Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Komputer sie sam wyłącza

Mashrek

Pytanie

Opublikowano

Siema kupilem plyte glowna z słabym procem a z racji z tego ze mialem troche lepszy proc w poprzedniej plycie na tym samym sockecie s775

No ale zapomnialem dokupic pasty a z racji tego ze na obu procach i chlodzeniach bylo jeszcze pasty i zamienilem proca no ale jak wlączam komputer to normalnie chodzi i nic jak pojawia sie ekran z napisem

"Trwa włączanie systemu windows i sie wyłącza i tak pare razy robiłem i nic ciagle to samu

Moj komp

Win 7 32bit

4gb ram

Plyta glowna g41m-sp20

Proc mialem pentium 4 a chcialem zamienic na pentium d

I potem znow przelozylem na pentiuma 4 i dalej to samo czy to wina ze na chlodzeniu i procesorze byly 2 różne pasty???

Pomogłem ?? like

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To twoja wina, nie ustawiłeś biosu. Brak załączonego ACPI czyli zarządzania energią. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To sobie pogrzeb i poszukaj w zarządzaniu energią. ( power menegment albo coś w tym rodzaju ) 

Jeśli jest ustawione ACPI to problemem są sterowniki albo wadliwa płyta główna.

Nawet nie moge wejsc w bios bo komp sie wylacza ale wczesniej co wlozylem plyte 1-raz do obudowy i odpalilem bylo normalnie a teraz jak chcialem zmienic proca to tak sie zrobilo

A te acpi ma byc wlaczone czy wyloczone?

A jaki tryb ustawic s1 czy s3?

Pomogłem ?? like

Opublikowano

Włączone ACPI , możesz S3 , najlepiej auto jeśli jest.

Jak problem z wejściem to reset biosu, zworkę powinieneś wodzić wyraźnie na płycie ( CLEAR CMOS, RESET CMOS ITP ) . Przełóż , załącz kompa na chwilę i wyłącz. Załóż  zworkę jak była i teraz do biosu.

Nic z tego nie rozumiem chodzi ci o baterie od biosu?

Pomogłem ?? like

Opublikowano

Włączone ACPI , możesz S3 , najlepiej auto jeśli jest.

Jak problem z wejściem to reset biosu, zworkę powinieneś wodzić wyraźnie na płycie ( CLEAR CMOS, RESET CMOS ITP ) . Przełóż , załącz kompa na chwilę i wyłącz. Załóż  zworkę jak była i teraz do biosu. 

Opublikowano

To sobie pogrzeb i poszukaj w zarządzaniu energią. ( power menegment albo coś w tym rodzaju ) 

Jeśli jest ustawione ACPI to problemem są sterowniki albo wadliwa płyta główna. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...