Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z pamięcią RAM

Panicz2405

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pewien problem z komputerem a dokładnie z pamięcią ram.Problem polega na tym że podczas grania w większość gier przyklad h1z1, rust strasznie scina mi gre lub nawet sie wylacza.W kazdej z tych gier musze grac na minimalnych ustawieniach i nawet wtedy te 30-60 fps ; /

Gdy gram w Rusta na minimalnych gra mi działa ale laguje lecz gdy włącze tą gre w ustawieniach najwyzszych to wtedy mam po 130 fps ale wtedy wyskakuje mi komunikat windowsa ze mam za mało wolnej pamięci i wlasnie wtedy wyłącza mi sie gra i jestem zmuszony do grania na ustawieniach low.

Kompletnie nie mam pojęcia co mam z tym fantem zrobic; /

Mój sprzęt:

System operacyjny windows 7 ultimate (MalcolmX)

Grafika gtx 950 msi gaming 2g

Procesor AMD fx 6300

Ram 8 gb (jedna kostka)

Co mnie naprawde dziwi mam 8 gb ramu czyli teoretycznie problem ten nie powinien występować, mój kolega który ma 4 gb ramu, gorszy procesor i karte gtx 660 gra na średnich na rozdzialce hd w 50 fps  : (

Dziwi mnie też to że mam te 8 gb ramu i tej pamieci mi brakuje do gry(tylko że wolnej mam 0 a dostepnej np te 3 gb) więc co sie dzieje z tą dostępna? znika czy jak bo tego tutaj nie kumam.

A tutaj link z obrazkiem z załączoną grą rust:

http://scr.hu/0soa/5e5jr

Z góry dziękuje wszystkim za pomoc!!!

Opublikowano

Masz problem z odczytem tylko wartości których nie rozumiesz i nie potrafisz zinterpretować bo jest dobrze i nie ma żadnego problemu z RAM na podstawie screena.

Ilość WOLNEJ dla użytkownika  pamięci RAM to  wartość pamięci buforowanej  + wolnej . 

Co innego powoduje małe FPS gry , sterowniki, przegrzewająca się karta, za niskie zasilanie itp. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...