Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uruchamianie konsoli z poziomu aplikacji.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam napisałem sobie pewien program i mam w nim opcję debuggowania ale żeby ją wykorzystać muszę mieć uruchomioną konsolę. Czy jest możliwość uruchomienia konsoli z poziomu programu? 

Opublikowano

Chodzi ci o to że to MUSI być otwierane w trakcie działania?

To możesz stworzyć własną konsolę, używając System.setErr/In/Out

Przepraszam, aczkolwiek nie bardzo rozumiem. Wytłumaczę to jeszcze raz bo nie wiem czy się zrozumieliśmy. 

Mam sobie zrobiony jakiś tam debugg za pomocą System.out.println i żeby go odczytać muszę zajrzeć do konsoli w eclipse bądź uruchomić program z poziomu skryptu a chciałbym zrobić tak żeby konsolę odpalić z poziomu programu. 

Opublikowano

Przepraszam, aczkolwiek nie bardzo rozumiem. Wytłumaczę to jeszcze raz bo nie wiem czy się zrozumieliśmy. 

Mam sobie zrobiony jakiś tam debugg za pomocą System.out.println i żeby go odczytać muszę zajrzeć do konsoli w eclipse bądź uruchomić program z poziomu skryptu a chciałbym zrobić tak żeby konsolę odpalić z poziomu programu. 

Z tego co sie orientuje, nie da się ot-tak odpalić zwykłej konosli jak program jest już uruchomiony, musisz zrobić sobie własną lub odpalać właśnie przez konsolę.

Wszystko co printujesz, System.out.print czy printowanie errorów trafia do jednego z 2 strumieni.

System.out

i

System.err (errory)

i je można bez problemu nadpisać własnymi, tak by wszystko printowało się też do twojej własnej konosli zrobionej w AWT/JavaFX czy innym gie.

EDIT: 

PS: jak by się uprzeć, prawnie dałoby się otworzyć jakoś terminal i z niego zrobić konsolę, ale raczej to idiotyczny pomysł, + mogło by nie działać na każdym systemie.

1438614356923701010629.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Z tego co sie orientuje, nie da się ot-tak odpalić zwykłej konosli jak program jest już uruchomiony, musisz zrobić sobie własną lub odpalać właśnie przez konsolę.

Wszystko co printujesz, System.out.print czy printowanie errorów trafia do jednego z 2 strumieni.

System.out

i

System.err (errory)

i je można bez problemu nadpisać własnymi, tak by wszystko printowało się też do twojej własnej konosli zrobionej w AWT/JavaFX czy innym gie.

EDIT: 

PS: jak by się uprzeć, prawnie dałoby się otworzyć jakoś terminal i z niego zrobić konsolę, ale raczej to idiotyczny pomysł, + mogło by nie działać na każdym systemie.

Jemu chyba chodzi o 

java -jar jar-file

:v

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...