Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wieża

Biumrk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

od lat słucham muzyki na słuchawkach, słucham jej prawie cały czas. Chciałbym zainwestować w jakąś dobrą więżę, dźwięk musi być czysty, jestem wyczulony na wszelkie, nawet najmniejsze szumy. Muzyka głównie rockowa/elektroniczna.

Ile by taka wieża kosztowała i jaki model? Jak najgłośniejsza, ma rozwalać okna. :D

Opublikowano

Jednak poczytałem sobie i wybór padł na amplituner + 5.1/HiFi. Do muzyki chyba lepiej HiFi?

Do 800 zł dałoby się znaleźć coś dobrego?

Z tego co widzę ważne są wymiary pokoju. Mam pokój dość mały - 2 x 3m.

Opublikowano

Nie kupisz 5.1 w tej cenie, w dodatku 5.1 do muzyki i tak małego pokoju to totalny idiotyzm. Jak ma łupnąć to duże podłogówki w stereo odpowiednio rozstawione bo pokój mały, ale w tej cenie to albo moc albo jakość, a jeszcze ma zostać na wzmacniacz... Cienko to widzę

Opublikowano

Nie kupisz 5.1 w tej cenie, w dodatku 5.1 do muzyki i tak małego pokoju to totalny idiotyzm. Jak ma łupnąć to duże podłogówki w stereo odpowiednio rozstawione bo pokój mały, ale w tej cenie to albo moc albo jakość, a jeszcze ma zostać na wzmacniacz... Cienko to widzę

A w jakiej cenie bym kupił dobry zestaw?

Opublikowano

Nie wiem jak u Ciebie stoi z pieniędzmi, ale osobiście nie brałbym nic poniżej przykładowo Dali 450 lub 505 + Grundig Fine Arts V2/V3, oczywiście to tylko przykładowy zestaw w dodatku dopasowany pod moje preferencje brzmieniowe bo o swoich nie napisałeś. Ciężko kupić taniej sprzęt który naprawdę łupnie i jeszcze zagra dobrze jakościowo. Oczywiście cały czas rozmawiamy o używanym sprzęcie, bo przyzwoite nówki to koszt przynajmniej 2-3 tysięcy

Opublikowano

Nie wiem jak u Ciebie stoi z pieniędzmi, ale osobiście nie brałbym nic poniżej przykładowo Dali 450 lub 505 + Grundig Fine Arts V2/V3, oczywiście to tylko przykładowy zestaw w dodatku dopasowany pod moje preferencje brzmieniowe bo o swoich nie napisałeś. Ciężko kupić taniej sprzęt który naprawdę łupnie i jeszcze zagra dobrze jakościowo. Oczywiście cały czas rozmawiamy o używanym sprzęcie, bo przyzwoite nówki to koszt przynajmniej 2-3 tysięcy

O Jezu. xD

Wolałbym aż tak bardzo nie przesadzać i zmieścić się w tym 1000. 

Na maxa to też rzadko kiedy mógłbym puszczać, bo mieszkam w bloku. :D

Opublikowano

To masz 3 wyjścia, kupno głośników komputerowych i słuchanie radia z internetu, kupno głośników wzmacniacza i tunera (lub bez tunera i też muza z kompa) lub po prostu kupno wieży. Najlepsze jakościowo będą raczej używane kolumny + wzmacniacz i ewentualnie jakiś tuner lub DAC do komputera. Miniwieży nie radziłbym kupować, taka za kilkaset złotych to typowy prezent na komunię lub do kuchni żeby coś w tle grało, a takie sensowne kosztują przynajmniej 2 koła za nówki. Można kupić mocny sprzęt za kilkaset złotych, ale to będzie sama moc, nie zagra to ładnie

Napisz konkretnie co byś chciał, czego potrzebujesz, na co jesteś zdecydowany, bo nie ma sensu żebym dawał do każdego wyjścia po kilka/kilkanaście propozycji

Opublikowano

To masz 3 wyjścia, kupno głośników komputerowych i słuchanie radia z internetu, kupno głośników wzmacniacza i tunera (lub bez tunera i też muza z kompa) lub po prostu kupno wieży. Najlepsze jakościowo będą raczej używane kolumny + wzmacniacz i ewentualnie jakiś tuner lub DAC do komputera. Miniwieży nie radziłbym kupować, taka za kilkaset złotych to typowy prezent na komunię lub do kuchni żeby coś w tle grało. 

Napisz konkretnie co byś chciał, czego potrzebujesz, na co jesteś zdecydowany, bo nie ma sensu żebym dawał do każdego wyjścia po kilka/kilkanaście propozycji

Radia to ja nie słucham. Tylko płyty, ale też włączam sobie na noc etc., więc komputer odpada.

Rock, elektroniczna i czasem rap.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...