Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna

LamS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Niedawno kupiłem nowego laptopa.

Oczywiście jak to teraz zwykle są 2 karty graficzne. Intela i Nvidi

1.Czy intel hd 5500 jest gorszy od nvidi geforce 920m

2.Jak zmienić intela na nvidie bo intela mam domyślnego,

Jak klikam na gre prawym przyciskiem myszy i wybieram karte nvidi wyskakuja mi 2 komunikaty.

52192855687639391759.png

Nic z tego nie rozumiem zapłaciłem jeszcze gościowi żeby mi wszystkie tam poinstalował.

Jakieś rady?

P.s. Gra w którą gram działa płynnie jedynie w głównym mieście są sciny. Czy zmiana karty to poprawi ?

1312138057-U250359.jpg

By GutenMorgen

Smok

w1d6h0.gif

Team

logocfq.png

Filmy

Cat_catches_treat.gifPowerwheels_wheelie.gif

Kangaroo_playswith_junk.gifMascot_troll_flashing.gif

Opublikowano

Masz gdzieś na laptopie informację/naklejkę "Nvidia Optimus"? Jeśli tak to nic nie rób i się nie baw bo popsujesz, wiele osób myśli że to problem że normalnie zawsze działa grafika Intel HD, ale jest to dlatego, by zmniejszyć pobór energii.

Nvidia Optimus to system, który uruchamia od razu grafikę Nvidia przy starcie jakiejkolwiek gry, tak więc się nie martw o to że nie działa jak przeglądasz internet.

Co do tego pierwszego to oczywiście Nvidia 920M, Intel HD jest to zintegrowana grafika, a nie "druga karta graficzna".

Karta graficzna to 920M (GPU), a Zintegrowana grafika to Intel HD 5500 (APU).

- i5 4460 4x3,4Ghz - 2x4GB DDR3 HyperX FURY - MSI H97 PC Mate - MSI Gaming R9 380 4GB - Corsair VS 550W - Zalman R1 White - WD Green 500GB -

- Steelseries QcK - Ozone Argon Ocelote World - Ozone Battle Strike MX - LG 29" 21:9 - Lenovo Gaming Y Headset 7.1 -

Opublikowano

Mam tylko 2 naklejki intela (procesor) i nvidie 920 po lewej stronie i po prawej stronie mam naklejke od asusa coś tam o bateri piszę tylko.

Jak wchodzę do dxdiag to mam

Ekran --> Intel /// Monitor - Generic PnP Monitor

Renderowanie --> Nvidia 920 /// Monitor - n/d

Nie wiem co to oznacza, że normalnie to mam intela ale jak coś włącze to zmienia mi sie na nvidie czy jak bo nie kumam :/.

P.s. Ja w ogóle nie umiem zmienić.

1312138057-U250359.jpg

By GutenMorgen

Smok

w1d6h0.gif

Team

logocfq.png

Filmy

Opublikowano

Oczywiscie, ze nvidia jest duzo lepsza, zmiana na nią duzo poprawi, jak nie wiesz i nie chcesz sie z tym bawic, to idz do tego goscia w koncu mu zaplaciles :) 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Po ponownym uruchomieniu komputera już wszystko działa ok.

Tylko że nadal nie mogę ustawić nvidi jako domyślną zmieniam w panelu nvidi z ustawien globalnych z wyboru automatycznego na nvidie i nic nie działa jak włączam jeszcze raz nadal jest wybór automatyczny.

1312138057-U250359.jpg

By GutenMorgen

Smok

w1d6h0.gif

Team

logocfq.png

Filmy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...