Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Porady do Rengara

Miszor2k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na jakiej linii nim zwykle grasz?

Bo ja jak już gram Rengarem na jungli i robię grompa/golemy potem blue/reda po czym idę na enemy junglera i zwykle go zabijam. No chyba, że jest nim xin lub nunu. I inni co się healują przez co cały czas i mają full hp.

A na topie to exhoust + flash fajnie działa. Cały czas agresywnie z krzaków wyskakujesz, a jak się na Ciebie ten ktoś wbija to exhoust i easy kill.

tumblr_mympu2FPik1rk17lko4_250.gif

Opublikowano

Na jakiej linii nim zwykle grasz?

Bo ja jak już gram Rengarem na jungli i robię grompa/golemy potem blue/reda po czym idę na enemy junglera i zwykle go zabijam. No chyba, że jest nim xin lub nunu. I inni co się healują przez co cały czas i mają full hp.

A na topie to exhoust + flash fajnie działa. Cały czas agresywnie z krzaków wyskakujesz, a jak się na Ciebie ten ktoś wbija to exhoust i easy kill.

A combo jak powinno wyglądac

Milunia ! życiem Kubi Producentem

Opublikowano

A combo jak powinno wyglądac

No jak gankujesz (po 6) to R zapinasz w locie rzucasz E (z pięcioma stackami żeby klatka była) i reszta to już W, Q i auto ataki.

Lub można też bez ulta, że wychodzisz z 4 stackami, rzucasz E, to spowalnia masz już 5 stacków i jeszcze raz E, żeby klatka była, a potem to już np. z toperem go bijecie normalnie.

Tutaj mówiłem teraz o roli na jungli, a jak jesteś nim np. na topie no to cały czas starasz się obijać enemy topera wyskakując z krzaków a jak nabijesz 5 stacków to rzucasz E i starasz się zabijać. Zwykle to wygląda tak E, Q, W lub E, E, Q, W bez ulta. A z ultem R, E, Q, W lub R, E, E, Q, W.

tumblr_mympu2FPik1rk17lko4_250.gif

Opublikowano

K4Ko9OX.png

Widziałem też combo, w którym na ferocity używasz E, ale wydaje mi się, że jak użyjesz tego pierwszego dobrze to nie będą nawet miały czasu flashować.

Opublikowano

K4Ko9OX.png

Widziałem też combo, w którym na ferocity używasz E, ale wydaje mi się, że jak użyjesz tego pierwszego dobrze to nie będą nawet miały czasu flashować.

Combo z Q działa tylko kiedy wiesz, że przeciwnik zginie zanim wylądujesz. 

Najlepszym combo z którego nie da się wyjść i można zadać więcej obrażeń lecz w trochę dłuższym czasie niż z Q jest właśnie combo z E. 5 staków -> W potwietrzu przed końcem puszczasz E -> aa q w 2 e ( na ziemi, 2 to hydra )

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Mam jedną taką rade, odmieniła moje życie odkąd zacząłem ją stosować!

Nie wiesz już co robić, team wyzywa Cie od bobów?

Jest Ci tak smutno, że nie jesteś w stanie nacisnąć nawet Q bo ślizgają Ci sie palce od łez które spadły na klawiaturę?

Nic prostszego, dzięki mojej radzie wszystkie bóle znikną a loszki zaczną błagać Cie o duo.

Dzięki mnie twoje życie obróci się o 180 stopni!

Wszystko czego potrzebujesz to jedna prosta rzecz!

Wbij 6lvl.

syndra_sig_zps3151e2d8.gif

Opublikowano

#1twoje głowne combo to : Odpalasz ulta, wybierasz swoja ofiare ,aktywujesz Q (masz je przez 3 sekundy wiec zdecyduj sie na kogo wbijasz) w powietrzu E po wyladowaniu W ,potem Q + odpalasz Hydre i tak oto one shotujesz typeczka,

Gankując jakąś linie dobrze miec naladowany swoj pasek rage wiec po drodze zawsze jest dobrze zachaczyć o kraba na rzece i nabic sobie rage i wtedy wbijac na ganka i stunujesz typeczka z E

Pamiętaj że grając jako rengar wcale niepotrzebny jest ci jakiś straszny feed gdyż za asysty rownież dostajesz punkty swojego talizmanu wiec nie zawsze na ganku musisz akurat ty kogos zabić

Możesz bardzo łatwo skontrować jungle dzieki swojemu wyskoku po zrobieniu golemkow i reda mozesz wybrac sie na blue enemy lub od razu czychać na poczatku przy blue buffie enemy lub redzie wtedy stawiasz warda w krzaki oraz flash zmieniasz na ignite i wtedy first blood gwarantowany gdyz przy ucieczce masz doskok z krzakow ktorych w jungli nie brakuje

Ta postac jest mistrzem zasadzek wykorzystuj krzaki jak sie tylko da jesli gonisz kogos zawsze mozesz skoczyc do miniona jesli jest poza zasiegiem,jesli uciekasz np. Przez rzeke mozesz wykorzystac krzak aby doskoczyc do kraba,poruszajac sie po mapie uzywaj krzakow gdyz po zdobyciu z tego co pamietam 3 trofeów masz zwiekszona predkosc w krzakach

Jeśli musisz uciekać warto jest skorzystać z ulta

Miłej zabawy :D Jesli cos sobie jeszcze przypomne to dopisze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...