Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie znacie ciekawe "Troll" buildy w patchu 5.24?

REKT WASAKI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jak wiecie Riot (wykupione przez tencent hyhy) czasem lubi sobie dodać jakiś broken item czy masterke. Znacie jakieś niekonwencjonalne buildy które nie najgorzej działają w tym patchu? :>

Jakieś szalone ap Siony ([*]) etc... niestety aktualnie nie orientuję się w mecie :/

Opublikowano

AP Rengar - OP

Build mniej więcej jak na Katarine. No chyba, że AP Rengar na jungli no to różni się tym, że ma item AP pod jungle.

Widziałem takiego Rengo, zmiata na R i W np. midera, a adc to one shot one kill xD

tumblr_mympu2FPik1rk17lko4_250.gif

Opublikowano

A ja polecam AP Xin Zhao.

Działa najlepiej gdy masz full attack speed runy. Nie opłaca się nim grać na jungli, idziesz na topa z mieczem dorana(Najlepszy item na start, dodatkowo drużyna nie uznaje Cię jeszcze za trolla, dzięki czemu masz szanse na pomoc ze strony junglera lub midera). Starasz się szybko nafarmić no i oczywiście zabijasz przeciwnika jak podejdzie. Na pierwszym lvl'u dajesz Q jeśli czujesz że nie zginiesz. Jeśli przeciwnik ma zbyt duży dmg to dajesz W i jesteś niezniszczalny przy minionach. Ogólnie z takim dużym attack speedem to jak wbijesz się na kogoś z E i Q to zanim spowolnienie zejdzie wybijesz go już w powietrze. Nie maxujesz ani W ani E, tylko Q na początku bo to ono będzie Twoim źródłem obrażeń. Pierwszym itemem jaki złożysz musi być ząb nashora. Gdy już go złożysz Twoje podstawowe ataki są już realnym zagrożeniem dla przeciwnika, na początku można powiedzieć że zadajesz 2x tyle co wcześnie. Buty to oczywiście muszą być nagolenniki berserkera. Kolejny item to powinna być klepsydra zhonyi. Z pewnością zaskoczysz przeciwnika, który nie wie że jesteś ap i nie sprawdzał Twoich itemów. No i oczywiście... Nie raz zdaży Ci się wcisnąć klepsydrę mając ledwie kilkaset hp. Wtedy przeciwnicy są zajęci resztą Twojej drużyny, Twoje czasy odnowienia są krótsze o te kilka sekund i znowu się leczysz do full hp zanim znowu się na Tobie skupią. Osobiście kilka razy zdobyłem z tym itemem pentakilla jako ap xin. Teraz nadchodzi moment na czwarty item i tutaj osobiście polecam zabójczy kapelusz rabadona. Z takimi itemami jesteś już w stanie zsolować każdy turret o ile bohater nie będzie Cię atakował. Na kolejny item polecałbym ostrze gniewu guinsoo z tego powodu, że masz już sporo mocy umiejętności, a Twoja szybkość ataku jest na nienagannym poziomie. Ewentualnie możesz złożyć zmorę licza jeśli zbyt szybko padasz, a chcesz szybko zabić carry przeciwnika. Wtedy przychodzi kolej na ostatni item, najczęściej powinno się wtedy składać coś na defa jak anioła stróża, omen randuina, plemienną zbroję, banshee czy cokolwiek innego na zkontrowanie przeciwnika, ale jeśli czujesz się na siłach by iść jeszcze bardziej pod ofensywę, tutaj składasz zmorę licza lub ostrze gniewu guinsoo jeśli wcześniej dałeś zmorę licza.

Ten Troll build tak naprawdę nie jest trollem, bo jeśli opanujesz go, możesz wygrać grę na każdej dywizji na poziomie diamentu lub niżej(jeszcze nie byłem w master tierze), ale oczywiście inni go traktują jak troll build dlatego nim jest. Nie polecam rzucać się od razu na rankedy, poćwicz wiele gier na normalach zanim się sezon rozpocznie. Grając jako AP Xin musisz we wczesnej fazie gry bardzo szybko zarabiać złoto. Jeśli będziesz często gubił last hity to nie wygrasz gry. Dlatego runy na szybkość ataku są potrzebne, za ich pomocą nie ma szans żebyś zgubił jakiegokolwiek last hita, chyba że chcesz uniknąć uderzenia przeciwnika lub dostajesz lagga.

Jestem pewien że nie pożałujesz grania jako AP Xin. Życzę Ci wielu godzin zabawy z tym buildem. Dodając od siebie - AP Xin jest w stanie pokonać część jego counterpicków, takich jak na przykład Malphite, a we wczesnej fazie gry jest w stanie wybić Riven w trakcie wykonywania przez nią trzeciego Q (co jest bardziej opłacalne niż przed wykonywaniem).

Przy okazji jak masz te runy gra się nieco bugguje. Nie raz się zdarzy, że jak dostaniesz feara od fiddlesticksa to wciąż będziesz autoattackować, albo podczas wybicia w powietrze przez Yasuo zdążysz oddać jeszcze 2 auto attacki :)

Opublikowano

Lee Sin na mida i kosisz :D ale największa kosa to Rengar AP MASAKRA co on robi z ADC i z Midem MASAKRA 1 skill 1 kill w przypadku nafeedowania maksymalnie 2 :lenny::yay:

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Polecam veigar adc xD Nie dość, że aa dobre to jeszcze i tak masz ap ze stackow :D

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...