On-Hold nie chcę ruszać. 

Czytaj dół

Opublikowano

2 mahouka koukou no rettousei

tumblr_msh8e7sxEa1r3sabqo5_500.gif    Nie wiemy, jakimi ludźmi tak naprawdę jesteśmy, aż do momentu przed naszą śmiercią.

Opublikowano

1.Nie wiem czy o kogoś takiego chodzi, ale: ---

Nie, nie, nie. Źle to zrozumiałem, wait nie warnuj, może coś znajdę.

Mam, ale to są zwykli super inteligentne cwele, nie podchodzi tu pod taką ciekawą grę logiczną co w Gosick'u. :D

Jak chcesz to dam.

Opublikowano

Death Parade spróbuj.

ah to już widziałeś

W planach do zobaczenia masz Steins Gate, zabierz się za bo w mojej opinii jest to najlepsze anime jakie do tej pory wyszło, sporo myślenia no i głowny bohater jest geniuszem, a początkiem się nie zrażaj bo cala seria zaczyna sie po 10 episodzie.

Arcymistrz
Opublikowano

@Why

1. Hyouka

Dzięki za polecenie tego. Było nawet dobre. 

Zmieniłem trochę kategorię poszukiwań anime, bo nie chcę tworzyć kolejnego tematu. 

Anime z głównym bohaterem, który od początku ma dobre umiejętności (nie musi być magia) coś z analiza sytuacji, wiedza na dane tematy, wiązanie faktów, dobrze obchodzi się z jakąś dziedziną magii. Coś jak Akame ga Kill!, Gosick (wiedza tej małej dziewczynki), Zankyou no Terror. 

MAL

Opublikowano

Zmieniłem trochę kategorię poszukiwań anime, bo nie chcę tworzyć kolejnego tematu. 

Anime z głównym bohaterem, który od początku ma dobre umiejętności (nie musi być magia) coś z analiza sytuacji, wiedza na dane tematy, wiązanie faktów, dobrze obchodzi się z jakąś dziedziną magii. Coś jak Akame ga Kill!, Gosick (wiedza tej małej dziewczynki), Zankyou no Terror. 

MAL

Widzę, że Steins;Gate w plan watch - obejrzyj, na 100% nie będzie to czas stracony, no i bohater wie, co robi 

Muv-luv ? 

gfgdf

Opublikowano

MAL

http://myanimelist.net/anime/20785/Mahouka_Koukou_no_Rettousei- bohater Bóg

http://myanimelist.net/anime/15315/Mondaiji-tachi_ga_Isekai_kara_Kuru_Sou_Desu_yo- takie drugie No Game No life, tylko, że bohaterowie korzystają z magii. Są też motywy łamigłówek, główny bohater też ponad wszystkimi.

http://myanimelist.net/anime/30296/Rakudai_Kishi_no_Cavalry- troche ecchi, bohater uważany za najsłabszego, a okazuje się być bardzo silnym. Podczas walki dobrze analizuje postawę wroga, ciosy itd.

TuByłaSygnatura.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...