Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedźmin 2

h3teryk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć. Kupiłem sobie niedawno na steamie Wiedźmina 2 Assassins of Kings Enhanced Edition. 

Odpalam grę na minimalnych ustawieniach bo wiem, że mój komputer to nie odrzutowiec. Wchodząc do gry byłem mile zaskoczony widząc 240fps w menu. Lecz gdy dopiero zacząłem grać  fpsy spadły do 4-10, co jest conajmniej śmieszne. Macie jakieś sposoby na zwiększenie ilości FPS?

Paramety komputera:

System operacyjny: Microsoft Windows 7 Home Premium ( 64bit )

Procesor: Intel® Core2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz

Pamięć RAM: 3740 MB

Karta graficzna: Intel® Q45/Q43 Express Chipset

Czy wymiana karty graficznej rozwiąże cały problem? Jeśli tak ile musiałbym wydać na kartę graficzną, aby przy moim sprzęcie uzyskać minimalnie 60fps ?

Liczę na pomoc. Z góry dzięki.

Jestem nowy na forum, nie wiedziałem gdzie umieścić temat czy w dziale o grach bo o tym jest temat, czy tu w sprzęcie, bo podejrzewam, że problem leży właśnie z nim, jeśli się pomyliłem, proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu.

Opublikowano

Tak. Nie oszukujmy się grafika zintegrowana nie jest do grania (taki raper ze mnie xdd) Podaj nazwe płyty głównej to może do grafiki procesor jakiś zmienimy :)

LIKE

LIKE

LIKE

Opublikowano

Wejdzie każdy starszy intel Serii Exxxx  do Quada Q9xxx czy Q8xxx  włącznie bez problemu. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Zasilacz: 100-240V 50/60Hz

Nie chcę sporo wydawać, więc myślę,że na grafę wydam tak do 350zł. Za tyle wyciągnę 60fps w Wiedźminie 2?

Opublikowano

Wiedzmin 2 jest zepsuty, nie wiem czy wyciagniesz. Otworz komputer i zrob zdjecie zasilacza, ew przepisz marke, moc oraz model, nie chodzi o to co podales..

steam: /awesomeplayer1337

Uczeń
Opublikowano

zasilacz nie da rady on jest praktycznie do wyrzutki bo nic nie pociagnie
jak nie moga byc uzywane to nie wiem bo sam nowy zasilacz to koszt okolo 165zł corsair vs 450w lub antec vp 500 + do tego znowu nowa karta z tanszych by był to r7 250 czyli koszt 340 zł.
masz tyle hajsu to kup to co podalem

Uczeń
Opublikowano

a czytac umiesz?
z nowych corsair vs 450w + r7 250 chyba ze masz wiecej kasy to moze byc nawet gtx 750 ti.
z uzywanych hd 7770/7790 + chieftec 450/500

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...