Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie GPU? / Jaka myszka?

GabekXCS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym dowiedzieć się jaką kartę graficzną dokupić do mojego obecnego zestawu tak, żeby nie przesadzić lub ew. ile będzie mniej więcej kosztowała grafika, na której wyciągnę te 150/200 fps w CS:GO. Prosiłbym również o jakieś rady/przykłady, który model kupić :)

CPU: AMD FX-6300 6x3.5GHz

MOBO: AsRock 960GC-GS FX

GPU: ATI Radeon HD 4670

RAM: 8GB DDR3 Kingston

ZASILACZ: Chieftec 500W GPA-500S8

Druga sprawa to jaką myszkę polecicie tak do 100zł (symetryczna lub profilowana na prawą rękę) z dobrym sensorem (mój obecny Zalmna ZM-M300 gubi się przy szybkich ruchach  :(( ) o większych gabarytach? :) Mysłałem nad bloody v5m/v7m, ale chcę usłyszeć opinii innych :D

Pozdro  :D

Opublikowano

150/200 fps? nie wiem do czego ci to, ale jeżeli masz taką potrzebę to chcę ci polecić: 

http://www.morele.net/karta-graficzna-sapphire-radeon-r7-370-nitro-4gb-gddr5-256-bit-hdmi-2xdvi-dp-11240-04-20g-749580/

jeżeli masz większy budżet: 

http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-geforce-gtx-950-strix-2gb-gddr5-128-bit-2xdvi-hdmi-dp-box-strix-gtx950-dc2oc-2gd5-gaming-767214/

co do myszek: do 100 złotych? Roccat Lua. dobry sensor, żadnych opóźnień, ani mikro-przycięć. bloody ma gówniany sensor i ogólnie nie polecam. to są jeszcze stare pixarty, a lua ma Avago ADNS A3050. wg niektórych najlepszy sensor. ja sam mam starego rivala, obecnie ok. 230/240 złotych i mam w nim avago 3310, który niby jest równie uważany za najlepszy sensor. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

150/200 fps? nie wiem do czego ci to, ale jeżeli masz taką potrzebę to chcę ci polecić: 

http://www.morele.net/karta-graficzna-sapphire-radeon-r7-370-nitro-4gb-gddr5-256-bit-hdmi-2xdvi-dp-11240-04-20g-749580/

bo denerwuje mnie to jak na takim np duscie mam normalne fpsy a na trainie w niektorych miejscach mapy nie mam nawet 75 ;d a co do tej karty to nie dało by się taniej? :D

Opublikowano

bo denerwuje mnie to jak na takim np duscie mam normalne fpsy a na trainie w niektorych miejscach mapy nie mam nawet 75 ;d a co do tej karty to nie dało by się taniej? :D

Chcesz mieć 150-200 fpsów? To nie, nie da się

Opublikowano

nie da się. podaj budżet, będzie łatwiej.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

nie wiem czy jest sens podawania budżetu skoro nie da się tego zrobić taniej... ogólnie to stać mnie na te karty, ale nie sądziłem, że to będzie aż taki wydatek ;c

a co do myszki no to nawet fajny ten roccat tylko nie bardzo mi pasuje to, że jest tylko 1 przycisk dodatkowy i jej wymiary... jest po prostu za mała ;d

Opublikowano

@GabekXCS jak używasz palm gripa proponuje bloody A9 ;)

nie gubi się w niej sensor? bo chcę przejść na mniejszą czułość i na mojej myszce nie mogę się szybko obrócić do przeciwnika, bo sensor się gubi...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...